Пошук

Щодо дозволу поновлення роботи ринків за умови дотримання протиепідемічних вимог.

Дата: 30.04.2020 17:54
Кількість переглядів: 1540

Фото без описуШановні мешканці громади, на неодноразові ваші звернення щодо поновлення роботи ринку у м. Великі Мости, роз’яснюємо наступне.

Протоколом № 16 від 30.04.2020р. позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій внесено зміни до п. 1.2 рішення обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17.03.2020р. Протокол №8 доповнивши п.8 абзацом такого змісту:

«агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – агропродовольчі ринки), за умови дотримання протиепідемічних вимог до діяльності агропродовольчих ринків встановлених головним санітарним лікарем України.

Що це означає?

Агропродовольчий ринок — спеціально оснащене та відведене місце, що використовується для надання послуг зі створення належних умов для продажу сільськогосподарської продукції, що визначена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Тобто дозволена робота агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, за умови дотримання протиепідемічних вимог до діяльності агропродовольчих ринків, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розробив та затвердив перелік вимог щодо профілактичних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами.

Зокрема вимоги такі:

  • наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;
  • допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
  • проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв.м торговельної площі;
  • відстань між місцями продавців – не менше трьох метрів,
  • місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику).

Затверджені умови також передбачають:

  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;
  • відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
  • забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися;
  • ринки зобов’язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень.

Оскільки місцевий ринок не є агропродовольчим ринком, як оператор ринку харчових продуктів та забезпечення інших вимог головного державного санітарного лікаря України у наших умовах є неможливим, тому ринок у м. Великі Мости працювати не буде до зняття карантинних обмежень або до особливого розпорядження.

Дякуємо за розуміння, дотримуйтесь правил карантину, бережіть себе та своїх близьких і будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень