Пошук

Служба зайнятості надає допомогу по частковому безробіттю

Дата: 23.06.2020 10:08
Кількість переглядів: 428

2 квітня 2020 року набрав чинності Закон України № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Одним з основних положень прийнятого Закону є підтримка роботодавців і працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили чи припинили діяльність в умовах протидії коронавірусній хворобі COVID-19.

Закон вводить поняття часткового безробіття на період дії обмежувальних заходів, встановлених Кабінетом Міністрів для запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби. Постановою Кабінету Міністрів України №453 від 03.06.2020. внесено зміни і затверджено «Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину….."

Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини, а також самі фізичні особи підприємці, які є застрахованими особами, у разі втрати ними частини доходу у зв’язку з зупиненням (скороченням) діяльності в період дії карантину.

Відповідні зміни внесено до Закону «Про зайнятість населення» (викладено в новій редакції статтю 47 та доповнено статтею 47-1).

Допомогу по частковому безробіттю можуть отримати представники малого та середнього бізнесу та особисто фізичні особи підприємці (застраховані особи), які:

- зупинили або ж скоротили діяльність через карантин;

- сплачували ЄВ упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, і не припинили трудових відносин з найманими працівниками на момент звернення до центру зайнятості.

З детальною інформацією та покроковою інструкцією для роботодавців, а також фізичним особам підприємцям, які мають право на допомогу по частковому безробіттю можна ознайомитися на сайтах Львівського обласного центру зайнятості, Сокальської районної філії обласного центру зайнятості або за телефонами :

2-80-19, 7-34-36 відділ взаємодії з роботодавцями; 7-32-73 заступник директора Сокальської районної філії, протягом всього робочого дня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень