Пошук

Село Борове

Дата: 12.10.2019 15:38
Кількість переглядів: 2905

с. Борове (Сокальський р-н, Львівська область)

Фото без описуВіддаль до районного центру - 37км, за 48 км  від обласного центру та за 7 км від залізничної станції Гірник.

Розташування - село розташоване на лівому березі річки Рата (притока Західного Бугу)

 

Борове відоме:Храм Різдва Пресвятої Богородиці

- Церква Різдва Пресвятої Богородиці

- Заповідне урочище «Борове»

Церква Різдва Пресвятої Богородиці

Святиня у Боровому знаходиться на великій просторій ділянці, недалеко дороги, біля лісу. До 1937 року у Боровому не було церкви, борівчани відвідували храм Благовіщення Пресвятої Богородиці у місті Великі Мости. Згідно історичних даних, дочірна церква була збудована за проектом архітектора Льва Левинського незадовго до Другої світової війни у 1937 році. У свято Різдва Пресвятої Богородиці 21 вересня 1937 року відбулася перша Свята Літургія, очолювана парохами о. Клосом та  о. Боднарем, які служили в «матірній» церкві м. Великі Мости. У1961 році храм села Борове був перетворений на склад. До 1989 року церква була зачинена. 4 березня 1990 року до села приїхав о. Мирон Сеньків ЧСВВ, який із громадою вірних греко-католиків відкрили на той час закриту церкву. Приїздили до села Борове священники з Івано- Франківщини, зокрема і Павло Василик, майбутній єпископ УГКЦ.

Заповідне урочище «Борове»

Неподалік від села розташоване заповідне урочище «Борове»

Історія села: Борове - село в Украіні, Сокальського району Львівської області. Засноване в 1500 році. Населення 380 особи. Орган місцевого самоврядування –Великомостівська міська рада

 

Фото без описуВідомі люди:

Павло Василик - перший єпископ Єпархії УГКЦ.

Народився 8 серпня 1926 року в селі Бориславці Перемиського повіту (тепер Польща). В 90-х служив Службу Божу в селі Борове. Закінчив свій життєвий шлях Владика Павло Василик 12 грудня 2004 року на 79 році життя.

.

 

Шкрабайло Ольга Михайлівна – поетеса. Народилась 14 жовтня 1960 року в селі Борове Сокальського Фото без описурайону. Вірші друкувались в газеті «Голос з-над Бугу», «Новини Прибужжя». «Стежина до серця» - перша поетична збірка авторки.


                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень