Пошук

Щодо функціонування КНП "Великомостівська міська лікарня"

Дата: 18.08.2020 13:37
Кількість переглядів: 1428

Фото без описуШановні мешканці Великомостівської громади!

Зараз поширюється багато розмов про те, що ніби то Великомостівська міська рада хоче закрити «Великомостівську міську лікарню».

Хочемо заявити нашу чітку позицію. Великомостівська міська рада жодного разу, ніде і ніколи не ставила питання та не приймала ніяких рішень про ліквідацію КНП «Великомостівська міська лікарня» (закриття лікарні). Навпаки, саме керівництво міської ради було ініціатором перетворення медичної установи в статус підприємства, задля можливості отримати фінансування з НСЗУ.

Керівництво міської ради неодноразово пропонувало керівництву та лікарському персоналу «Великомостівської міської лікарні» напрацювати пропозиції і варіанти розвитку підприємства і види надання послуг, за які НСЗУ могла б скеровувати кошти. Проте, на сьогоднішній день, жодної пропозиції з боку медичної установи не надходило.

Також протягом тривалого часу лікарі не змогли забезпечити цілодобове чергування, що погіршило якість надання медичних послуг для населення та позбавило можливості мешканців громади звернутись за медичною допомогою у будь який час доби.

Окрім того, виконком Великомостівської міської ради, рішенням №2 від 23.01.2020р. погодив структуру і штатний розпис із врахуванням терапевтичного відділення, в кількості 61,75 штатних одиниць. Проте, КНП «Великомостівська міська лікарня» було укладено угоду з НСЗУ на пакет послуг з надання «Амбулаторної вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу», що не передбачало функціонування терапевтичного відділення.

Протягом 2020 року Великомостівською міською радою з місцевого бюджету загалом на медицину скеровано кошти в сумі 8 580 500грн. Зокрема, на первинну ланку (енергоносії, безкоштовні ліки, на придбання, капітальні видатки) – 5 241 800грн. На «вторинку» (енергоносії, фінансове забезпечення програми матеріального стимулювання, оплата послуг, придбання медичного обладнання) – 3 338 700грн. Це не враховуючи кошти медичної субвенції в сумі 2 728 500грн., а також придбання обладнання (УЗД та іншого обладнання) із залишку медичної субвенції за 2019р. в сумі 1 292 446грн.

Великомостівська міська рада вважає доцільним та ініціює розширення кількості пакетів послуг медичних гарантій та виступає за збереження роботи установи. Проте наші дії мають бути спільними та узгодженими, тому що взаємні звинувачення не принесуть бажаних результатів.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень