Пошук

Відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (Протокол №5)

Дата: 25.03.2020 15:25
Кількість переглядів: 987

Фото без описуВЕЛИКОМОСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Міська комісія з питань техногенно-екологічної

безпеки і надзвичайних ситуацій

П Р О Т О К О Л  № 5

позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

і надзвичайних ситуацій

Від  24.03.2020 року                                                            м. Великі Мости

 

Головував: голова комісії - голова Великомостівської міської ради – Ройко Ярослав Григорович.

Присутні:

Заступник голови комісії перший заступник голови Великомостівської міської ради – Пенцак Юрій Володимирович.

Секретар комісії – спеціаліст І кат. загального відділу (відповідальний за організацію робот з цивільного захисту) Великомостівської міської ради  - Гриців Віталій Романович .

Члени комісії:

- начальник відділу фінансів та бухгалтерського обліку – Яцишин Надія Степанівна;

- начальник відділу містобудування та земельних відносин – Бурко Наталія Миколаївна;

- директор КНП «Центру надання первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради – Мельник Ольга Луківна;

- в.о. директора КНП «Великомостівська міська лікарня» Великомостівської міської ради – Дем`янчук Ігор Арсенович;

- лісничий Великомостівського лісництва ДП «Жовківське лісове господарство» - Бочилюк Ігор Антонович

Запрошені:

  1. Заступник голови Великомостівської міської ради – Мармаш Роман Михайлович.

Порядок денний:

  1. Про визнання рівня надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок розповсюдження на території Львівської області гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на виконання протоколу № 9 позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 23.03.2020 року, на території Великомостівської міської ради.

СЛУХАЛИ:

1.  Про визнання рівня надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок розповсюдження на території Львівської області гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та на виконання протоколу № 9 позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 23.03.2020 року, на території Великомостівської міської ради.

Виступили:

- Заступник голови Великомостівської міської ради – Мармаш Роман Михайлович.

- голова комісії - Ройко Ярослав Григорович.

    - Секретар комісії – спеціаліст І кат. загального відділу (відповідальний за організацію робот з цивільного захисту) Великомостівської міської ради  - Гриців Віталій Романович.

- директор КНП «ЦНПМД» – Мельник Ольга Луківна;

- в.о. директора КНП «ВМЛ» - Дем`янчук Ігор Арсенович

        За результатами розгляду питань порядку денного позачергового засідання  комісії, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211, протоколу позачергового засідання обласної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 23.03.2020 року № 9.

ВИРІШИЛИ:

 Взяти до відома інформацію заступника міського голови Р. М. Мармаша,  голови комісії Я. Г. Ройка, заступника голови комісії Ю. В. Пенцака.

  1. Зважаючи на характер розповсюдження на території Львівської області гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до експертного висновку щодо визнання рівня надзвичайної ситуації та протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 23.03.2020 року № 9, яка склалася станом на 24 березня 2020 року як надзвичайна ситуація медико-біологічного характеру регіонального рівня.
  2. Відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України та з метою забезпечення управління невідкладними заходами під час виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня призначити керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, заступника міського голови Мармаш Романа Михайловича.
  3. Утворити Штаб з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня  на території Великомостівської міської ради (надалі – Штаб) в складі:
  • Мармаш Роман Михайлович – керівник робіт з ліквідації медикобіологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня – Керівник Штабу;
  • Гриців Віталій Романович спеціаліст І кат. загального відділу (відповідальний за організацію робот з цивільного захисту) Великомостівської міської ради - секретар Штабу;
  • Мельник Ольга Луківна директор КНП «Центру надання первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради – член Штабу;
  • Дем`янчук Ігор Арсенович в.о. директора КНП «Великомостівська міська лікарня» Великомостівської міської ради - член Штабу;

4. Керівнику робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня:

4.1. Відповідно до плану заходів з ліквідації наслідків на території Львівської області медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня обласного штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня розробити місцевий «План з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня на території Великомостівської міської ради»;

4.2. Визначити місцем розгортання та роботи Штабу – міська рада.

4.3.Організувати відпрацювання необхідних документів відповідно до вимог Наказу МВС від 26.12.2014 року №1406 «Про затвердження положення про штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та видів оперативно-технічної і звітної документації штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації»

 Термін виконання – негайно

5. Спеціалісту І кат. зв’язків з громадськістю та виконуючим обов’язків старост повторно провести роз’яснювальну із керівниками релігійних громад громади щодо можливості переведення служб, мес і богослужінь у максимально дистанційному варіанті.

Термін виконання – 26.03.2020 року

6. Спеціалісту І кат. зв’язків з громадськістю та виконуючим обов’язків старост провести роз’яснювальну щодо обмеження пересування неповнолітніх осіб без супроводу дорослих та осіб похилого віку без нагальної потреби.

Термін виконання – Постійно

7. Керівнику КНП «ЦПМД» зобов’язати сімейних лікарів на час карантину працювати в «телефонному режимі» в форматі 24/7.

Термін виконання – Постійно

8. Керівникам КНП «ЦПМД» та КНП «ВМЛ» облаштувати кімнати для тимчасового ізолювання громадян, в яких виявили підозру гостру респіраторну хворобу COVID-2019.

Термін виконання – 26.03.2020 року

9. З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019 на території міської ради, працівникам виконавчого органу міської ради виявляти громадян, які перебувають (проживають) на території громади, що нещодавно перебували закордоном, для взяття їх під супровід працівниками поліції. Інформація узагальнюється в загальному відділі міської ради та передається для опрацювання в Сокальське ВП Червоноградського ВП ГУНП у Львівської області.

Термін виконання – Постійно

10. Зобов’язати  керівників  закладів продовольчої торгівлі (в тім числі засобів гігієни), аптек, автомобільних заправних станцій, поштових відділень, банків на території Великомостівської міської ради здійснювати діяльність відповідно до окремого протоколу – Додаток 1.

Термін виконання – Постійно

11. Попередити керівників закладів продовольчої торгівлі (в тім числі засобів гігієни), аптек, автомобільних заправних станцій, поштових відділень, банків на території Великомостівської міської ради про персональну відповідальність за не виконання цього протоколу згідно з чинним законодавством України.

Термін виконання – Постійно

12. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання комісії Великомостівської міської ради ТЕБ і НС з цього питання покласти на заступника голови комісії.

Термін виконання – Постійно

 

Голова міської комісії                                                                            Я. Г. Ройко

 

 

Відповідальний секретар

міської комісії                                                                                         В. Р. Гриців

 



Додаток 1

до рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС

від 24 березня 2020, протокол № 5

 

ПРОТОКОЛ

дотримання дистанції між людьми у продуктових магазинах, аптеках, АЗС, СТО, банках, поштових установах з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19

  1. Відвідування продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій, банків, поштових установ (надалі - Заклади) повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.
  2. З метою зменшення навантаження на Заклади, а також для зменшення кількості контактів із людьми, необхідно заздалегідь підготувати розрахунок усіх потреб (наприклад, перелік закупівлі продуктів чи лікарських засобів).
  3. За можливості, рекомендуємо усім відвідувачам Закладів одягнути респіраторні маски.
  4. Перед входом до Закладів необхідно продезінфікувати антисептиком руки.
  5. Керівники Закладів в обов’язковому порядку повинні розрахувати максимально допустиму кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри. Калькулятор максимально допустимої кількості одночасного перебування людей у торговому залі доступний за посиланням у документі Google Sheets: http://bit.ly/CALCLviv
  6. Клієнтам заборонено заходити до Закладів, якщо у них вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі клієнти повинні зачекати біля входу на відстані три метри один від одного.
  7. Керівникам Закладів:
    1. Розрахувати в обов’язковому порядку максимально допустиму кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри. Калькулятор максимально допустимої кількості одночасного перебування людей у торговому залі доступний за посиланням у документі Google Sheets: http://bit.ly/CALCLviv
    2. Призначити відповідальних працівників, які будуть здійснювати контроль за допустимою кількістю відвідувачів у приміщенні.
    3. Здійснювати регулярне провітрювання та дезінфекцію всіх приміщень (в тім числі дверей, евакуаційних шляхів, прилавків, а за необхідності стелажів) двічі на день.
    4. Встановити станції гігієни рук та забезпечити можливість миття рук у туалетах.
    5. Зобов'язати персонал Закладів знаходитися у респіраторних масках та дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

ПРОТОКОЛ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень