Пошук

34 річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 25.04.2020 20:51
Кількість переглядів: 564

Фото без опису26 квітня назавжди залишиться чорною датою в історії нашої держави. Цьогоріч минає 34 роки з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

26 квітня 1986 року два вибухи, а потім пожежа - наслідки подій на Чорнобильській атомній електростанції досі незбагненні. У ліквідації аварії взяли участь сотні тисяч людей, а точна кількість постраждалих від трагедії і зараз не відома.

Перші ліквідатори, які по тривозі прибули на палаючу Чорнобильську станцію, взялися приборкувати атом практично голими руками: без спеціального захисного одягу чи протигазів. Від опромінення, отриманого в ті години, загинуло понад три десятки людей. Щоб зменшити викиди радіації зі зруйнованого реактора, його з гелікоптерів закидали мішками з піском та свинцем. Загалом у ліквідації аварії взяли участь понад 600 тисяч людей. Точна кількість жертв та постраждалих не відома і досі. Внаслідок вибуху на ЧАЕС утворилася величезна радіоактивна хмара, яка поширилася далеко за межі України. Більш ніж половина викинутих в повітря небезпечних речовин осіли на території Білорусі.

Ми з глибокою шаною вклоняємося ліквідаторам страшних наслідків катастрофи та схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які врятували українську землю і увесь світ від поширення радіаційної загрози.


Дякуємо та низько вклоняємося тим, хто зараз поміж нас, пам’ятаємо та молимось за тих, що відійшли у вічність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень