Пошук

Відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (Протокол №6)

Дата: 27.03.2020 11:17
Кількість переглядів: 873

Фото без описуВЕЛИКОМОСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Міська комісія з питань техногенно-екологічної

безпеки і надзвичайних ситуацій

80074, Львівська область, Сокальський район, м.Великі Мости вул.Шевченка, 6

 

 

П Р О Т О К О Л  № 6

позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

і надзвичайних ситуацій

 

Від 26.03.2020 року                                                            м. Великі Мости

 

Головував: голова комісії - голова Великомостівської міської ради – Ройко Ярослав Григорович.

Присутні:

Заступник голови комісії перший заступник голови Великомостівської міської ради – Пенцак Юрій Володимирович.

Секретар комісії – спеціаліст І кат. загального відділу (відповідальний за організацію робот з цивільного захисту) Великомостівської міської ради  - Гриців Віталій Романович .

Члени комісії:

- начальник відділу фінансів та бухгалтерського обліку – Яцишин Надія Степанівна;

- начальник відділу містобудування та земельних відносин – Бурко Наталія Миколаївна;

- директор КНП «Центру надання первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради – Мельник Ольга Луківна;

- в.о. директора КНП «Великомостівська міська лікарня» Великомостівської міської ради – Дем`янчук Ігор Арсенович;

- директор КП «Житлово-комунальне господарство» Великомостівської міської ради – Абрашітов Володимир Байтуллович

Запрошені:

  1. Заступник голови Великомостівської міської ради – Мармаш Роман Михайлович.

Порядок денний:

  1. Про вжиття додаткових заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Великомостівської міської ради .

СЛУХАЛИ:

1.  Про вжиття додаткових заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Великомостівської міської ради.

Виступили:

- заступник голови Великомостівської міської ради – Мармаш Роман Михайлович.

- голова комісії - Ройко Ярослав Григорович.

- секретар комісії – спеціаліст І кат. загального відділу (відповідальний за організацію робот з цивільного захисту) Великомостівської міської ради  - Гриців Віталій Романович.

      - директор КНП «ЦНПМД» – Мельник Ольга Луківна;

      - в.о. директора КНП «ВМЛ» - Дем`янчук Ігор Арсенович

        За результатами розгляду питань порядку денного позачергового засідання  комісії, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 із змінами від 25.03.2020 року (постанова КМУ №239), протоколу позачергового засідання обласної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 26.03.2020 року № 10.

ВИРІШИЛИ:

 Взяти до відома інформацію заступника міського голови Р.М. Мармаша, голови комісії Я. Г. Ройка, заступника голови комісії Ю. В. Пенцака.

  1. Керівнику КУ «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради» здійснювати надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризику їх зараження із залученням працівників соціальних служб, громадських та волонтерських організацій.

Термін виконання – Постійно, до стабілізації епідситуації

або особливого розпорядження

  1. Керівнику робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня та з членами штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня на території Великомостівської міської ради, разом з працівниками поліції здійснювати контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді.

Термін виконання – Постійно

  1. Спеціалісту І кат. зв’язків з громадськістю та виконуючим обов’язки старости  довести до населення рекомендації щодо обмеження пересування громадян на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України.

Термін виконання – Постійно

  1. В протоколі позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Великомостівської міської ради № 2 від 12.03.2020 року у пункті 2 слова і цифри «до 3 квітня 2020 р.» замінити словами та цифрами «до 24 квітня 2020 р.» (Продовження карантину).
  2. Заборонити до 24 квітня 2020 р. роботу всіх суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку, які знаходяться в будівлях (закритих приміщеннях),  за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів відповідно до протоколу дотримання дистанції між людьми у торговельних закладах, аптеках, АЗС, СТО, банках, поштових відділеннях з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19 (протокол додається);

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку, які знаходяться в будівлях (закритих приміщеннях) за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів відповідно до протоколу дотримання дистанції між людьми у торговельних закладах, аптеках, АЗС, СТО, банках, поштових відділеннях з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19 (протокол додається);

Термін виконання – Постійно, до стабілізації епідситуації

або особливого розпорядження

  1. Вважати таким що втратив чинність пункт 10 та 11 протоколу позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Великомостівської міської ради № 5 від 24.03.2020 року.
  1. Керівнику робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня на території Великомостівської міської ради, виконуючим обов’язки старости  та начальнику загального відділу Великомостівської міської ради здійснити доведення керівникам торговельних закладів, аптек, АЗС, СТО, банків, поштових відділень неухильне дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів відповідно до протоколу дотримання дистанції між людьми у торговельних закладах, аптеках, АЗС, СТО, банках, поштових відділеннях з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19.

Термін виконання – 30.03.2020 року

8. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання комісії Великомостівської міської ради ТЕБ і НС з цього питання покласти на заступника голови комісії.

Термін виконання – Постійно

 

 

Голова міської комісії                                                                            Я. Г. Ройко

 

 

Відповідальний секретар

міської комісії                                                                                        В. Р. Гриців



Додаток 1

до рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС

від 26 березня 2020, протокол № 6

 

ПРОТОКОЛ

дотримання дистанції між людьми у торговельних закладах, аптеках, АЗС, СТО, банках, поштових відділеннях з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19

  1. Відвідування торговельних закладів, аптек, автозаправних станцій, банків, поштових відділеннях (надалі - Заклади) повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.
  2. З метою зменшення навантаження на Заклади, а також для зменшення кількості контактів із людьми, необхідно заздалегідь підготувати розрахунок усіх потреб (наприклад, перелік закупівлі продуктів чи лікарських засобів).
  3. За можливості, рекомендуємо усім відвідувачам Закладів одягнути респіраторні маски.
  4. Перед входом до Закладів необхідно продезінфікувати антисептиком руки.
  5. Керівники Закладів в обов’язковому порядку повинні розрахувати максимально допустиму кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри. Калькулятор максимально допустимої кількості одночасного перебування людей у торговому залі доступний за посиланням у документі Google Sheets: http://bit.ly/CALCLviv . (орієнтовно 1 чол. на 7 м.кв.).
  6. Клієнтам заборонено заходити до Закладів, якщо у них вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі клієнти повинні зачекати біля входу на відстані три метри один від одного.
  7. Керівникам Закладів:
    1. Розрахувати в обов’язковому порядку максимально допустиму кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри. Калькулятор максимально допустимої кількості одночасного перебування людей у торговому залі доступний за посиланням у документі Google Sheets: http://bit.ly/CALCLviv
    2. Призначити відповідальних працівників, які будуть здійснювати контроль за допустимою кількістю відвідувачів у приміщенні.
    3. Здійснювати регулярне провітрювання та дезінфекцію всіх приміщень (в тому числі дверей, евакуаційних шляхів, прилавків, а за необхідності стелажів)  не менше двічі на день.
    4. Встановити станції гігієни рук та забезпечити можливість миття рук у туалетах.
    5. Зобов'язати персонал Закладів знаходитися у респіраторних масках та дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни.
    6. Дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів підчас карантину (особливо при реалізації продуктів).

ПРОТОКОЛ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень