Пошук

Нам - 2 роки!

Дата: 22.11.2019 09:45
Кількість переглядів: 1137

Фото без опису22 листопада 2017р. відбулася перша сесія Великомостівської міської ради, на якій було визнано повноваження міського голови, депутатів та прийнято рішення про початок реорганізації сільських рад, які увійшли до складу новоутвореної об’єднаної територіальної громади, що стало початком діяльності Великомостівської громади. Були об’єднані території 4 рад (Великомостівська, Бутинська, Двірцівська, Реклинецька) та близько 14 тис. мешканців в одну велику родину.

За час існування ОТГ багато зроблено, багато чого ще в планах та мріях, звичайно, є речі які з тих, чи інших причин не вдалося реалізувати, але найголовніше робити все злагоджено, спільними зусиллями влади та всіх мешканців громади, тоді обов’язково все вдасться!

Найголовніший наш ресурс – це чудові люди, які живуть в нашій громаді, ми в потрібний момент можемо згуртуватись для праці та святкування, яскрава молодь, яка проявляє свої таланти у різних сферах та найкращі у світі малята, які приносять радість та щастя нам, дорослим. Саме вони – наше майбутнє і саме для них ми стараємося робити все від нас залежне, щоб їм жилося тут комфортно та щасливо.

Маємо чим пишатися! Дуже нас тішать наші спортсмени, зокрема карате клуб «Гепард», в цьому році вони брали участь у відкритому кубку Львівської області, пройшли відбір та прийняли участь у Кубку України, у складі збірної Львівської області, здобули 2 загальнокомандне місце у Чемпіонаті України та брали участь у ряді інших змагань. Цьогоріч у Великих Мостах відбувся перший в історії міста Турнір з Шотокан карате – до WSKF.

КУ «Спорт для всіх» проведено ряд змагань. Наша футбольна команда ФСК «Рата» є переможцем Кубка Весни 2019р., стала срібним призером чемпіонату Сокальського району серед юнаків, здобула золоті медалі найпрестижнішого кубка Сокальського району «Кубок Незалежності».

Великомостівський ЦДЮТ теж багатий талантами, окрім того, що вони щоденно танцюють, співають, малюють, ліплять, шиють… постійно беруть участь у різних конкурсах. Всеукраїнський конкурс «Сурми звитяги», Всеукраїнський юннатівський рух «Зелена естафета», 12 міжнародний дитячо – юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки», «Кубок України з повітряного бою», це далеко не повний перелік того, де беруть участь та займають призові місця вихованці центру творчості.

Наші бібліотеки теж проявляють свою активність: проводять зустрічі з поетами та письменниками, організовують перегляд фільмів та театралізовані дійства, організовували збір допомоги воїнам на передовій. Кращі бібліотекарі громади отримали відзнаки Львівської ОДА. Багато заходів проводять наші Народні доми, державні та релігійні свята не обходяться без їх участі. Ряд заходів проводять спільно із Великомостівською школою мистецтв.

Цікаві заходи проводяться на території СТК «Під Дубом»: Йорданські купання, щорічні міжнародні сплави на байдарках, вперше в нашому місті цього року було організовано історико – етнографічний фестиваль «Оборона Мостів».

Гордістю та родзинкою нашого міста та громади є один з найкращих в Україні кінологічний центр, які досить часто приймає у себе різні, в тому числі і міжнародні делегації, сюди залюбки приїжджають на екскурсії школярі та молодь з усіх околиць області, а то і з поза її меж.

У нашій громаді цього року відбувся прес – тур на тему «Впровадження енергоощадних технологій в ОТГ», переймати досвід приїжджали колеги із Золочівського району, які мали сумніви щодо утворення ОТГ у них. Наша громада бере участь у проєкті «Київського Діалогу» щодо впровадження у нас громадського бюджету (бюджету участі громади), на стадії розробки Стратегія розвитку громади на найближчі кілька років.

Активно ведеться соціальна робота, діє КУ «Центр надання соціальних послуг», які надають послуги сім’ям відповідно до виявлених потреб, консультування, соціальний супровід та представництво інтересів сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, надання соціальної підтримки учасникам АТО та членам їхніх сімей, консультативна допомога учасникам АТО. Проведено акцію «Великодній кошик милосердя», «Свято сім’ї в громаді», спільно з Львівською освітньою фундацією проводять семінари, навчання, проведено огляд лікарями з м. Львів дітей, які цього потребували, постійно проводять розподіл речей, які приносять не байдужі громадяни для сімей, які потребують допомоги.

Добре організована сфера освіти, дітям надаються кваліфіковані освітні послуги, школи громади забезпечені необхідним обладнанням. Для молоді проводяться тренінги та навчання. Проект «Ідея змінює країну», тренінг «Майстерність ведення сторінок у соціальних мережах», проведений конкурс серед молоді громади «Молодь шукає ідеї». Дуже сподобався та користувався популярністю експеремент з кіно під відкритим небом.

Садочки громади відвідують найкращі у світі діти, вони ще з малечку проявляють хист до навчання та дуже творчі, вихователі та помічники вихователів вкладають у них всю свою любов та опіку.

Медичні послуги надаються КНП «Центр первинної медичної допомоги», КНП «Великомостівська міська лікарня», діють ФАПи та амбулаторії.

Всі послуги розповсюджуються на територію всієї громади, де чудово справляються зі своїми обов'язками наші в.о. старост, які роблять все для того, щоб якомога більше питань люди могли вирішувати по місцю проживання.

Спільними зусиллями та завдяки рішенням депутатів Великомостівської міської ради вдалося реалізувати багато робіт в тому числі за кошт місцевого бюджету:

  • Капітальний ремонт покриття по вул. Незалежності у м. Великі Мости
  • Розпочато капітальний ремонт Народного дому у м. Великі Мости
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІст. (співфінансування мікропроекту)
  • Заміна вікон у Реклинецькому ЗЗСО І-ІІІст.
  • Заміна підлоги в класній кімнаті Стремінського НВК «ЗЗСО Іст. – ЗДО (дитячий садок)»
  • Капітальний ремонт даху приміщення міської бібліотеки та КП «ЖКГ»
  • Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Шевченка в м. Великі Мости
  • Капітальний ремонт спортивної зали Бутинського НВК «ЗЗСО І-ІІІст. – ЗДО (дитячий садок)»
  • Капітальний ремонт тротуару по вул. Б. Хмельницького (спуск до кладки)
  • Придбано для встановлення дитячі та спортивні майданчики
  • Встановлено твердопаливний котел у Куличківській філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІст.
  • Капітальний ремонт дороги с. Двірці – Заріка
  • Капітальний ремонт мережі зовнішнього постачання Двірцівського НВК «ЗЗСО І-ІІІст. – ЗДО (дитячий садок)»
  • Придбано екскаватор – навантажувач (кошти субвенції), проведено благоустрій центральної площі (оформлено клумби, встановлено лавочки)

Ще багато робіт на стадії реалізації, хочеться сподіватися, що до третьої річниці створення ОТГ здобутків буде ще більше, та вони будуть ще значнішими.

Зі святом нас усіх!

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень