Пошук

Функціонує безкоштовна «Гаряча лінія» ГО «Донбас SOS» для постраждалих від збройного конфлікту на Сході України та внутрішньо переміщених осіб

Дата: 27.02.2020 15:55
Кількість переглядів: 588

Починаючи з 2018 року в рамках  Меморандуму про співпрацю Мінветеранів тісно співпрацює з Громадською організацією “Донбас СОС».

Громадська організація «Донбас SOS» — українська неурядова організація, що займається координацією допомоги громадянам, які перебувають в зоні проведення АТО, а також внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

За телефоном «гарячої лінії» внутрішньо переміщені особи та особи, що проживають на тимчасово окупованих територіях можуть безкоштовно отримати інформаційну та правову підтримку.

Одним з напрямків співробітництва є підтримка безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-309-110, яка надає консультаційні послуги інформаційного та правового характеру щодо широкого кола питань стосовно реалізації та захисту прав, свобод та інтересів громадян, постраждалих від збройної агресії Російської Федерації та тимчасової окупації окремих територій держави, в тому числі внутрішньо переміщених осіб та цивільного населення, яке проживає на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Зокрема, телефонні консультації надаються з питань соціального та пенсійного забезпечення, перетину лінії розмежування, доступу до освітніх, медичних та житлових програм, а також, програм працевлаштування тощо.

Основні завдання організації «Донбас SOS»

захист прав людей, які постраждали у зв’язку з подіями на Сході України; надання координаційної допомоги особам, які перебувають в зоні конфлікту, ВПО (допомога у виїзді, пошук житла для тимчасового та постійного перебування, правові консультації, консультації щодо соц. питань та іншого, подальший супровід ВПО) за допомогою гарячої лінії; збір, аналіз і висвітлення інформації, що сприяє спрощенню пошуку рішень проблем, пов’язаних з виїздом з конфліктної зони та подальший супровід ВПО за допомогою інформаційного поля в інтернеті та друкованих інформаційних носіях; координація активістів, громадських і державних організацій, які допомагають особам, що перебувають в конфліктній зоні та ВПО (правова, медична, гуманітарна допомога); допомога особам, що потрапили в полон та тим, хто звільнений з полону; психологічна допомога особам, що вийшли з полону, що перебувають в зоні конфлікту та ВПО; представляти та захищати інтереси мешканців конфліктної зони у державних органах.

З метою покращення інформування вищезазначених осіб щодо їх прав і свобод нагадуємо  контакти безкоштовної «гарячої лінії» : 0-800-309-110 ГО «Донбас СОС» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень