Пошук

Завітайте до офтальмолога

Дата: 14.01.2020 12:10
Кількість переглядів: 1257

Фото без описуУ КНП «Великомостівській міській лікарні» ВМР Сокальського району Львівської області функціонує офтальмологічний кабінет. Дорослі та діти міста, сусідніх міст і сіл приходять сюди на консультацію, щоб обстежити зір.

В офтальмологічному кабінеті прийом здійснює лікар-офтальмолог Тимчак Юрій Олегович з терапевтичним та хірургічним досвідом роботи. Лікар має другу медичну категорію та 5 років офтальмологічної практики.

Станом на сьогодні в офтальмологічному кабінеті здійснюється увесь спектр сучасних методів діагностики та лікування захворювань і травм органів зору. Зі слів лікаря-офтальмолога Тимчака Ю.О. до очного кабінету найчастіше звертаються хворі зі скаргами на зниження зору, відчуття «піску», сльозотечу, почервоніння, появу «мушок» в очах, тощо. В процесі обстеження лікар виявляє такі захворювання, як: катаракта, глаукома, вікова макулодистрофія сітківки, міопія, гіперметропія, пресбіопія, синдром сухого ока, діабетична ретинопатія та інші. Інколи діагностуються захворювання, як відшарування сітківки, передня та задня ішемічна оптична нейропатія, приступ глаукоми, новоутворення органів зору, атрофія зорового нерва, гострі порушення кровообігу та інші.

Також лікар зазначає, що у дітей захворювання найчастіше виявляються під час медичних оглядів, а саме міопія, астигматизм, спазм акомодації, синдром сухого ока. Причиною вищеперелічених захворювань у дітей є сучасні гаджети, які негативно впливають на їхній зір.

Нещодавно в лікарню в офтальмологічний кабінет було придбано нове сучасне обладнання, а саме щілинна лампа «Біомед» YZ-05, яка допоможе лікареві-офтальмологу більш детально обстежувати передній та задній відрізок ока, а також дає кращу візуалізацію при наданні першої медичної допомоги хворому. Наприклад, дістати з ока стороннє тіло, яке найчастіше попадає при виконанні господарських робіт.

В офтальмологічному кабінеті також проводиться корекція зору (за допомогою набору пробних окулярних лінз можна підібрати окуляри або контактні лінзи), вимірювання внутрішньоочного тиску (за допомогою тонометра Маклакова), перевірки гостроти зору (за допомогою таблиці Сивцева), обстеження очного дна (за допомогою офтальмоскопа).
У висновку можна сказати, що вся необхідна офтальмологічна допомога є на місці. Тому, очі – це дзеркало душі і не нехтуйте вашим здоров’ям, а зверніться вчасно до окуліста на профілактичне обстеження.

@великомостівська міська лікарня


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень