Пошук

Великомостівська громада відзначила День Соборності України

Дата: 22.01.2020 16:43
Кількість переглядів: 469

Фото без описуДень Соборності України – свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. І нині, в умовах війни із агресором, поняття Соборності наповнюється реальним змістом. Воно актуалізується як найвища цінність.

Сьогодні на центральній площі м. Великі Мости відбулося тематичне віче з нагоди Дня Соборності.
В урочистому заході взяли участь голова та заступники голови Великомостівської міської ради, депутати міської ради, працівники відділів міської ради, Великомостівської школи мистецтв, учні та вчителі Великомостівського ОЗЗСО, працівники Народного дому м. Великі Мости, від духовенства вітальне слово мав о. Володимир, на площі також зібралися небайдужі жителі нашого міста.
Урочистим звучанням Гімну України розпочався захід. Хвилиною мовчання було вшановано всіх борців за незалежність та соборність України в різні часи її історії. Представники молодого покоління читали вірші та співали пісні.

Виступаючи перед присутніми, голова міської ради Ярослав Ройко наголосив, що цього дня ми віддаємо данину шани новітнім українським героям – Небесній Сотні, яка полягла на Майдані, під час Революції Гідності, добровольчим батальйонам та військовим формуванням, які зараз на сході ведуть боротьбу за свободу та неподільність української держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень