Пошук

До відома громадян

Дата: 06.03.2020 16:19
Кількість переглядів: 1094

Фото без описуПРОЄКТ ПОЛОЖЕННЯ про громадське пасовище

Положення про громадське пасовище розроблено з метою забезпечення потреби територіальної громади у випасанні худоби за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності не наданих у власність і користування, з метою сприяння розвитку скотарства, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, шляхом спільного використання пасовища власниками худоби, мешканцями територіальної громади Великомостівської міської ради, Сокальського району, Львівської області, у відповідності до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в України”, Земельного кодексу України, Закону України “Про землеустрій”, Закону Україні “Про Державний земельний кадастр”.

Формування громадського пасовища відбувається за вимогою мешканців територіальної громади, які мають у власності худобу. Громадське пасовище формується за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності не наданих у власність і користування з метою його спільного використання власниками худоби. Після оформлення права комунальної власності територіальної громади, пасовища використовуються для загального користування, відповідно земельний податок і орендна плата за земельні ділянки не сплачуються.

Перелік користувачів громадського пасовища визначається щорічно, на загальних зборах мешканців територіальної громади із внесенням відповідних змін у разі виникнення потреби, згідно поданих особистих заяв на ім’я голови місцевої ради.

На загальних зборах мешканців територіальної громади визначається сума і терміни оплати за користування громадським пасовищем, інші питання щодо організації та використання пасовища, які оформлюються відповідним протоколом та затверджуються виконкомом місцевої ради. Оплата за випасання худоби здійснюється безпосередньо кожним користувачем на рахунок спеціального фонду ради.

За рахунок коштів спеціального фонду, коштів користувачів, інвесторів, благодійних внесків тощо, в рамках чинного законодавства, рада має право вирішувати питання внутрігосподарського землеустрою громадського пасовища, проведення заходів з відновлення трав’яного покриву, підвищення родючості ґрунтів, забезпечення тварин потребою у водопої, солі, побудови тварино-могильника та інші питання.

    Пропозиції щодо вдосконалення даного положення вносяться у письмовій формі:

  • на електронну пошту Великомостівської міської ради mostyrada@i.ua
  • до Великомостівської міської ради (м. Великі Мости, вул. Шевченка, 6, відділ містобудування та земельних відносин);
  • до адмінбудинку старостинського округу (в. о. старости населених пунктів).

 

Відділ містобудування та

земельних відносин

Великомостівської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень