Пошук

Початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (Підприємство з переробки відходів)

Дата: 28.01.2021 11:09
Кількість переглядів: 1423

Фото без опису(дата офіційного опублікування в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля

(автоматично генерується програмними засобами ведення

Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля,

не зазначається суб’єктом господарювання)

 

20208216475 (реєстраційний номер справи про оцінку впливу на

довкілля планованої діяльності

ОГОЛОШЕННЯ

про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

  1. Планована діяльність

Будівництво підприємства з переробки відходів на території Боянецької сільської ради Жовківського району Львівської області (згідно нового адміністративно-територіального устрою: Великомостівської міської ради Червоноградського району Львівської області). Проектування і будівництво підприємства з переробки відходів потужністю 232 тис. т/рік буде здійснюватися на орендованих земельних ділянках площею 25,6 га. Передбачається інсинерація твердих побутових відходів, відходів тваринного походження, відходів медичних установ, а також виробництво будівельних виробів.

На земельній ділянці площею 15,4988 га (кадастровий номер 4622780400:09:000:0023) передбачається розміщення підприємства з переробки відходів, яке буде взаємопов’язаним будівельним комплексом, який складатиметься з цеху термічної переробки відходів, цеху зберігання шлаку з приміщенням для інсинерації відходів біологічного походження та медичних відходів і адміністративно-побутової будівлі. У цеху термічної переробки відходів буде розвантажувальне приміщення, бункер для відходів, котельня, електричний блок, блок очищення димових газів, турбінне приміщення та охолоджуючі вежі. У наступному корпусі буде приміщення для зберігання шлаку та золи, що утворюються при термічній переробці відходів та приміщення для інсинерації відходів біологічного походження та медичних відходів. У результаті термічної переробки впродовж року вироблятиметься близько 65 тис. МВт електричної енергії, або близько 280 тис. МВт теплової енергії. На території комплексу термічної переробки відходів також передбачається склад паливно-мастильних матеріалів (ПММ). Біля складу ПММ запроектовано гараж з мийкою автотранспорту та ремонтну майстерню.

Частина земельної ділянки передбачена для виробництва бетонних виробів. У східній частині ділянки запроектовано будівлю цеху, де безпосередньо відбуватиметься виробничий процес. Біля виробничого цеху передбачені майданчики для складування сипучих будівельних матеріалів та майданчик для складування готової продукції.

Крім того проектом передбачено влаштування водозабірних свердловин.

На земельній ділянці площею 0,0858 га (кадастровий номер 4622780400:09:000:0025) передбачається будівництво трансформаторної підстанції 35/10/0,4 кВ, що дасть можливість запустити підприємство. У подальшому надлишки електричної енергії від сумарної генерації подаватимуться у зовнішню електричну мережу.

На земельній ділянці площею 10,00 га (кадастровий номер 4622780400:09:000:0021) передбачається будівництво тепличного підприємства з вирощування декоративних рослин та квітів, яке буде працювати на виробленій тепловій енергії заводу термітної переробки відходів.

  1. Суб’єкт господарювання

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОІНДАСТРІС», код з ЄДРПОУ 42990700, юридична адреса: 80074, Львівська обл., Сокальський район, м. Великі Мости, вул. Базарна, будинок 5А, телефон (032) 232-81-70, +38 (067) 353-05-74), e-mail:sgpp@ukr.net, поштова адреса: 79037, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 212 оф. 48.

  1. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50 e-mail: ОVD@mepr.gov.ua. контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю.

  1. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля

Висновок з ОВД отримується згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Даний висновок потрібен для здійснення планової діяльності, який надається Міндовкіллям. Дозвіл на виконання будівельних робіт, що видається Державною архітектурно- будівельною інспекцією України відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

  1. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля. Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та протягом ЗО днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і на дати, що припадають на цей період, а громадське обговорення планованої діяльності проводиться у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді).

Громадські слухання (перші) не призначаються.

Громадські слухання (другі) не призначаються.

  1. Державний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50 e-mail: OVD@mepr.gov.ua, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю

  1. Орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, тел./факс. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50 e-mail: OVD@mepr. gov, ua, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна, директор Департаменту екологічної оцінки та контролю.

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного у пункті 5 цього оголошення.

  1. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 245 аркушах.

  1. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації

Ознайомлення зі звітом з оцінки впливу на довкілля можливо щоденно, крім вихідних днів за адресою: м. Великі Мости, вул. Шевченка, 6, в приміщенні Великомостівської міської ради, контактна особа Бурко Наталія Миколаївна, номер телефону (03257) 6-44-73.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень