Пошук

Звіт міського голови за 2018 рік

Дата: 23.02.2019 17:34
Кількість переглядів: 830

Фото без опису

Звіт

Міського голови про свою роботу, діяльність виконавчого комітету міської ради і про виконання плану соціально-економічного розвитку за 2018 рік

Шановна громадо!!!

Наприкінці 2017 року відбулися вибори до новоствореної Великомостівської об’єднаної територіальної громади, на яких обрали мене міським головою Великомостівської міської ради об’єднаної територіальної громади.

І сьогодні, у відповідності до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», я пропоную громаді звіт про свою діяльність у 2018 році на посаді міського голови.

Одним з головних завдань на посаді міського голови, вважаю, повернення довіри жителів Великомостівської об’єднаної територіальної громади до міської влади, забезпечення відкритості і прозорості рішень, організації конструктивного діалогу з громадськістю.

Всі здобутки минулого року ми маємо завдячуючи, перш за все, праці та наполегливості жителів громади – платників податків до місцевого бюджету, ініціативним підприємцям, військовослужбовцям, активним громадянам, яким не байдужа доля нашої об’єднаної територіальної громади.

У 2018 році увага міської влади і депутатського корпусу приділялася наповненню бюджету, а залучені кошти були направлені на реконструкцію та ремонт інфраструктури територіальної громади, благоустрій населених пунктів, забезпечення належного функціонування комунальних підприємств, закладів освіти, культури та медицини.

Активно працювали депутатські комісії, апарат міської ради, виконавчий комітет. Хочу зазначити, що саме відчуття відповідальності перед виборцями, професійний рівень та людяність сприяли виробленню узгоджених позицій в роботі і прийняттю виважених рішень виконавчим комітетом і сесіями ради.

Протягом звітного року підготовлено та проведено 14 сесій міської ради, на яких прийнято 353 рішення ради, з яких 196 – земельні рішення, 29 – бюджетні, що дало можливість вирішити ряд важливих питань щодо життєдіяльності об’єднаної громади, управління майном, земельними ресурсами. Найважливішими серед них стали рішення про прийняття бюджету Великомостівської міської ради та внесення змін до показників бюджету протягом року, а також рішення про створення комунальної установи «Заклад охорони здоров’я Великомостівської міської ради», створення комунального підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради, а також комунальних установ «Спорт для всіх» та «Центр надання соціальної допомоги».

Також, прийняті важливі рішення щодо затвердження Плану соціально-економічного розвитку Великомостівської міської ради (ОТГ) та цільових програм на 2018 рік, про зміну назв та внесення змін щодо відомостей про засновників навчально-виховних закладів і комунальних підприємств. Прийнято рішення, щодо створення на базі Великомостівського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Куличківського НВК «ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО» дитячий садок, Борівського НВК «ЗО І ступеня – ЗДО» дитячий садок – Великомостівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

З числа активних представників громади за моїм поданням утворено виконавчий комітет міської ради в кількості 15 осіб, який разом з апаратом міської ради здійснює основні повноваження згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

За 2018 рік проведено 10 засідань виконавчого комітету міської ради на яких прийнято 140 рішень, з яких 88 заяв від громадян.

За звітній період міським головою видано 757 розпоряджень, з яких:

  1. З основної діяльності – 259
  2. Особового складу (кадрові) – 100
  3. Про щорічні відпустки – 124
  4. Про короткострокові відрядження – 274

Основним з пріоритетних напрямків діяльності апарату виконавчого комітету міської ради є робота із зверненнями громадян громади та надання якісних адміністративних послуг. З цією метою створено належні умови прийому громадян, забезпечено своєчасний та якісний розгляд пропозицій, заяв і скарг, оперативного вирішення порушених в них питань.

За 2018 рік до Великомостівської міської ради надійшло 1232 звернення. Основними питаннями, що порушують громадяни у зверненнях до органів місцевого самоврядування є виділення земельних ділянок для учасників АТО і інших категорій громадян, затвердження технічної документації із землеустрою, надання матеріальної  допомоги (учасники бойових дій; учасники ліквідації аварії на ЧАЕС І, ІІ, ІІІ категорії; особи з інвалідністю (інваліди по зору І, ІІ групи, одинокі інваліди, два інваліди в сім’ї); сім’я загиблого учасника АТО; погіршення стану здоров’я; похоронили за власні кошти)

Особлива увага приділяється задоволенню потреб найменш соціально захищених громадян, інвалідів за станом здоров’я, багатодітних сімей. З цією метою створено КУ «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради»

Центром за 2018 рік надано такі послуги:

  • Відділ допомоги вдома

На обслуговуванні перебувало 72 особи, яким було надано 18401 послугу.

  • Соціальна перукарня

На обслуговуванні знаходилося 273 особи (з них 43 платники), надано 960 послуг.

  • Відділ у справах дітей та сім’ї

Виявлено 12 сімей у складних життєвих обставинах, з них взято під соціальний  супровід 6 сімей, ведеться соціальний супровід прийомної сім’ї та ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу).

Працівниками апарату та в. о. старост сіл об’єднаної територіальної громади за зверненнями громадян підготовлено і видано у 2018 році 9340 довідок про склад сім’ї, місце реєстрації особи, із земельних питань, тощо.

Громадянам постійно надаються консультації із пенсійного та соціального забезпечення, отримання субсидій, організовано прийом громадян спеціалістами районних установ. До міської ради та до в. о. старост надійшло 695 звернень, щодо реєстрації місця проживання громадян та 546 звернень, щодо зняття з реєстраційного обліку.

Державним реєстратором міської ради за 2018 рік прийнято 797 заяв про державну реєстрацію: зареєстровано 584 права власності за громадянами об’єднаної територіальної громади; 143 договори оренди; до 70 справ внесені зміни; 168 громадянам надано безоплатні послуги по реєстрації (учасникам АТО, учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідам І та ІІ групи), надано 888 консультацій громадянам.

Виконавчий комітет Великомостівської міської ради ОТГ здійснює свою діяльність керуючись принципами відкритості та прозорості, що є необхідною умовою демократичного управління громадою, забезпечення належної та ефективної взаємодії місцевого самоврядування з громадою ОТГ. З метою забезпечення інформаційної відкритості та створення належних умов для доступу до публічної інформації, працівниками виконкому наповнюється відповідними матеріалами web-сайт об’єднаної територіальної громади та сторінка в соціальних мережах.

Виконання повноважень у галузі бюджету і цін. За 2018 рік до міського бюджету при плані 84968,5 тис. грн. надійшло коштів в сумі 89919,5 тис. грн., в т. ч. власні надходження 35419,3 тис. грн., при плані 30837,5 тис. грн. (114,86%). Загальний обсяг доходів спеціального фонду місцевого бюджету громади становить 3603,0 тис. грн. при плані зі змінами 4220,5 тис. грн. (85,37%).

В загальному обсязі бюджетних надходжень громади 58,86% або 55050,1 тис. грн. становлять офіційні трансферти, до яких входять:

  • Дотація загального фонду 5302, 3 тис. грн.
  • Субвенція спеціального та загального фондів 43465,4 тис. грн.
  • Освітня субвенція 21122, 2 тис. грн.
  • Медична субвенція 11924,0 тис. грн.
  • Субвенція на розвиток інфраструктури 3452,3 тис. грн.

Детально, по видах доходів зазначено у річному звіті по виконанню місцевого бюджету Великомостівської міської ради за 2018 рік, який опублікований раніше.

У складі видатків найбільшу частку складають видатки на освіту, на які були передбачені видатки з урахуванням змін в сумі 49592,0 тис. грн., в тому числі заробітна плата вчителів 31867,9 тис. грн., нарахування на заробітну плату 6964,8 тис. грн. Також, кошти витрачались на НУШ  - 527,2 тис. грн. (з яких 150 тис. грн. з місцевого бюджету); підтримку  осіб з особливими освітніми потребами -  31,9 тис. грн.; харчування; оздоровлення дітей.

За рахунок коштів переданих із загального фонду до спеціального фонду та субвенції з обласного бюджету придбано шкільний автобус вартістю - 1741,2 тис. грн., комп’ютерна техніка, проведено капітальний ремонт Двірцівського НВК (дах, електропостачання) - 1334,804 тис. грн., капітальний ремонт даху Великомостівської школи- 298,15 тис. грн., ремонт даху котельні Бутинського НВК – 296,987 тис. грн., реконструкція котельні РеклинецькогоНВК – 1331,313 тис. грн., поточний ремонт у Великомостівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів – 50,0 тис. грн., ремонт димовідведенняСтремінського НВК – 30, 306 тис. грн.

Для закладів культури (народні доми, бібліотеки) передбачені видатки в сумі 1723,1 тис. грн. Частково виконано ремонт фасаду і замінено вікна у НД м. Великі Мости (299,976 тис. грн.), капітальний ремонт фасаду школи мистецтв (199,992 тис. грн.), відремонтовано підлогу (6,7 тис. грн.).

Видатки на житлово-комунальне господарство передбачені у бюджеті в сумі 1265 тис. грн.

Придбано трактор (екскаватор-навантажувач) за кошти інфраструктурної субвенції вартістю 1049,7 тис. грн. і передано КП ЖКГ ВМР.

За рахунок коштів міського бюджету проведено капітальний та поточний ремонт доріг комунальної власності на загальну суму 1534,723 тис. грн., в тому числі:

  • Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Зелена (981,935 тис. грн.)
  • Поточний ремонт дорожнього покриття вул. Зелена с. Бутини (184,797 тис. грн.)
  • Поточний ремонт дорожнього покриття вул. Лугова с. Двірці (188,387 тис. грн.)
  • Поточний ремонт дорожнього покриття вул. Рокитна с. Волиця (179,604 тис. грн.)

Також, планувалося провести поточний ремонт дорожнього покриття вул. Яруги с. Стремінь та вул. Підлісна с. Реклинець на загальну суму 200 тис. грн., але через недобросовісне ставлення підрядника та невиконання умов договору дані роботи не виконані.

Проведено профілювання доріг вулиць населених пунктів громади м. Великі Мости, с. Двірці, с. Заріка, с. Бутини, с. Шишаки, с. Пристань на суму 31,881 тис. грн.

Виконано поточний ремонт тротуару по вул. Шевченка у м. Великі Мости (198,833 тис. грн.).

Збудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям на території міського стадіону м. Великі Мости, вартість будівельних робіт становить 1495,622 тис. грн. (550 тис. грн. – обласний бюджет, 945,622 тис. грн. – міський бюджет).

На реконструкцію вуличного освітлення в громаді використано 800 тис. грн. коштів бюджету ОТГ. Здійснено реконструкцію вуличного освітлення м. Великі Мости (вул. Мічуріна і вул. Рудки)  – 199,648 тис. грн.; реконструкцію вуличного освітлення с. Борове (вул. Великомостівська, вул. Піщана) – 309,163 тис. грн.; реконструкцію вуличного освітлення с. Реклинець (вул. Добротвірська, вул. Шкільна, вул. Нова) – 211,783 тис. грн.; реконструкцію вуличного освітлення с. Пристань (вул. Свободи) – 199,838 тис. грн. Виготовлено технічні умови для вуличного освітлення с. Двірці вартістю 25,152 тис. грн.

Закуплено та встановлено (силами місцевих мешканців) зупинки с. Реклинець 1шт; с. Стремінь 1 шт. (за кошти спонсора – ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед»); с. Борове – 1 шт.; м. Великі Мости (ще не встановлено) – 2 шт. за кошти ОТГ.

Проведено роботи по ліквідації стихійних сміттєзвалищ на суму  24,231 тис. грн.

Проведено зрізку дерев на кладовищі с. Куличків  на суму 45 тис. грн. та коронування дерев в парку біля пам’ятника Степану  Бандері  в м. Великі Мости  на суму 75 тис. грн.

Закуплено 8 оцинкованих сміттєвих контейнерів з кришкою за кошти обласного бюджету.

Придбано елементи для дитячих майданчиків на суму 100 тис. грн., які будуть встановлені у 2019 році на дитячих майданчиках в с. Куличків, с. Борове, с. Пристань та м. Великі Мости.

Також, розроблено проектно-кошторисну документацію на «Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Шевченка м. Великі Мости» та «Реконструкцію нежитлової будівлі під створення ЦНАП по вул. Львівська, 44 в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області».

Загальний обсяг видатків на фізичну культуру та спорт передбачено у бюджеті громади  в сумі 419,1 тис. грн., фактично виконано – 321,8 тис. грн. Для проведення навчально-тренувальних зборів та змагань – 230,8 тис. грн. Придбано спортивну форму та спортивний інвентар.

Відділом містобудування, архітектури та інфраструктури, земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища виконано великий обсяг робіт по виготовленню детальних планів територій, проектів відведення земельних ділянок, що посприяло в наданні у власність та оренду 167 земельних ділянок для ОЖБ, 204 земельних ділянки для ОСГ, 45 земельних ділянок для садівництва в точу числі для учасників АТО 45 земельних ділянок.

Проведено експертизу і подано до Кабінету Міністрів України для подальшого затвердження Верховною Радою України «Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж м. Великі Мости».

Особливістю цього звітного року для виконкому міської ради було не тільки те, що це перший рік нової каденції, а й те, що міська рада в статусі органу управління об’єднаної громади почала приймати нові повноваження у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, розширення адміністративних меж та доручення до зони своїх повноважень і відповідальності сільський населених пунктів, які увійшли до складу ради в процесі об’єднання. Цей обсяг відповідальності поширився практично на усі сфери життєдіяльності міста та сільських населених пунктів ОТГ.

Вперше напрацювався впродовж звітного року досвід роботи у сфері бюджетної децентралізації (прямі міжбюджетні відносини з Міністерством фінансів, казначейством), організації навчального процесу, забезпечення стабільної роботи загальноосвітніх та дошкільних закладів, медичного забезпечення та розвитку культури.

Зрозуміло, що в цій ситуації легко не було нікому. Тому, просив би, з розумінням віднестися до всіх тих недоліків та прорахунків, які виникали інколи в нашій роботі. Саме тому, в цих умовах ми найбільше потребували і розраховували на розуміння та підтримку членів виконкому і депутатів. За цей рік були різні ситуації в нашій роботі і ми вдячні всім, хто був з нами і критикуючи конструктивно розумів та прагнув підтримувати. Сподіваюсь, що кожен з нас взяв для себе урок за цей рік роботи. А у зв’язку з тим, що у нас попереду ще багато планів, завдань і сподіваюся – можливостей, які дає нам децентралізація і реформа, нам необхідно консолідувати зусилля всіх нас на вирішення проблем та розвиток Великомостівської громади.

Тому актуальними напрямками для роботи у 2019 році, вважаю:

  • Подальшу роботу по оптимізації та ефективному використанні бюджетних коштів (тендерні закупівлі, широке використання «ProZorro», закріплення бюджетних призначень за установами, в тому числі через надання статусу юридичних осіб);
  • Проведення комплексу заходів по енергоефективності та енергозбереженню (модернізація котелень, реконструкція мереж, утеплення приміщень);
  • Покращення матеріально-технічної бази освітніх, культурних, медичних і спортивних закладів та комунальних підприємств;
  • Подальший розвиток інфраструктури міста та сіл через вдосконалення якості доріг, освітлення, водопостачання та водовідведення;
  • Проведення заходів, щодо збору, вивезення і утилізації ТПВ в усіх населених пунктах, завершення будівництва полігону ТПВ у м. Великі Мости.

Сподіваюсь, що конструктивна робота апарату, виконавчого комітету та депутатів Великомостівської міської ради об’єднаної територіальної громади принесе добрі плоди нашій громаді та допоможе покращити якість життя наших громадян у всіх сферах життєдіяльності

 

Міський голова                                                           Я. Г. Ройко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень