Пошук

Щодо розрахунку орендної плати та земельного податку

Дата: 06.02.2020 10:23
Кількість переглядів: 629

Фото без описуВідповідно до ст. 271 "Податкового кодексу України" базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації.

Згідно із ч. 2 ст. 20 Закону України "Про оцінку земель" дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018р. №552 "Про затвердження технічної документації із загальнонацірнальної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення" затверджено відповідну технічну документацію.

Відповідно до листа Держгеокадастру України, з 01.01.2019 року для формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок сільськогосподарського призначення незалежно від форми власності (крім земель сільськогосподарського призначення в межах населених пунктів) використовуються виключно відомості про загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення за кадастровим номером земельної ділянки, внесеної в НКС.

Для своєчасного та правильного розрахунку орендної плати та земельного податку, Міськрайонне управління у Сокальському районі та м. Червонограді Головного управління Держгеокадастру у Львівській області просить ознайомити власників землі та землекористувачів з даною інформацією та необхідністю внесення відомостей про відсутні земельні ділянки (право власності або користування на які було видано) в Державному земельному кадастрі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень