Пошук

Звіт заступника міського голови за 2018 рік

Дата: 28.02.2019 13:20
Кількість переглядів: 1217

Фото без опису

Звіт заступника міського голови з виконавчої роботи

Мармаша Романа Михайловича

 

У відповідності до пункту 4 статті 26 Закону України «Про місцеве

самоврядування в Україні» рішенням ІІІ позачергової сесії VІІІ скликання від 14

грудня 2017 року мене було обрано заступником міського голови

Великомостівської міської ради. Приступив до своїх обов’язків

  02.01.2018 року .

          Відповідно до посадової інструкції  я організовую та контролюю роботу щодо здійснення повноважень виконавчого комітету щодо здійснення державної політики в сферах:  зайнятості населення, праці та заробітної плати,  соціального захисту населення та захисту від наслідків аварії на ЧАЕС, учасників АТО, освіти, культури, сім’ї , молоді та  спорту, медицини, у справах неповнолітніх, сфері  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також власних повноважень виконавчого комітету у сфері взаємовідносин з органами виконавчої влади.

          Спрямовую і контролюю діяльність:

  • КУ «Центр надання соціальних послуг»;
  • відділу освіти , культури, соціальної роботи;
  • КУ «Публічна бібліотека Великомостівської міської ради» ;
  • КУ «Заклад охорони здоров’я » Великомостівської міської ради;
  • КНП «Центр первинної медичної допомоги»;
  • КУ «Спорт для всіх».
  • Координую діяльність виконавчого комітету та його структурних підрозділів з
  • Львівським Центром розвитку місцевого самоврядування
  • Львівською службою у справах дітей
  • Сокальською районною радою
  • Сокальською РДА
  • Сокальською службою у справах дітей

Співпрацюю в питаннях забезпечення населення громади  медичним обслуговуванням з       

Сокальською центральною районною лікарнею, Червоноградською міською лікарнею,

    Очолюю:

  • комісію готовності закладів освіти до нового навчального року;
  • атестаційну комісію ІІ рівня з питань атестації педагогічних працівників та керівних кадрів Великомостівської ОТГ ;
  • член конкурсної комісії при прийнятті на посади працівників міської ради січень 2018р.
  • секретар конкурсної комісії на заняття посади керівника КУ ЗОЗ Великомостівської міської ради;
  • комісію про передачі майна в оперативне управління КНП Центр первинної медичної допомоги;

      Робота заступника міського голови  з гуманітарних питань є різноплановою,

охоплює майже всі сфери життя та стосується всіх вікових категорій мешканців міста, від найменших вихованців дитячих дошкільних закладів  до громадян поважного віку.

      Структурними підрозділами виконавчого комітету, діяльність яких

спрямовується та контролюється заступником міського голови, в даний час реалізується 2 програми, також  програми  у галузі охорони здоров’я реалізуються закладами охорони здоров’я спільно із виконавчим комітетом та іншими виконавцями.

    Протягом 2018 року на мою адресу було завізовано 259 листів, 10 звернень громадян та 3 депутатські запити, які я опрацював, підготував та надав відповіді, згідно поставлених  вимог.

          У плідній співпраці з підпорядкованими структурними підрозділами, вдалось досягнути позитивних результатів. Було організовано та скоординовано підготовку та подачу статистичних звітів у Службу у справах дітей Львівської ОДА, У департамент економічної політики Львівської ОДА та Львівський центр розвитку місцевого самоврядування. Слід наголосити, що з моєї ініціативи була зібрана статистична інформація  та розпочато підготовчу роботу для складання «Стратегії розвитку Великомостівської ОТГ на період з 2019 по 2029 роки», успішно сформована та подана заявка на ІІІ раунд фази відбору Програми « U – LEAD з Європою» на допомогу створення ЦНАПу та взяв активну участь у розробці «Програми соціально-економічного і культурного розвитку », а саме забезпечив зібрання необхідної інформації. Як правило, майже всі програми в гуманітарній сфері є комплексними та виконуються декількома підрозділами виконавчого комітету, а також іншими підприємствами, установами та організаціями. Тому для успішної реалізації цих програм необхідна злагоджена робота всіх виконавців, що потребує організації та координації на всіх стадіях.

      Одним із пріоритетних напрямків своєї  роботи я вважаю  організацію та проведення заходів із національно – патріотичного  виховання молоді, саме :

  • підготовка та відзначення дня Незалежності;
  • відзначення Дня міста, Днів сіл громади;

-     ХІХ дитячо-юнацький фестиваль мистецтв  «Сурми звитяги»;

-      народне віче з нагоди річниці утворення ЗУНРу, загалом протягом 2018 року було проведено у закладах культури більше 70 культурно- мистецьких заходів.

З моєї ініціативи було розроблено і надано на розгляд сесії міської ради  програму національно-патріотичного та культурного розвитку « Патріот».

     Протягом року КУ «Спорт для всіх» було проведено 12 шкільних спартакіад, прийнято участь у 3 обласних змаганнях, проведено 8 дитячих турнірів, та організовано 6 змагань ветеранів.

Окрім організації та проведення  масових заходів, мною здійснюється координація роботи структурних  підрозділів у галузях соціальної сфери, зокрема, під соціальним супроводом знаходиться 6 сімей, 1 прийомна сім’я, 1 ДБСТ. Взято   на контроль 16 сімей. На обслуговуванні терцентр за 2018 рік перебувало 72 особи, яким було надано за звітний період 18 431 послуга.

В сфері освіти у 48 розпорядженнях міського голови було здійснено контроль за виконанням та надана допомога, при необхідності, для виконання  розпоряджень адресатами.

          З моєї активної участі було утворено шляхом реорганізації Великомостівський опорний заклад загальної середньої освіти завдяки чому придбано обладнання для профільного навчання природничо- математичного циклу, придбано автобус «Школярик» для Двірцівського ЗЗСО, здійснено придбання меблів, обладнання, та дидактичних матеріалів для організації освітнього процесу в 1 класах.

Також була надана допомога консультативного характеру при складанні нормативних документів, інформаційних листів, повідомлень.

Очолював щомісяця наради керівників закладів освіти Великомостівської міської ради, тісно з ними співпрацював. Протягом звітного періоду я відвідав більше 20 нарад, семінарів, засідань при департаменті освіти, культури, Центр розвитку місцевого самоврядування, Львівську ОДА, метою яких було почерпнути інформацію щодо нових можливостей, які розкриваються для новоствореної ОТГ як на законодавчому, так і на практичному рівні, а також налагодження нових зав’язків з метою обміну досвідом з іншими громами, а також представлення і відстоювання інтересів громади у гілках державної  влади ( Пристанський ЗЗСО, реформа медицини, співпраця з ЦРМС, підготовка стратегії  розвитку громади, ініційовані зміни до структури міської ради : введення  в структуру економічного та юридичного відділів).

Як голова Атестаційну комісію ІІ рівня, яка створена для атестації керівних кадрів закладів освіти Великомостівської міської ради, було організовано роботу комісії , а саме:

  • проаналізовано останні зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників;
  • розроблено положення про експертну групу,
  • сформовано повний перелік педрацівників, які атестуються при комісії ІІ рівня,
  • проведено 4 засідання комісії.

Перевірка  готовності   навчальних   закладів Великомостівської міської ради 2018-2019

навчального року виявила, що всі заклади освіти в основному готові до проведення навчальних занять. За залучені та батьківські кошти силами педагогічних колективів, технічного персоналу, батьківської громадськості відремонтовано класні та групові кімнати, виконано поточні ремонти, частково замінено застарілі прилади освітлення, пофарбовано підлогу, замінено лінолеум у класних та групових кімнатах. У деяких навчальних закладах замінено стільниці, придбано тюль, карнизи, пофарбовано труби радіаторів, малі ігрові форми, віконні рами, двері, павільйони, замінено столи та стільці. На прилеглих територіях наведено порядок в усіх навчальних закладах.

В     усіх закладах освіти  організовано гаряче харчування дітей.       

 Фінансування видатків на виплату заробітної плати працівникам  загальноосвітніх закладах громади здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. Розрахунок субвенції здійснюється на основі формульного підходу, який не враховує особливості мережі навчальних закладів, яка склалася у громаді, наповнюваність шкіл і класів, високу кваліфікацію педагогічних кадрів, що зумовлює додаткові витрати.  рекомендовано  продовжити  роботу з оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів із скороченням їх кількості, підвищення наповнюваності класів, Відділом освіти проведено велику організаційну роботу  з  виконання нормативних документів щодо економії бюджетних коштів .Тому закладам освіти і в подальшому потрібно буде працювати над  питаннями наповнюваності класів, а  також  зменшення інших  витрат.

В той же час, на мою думку, видатки на галузь «освіта» не тільки повністю себе

виправдовують,  а мають бути значно більшими, тому що ми маємо  інвестувати в

наше майбутнє. І наші вихованці та учні це доводять, демонструючи високі

показники  отриманих знань та вмінь. Щороку підвищується також кваліфікаційний рівень педагогів, з яких більше, ніж 40% мають вищу категорію.

Якісним показником ефективності  роботи педагогів є участь та досягнення

їхніх вихованців у предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, вікторинах, змаганнях.           

          Вдало  реалізована реформа первинної ланки охорони здоров’я, не дивлячись на складнощі, які були в середині колективу ЗОЗ Великомостівської міської ради, все ж вдалось утворити і розпочати роботу  Центр надання первинної медичної допомоги, розпочато укладення декларацій лікарів із пацієнтами. Станом на 01.02.2019 року укладено більше 10 000 декларацій, що становить   72   % від загальної кількості населення.

        З моєї ініціативи розпочато процес оптимізації штатів і вдосконалення роботи ЗОЗ Великомостівської міської ради.

          Також веду постійний прийом громадян, виконую доручення міського голови з питань віднесених до моєї компетенції, а також інших питань, які потребують нагального вирішення.

         У своєму звіті хочу наголосити, що всі позитивні зміни у нашій громаді відбулися і відбуватимуться лише у спільній праці, спільних цілях і бажаннях рухатися вперед.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень