Пошук

Етнофестиваль "Оборона Мостів"

Дата: 04.11.2019 10:53
Кількість переглядів: 616

Фото без опису3 листопада 2019р. у нашому місті вперше відбувся унікальний історико-етнографічний фестиваль відтворення подій XVст. "Оборона Мостів".

Це феєричне дійство зібрало багато народу не тільки з нашого міста, не тільки з нашої громади, але й далеко із за межі району, а можливо і області. Фестиваль відбувся на території спортивно-туристичного комплексу "Під Дубом"
Розпочалося свято із відкриття території та урочистого відкриття свята. Згодом глядачі із захопленням спостерігали справжній лицарський турнір, ну і звичайно ж не обійшлось без "дам серця"))
В рамках фестивалю також до послуг гостей були: стрільба з лука та арбалету, участь у середньовічній танцях, мангали, дрова та кемпінговий інвентар, фотографування з учасниками фестивалю та лицарськими обладунками. А також гриль- закуски, кава, чай, морозиво, кондитерські вироби.
Родзинкою свята став нічний штурм міста, який дуже ефектно виглядав у темний час, навколо палали вогні.
Під час штурму міської брами лицарями-нападниками, бургомістр міста закликав мостівчан стати пліч-о-пліч та боронити рідну землю. Почався штурм брами. Одному з нападників вдалося пробитися за міську браму та впустити через бічну хвіртку загін ворогів до міста. Бій перемістився в місто. Нападники змогли викрасти скриню з міською казною, але лицарі-оборонці наздогнали викрадачів, знищити їх та повернули скриню з казною бургомістрові міста.
Глядачі були у захопленні та мали змогу відчути дух того часу, щиро співпереживати з акторами та вітали їх оплесками.
Щиро вдячні всім, хто долучився до організації такої неймовірно феєричної події у нашій громаді, історичному клубу "Орден Паладинів", ГО "Спілка молоді "Нове покоління" та особливо Галині та Володимиру Рубцям.
Щиро сподіваємося, що такий фестиваль для нас стане щорічним та традиційним.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень