Пошук

22 березня - Всесвітній день води

Дата: 17.03.2021 09:44
Кількість переглядів: 921

Фото без описуЗ метою підвищення екологічної свідомості, привернення уваги до проблем, пов’язаних з водним фактором, щороку 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води. У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів.

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води – «Цінність води для кожного з нас». Усвідомлюючи обмеженість і вразливість водних ресурсів, ми щоденно повинні ставити перед собою питання, –  чи все залежне від нас ми робимо для їх збереження та охорони? Тому кожен повинен замислитись, що є для нього вода і щоденно робити якусь добру справу для її збереження. Не допускати забруднення та засмічення водних об’єктів, постійно проводити їх розчистку, благоустрій  та  упорядкування.

На території нашого регіону знаходиться 155 ставків, 43 джерела, 2  водосховища; протікає 19 річок та потоків, протяжністю 384,0 км, а ще   потічки, струмки, канали, які потребують нашої уваги та догляду.

Необхідно, щоб місцеві громади активніше долучались до оздоровлення та упорядкування водних об’єктів в своїх населених   пунктах. Всім нам хочеться чистої, прозорої, корисної і смачної води.  Дуже важливу роль в цьому відіграють природні водні джерела, які потребують постійного догляду. Щорічно інвентаризуються нові джерела. Найбільш доглянуті джерела це – джерело «Панна» (капличка Пресвятої Діви Марії) біля с. Острів, джерело «Капличка Божої Матері» в с. Стаївка, джерело «Вишенька» біля с. Хлівчани, ур. “Заполи”, джерело «Капличка Матері Божої» біля с. Волиця, джерело без назви в с. Ниновичі, джерело «Альтанка» в с. Гута, джерело без назви в с. Сілець, джерело без назви в с. Велике.

То ж оберігаймо наші водні ресурси, не будьмо байдужими до свого майбутнього, щоб ніколи не відчувати спраги! Адже чистота води і її якість залежить тільки від нас!

Також, Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну проводиться дитячий басейновий конкурс  «Мальовничі річки Західного Бугу та Сяну», спрямований на залучення дітей, учнівської та студентської молоді, громадськості до заходів, спрямованих на збереження екосистеми річок суббасейнів Західного Бугу та Сяну. З умовами проведення конкурсу можна ознайомитись на сайті БУВР Західного Бугу та Сяну (http://buvrzbts.davr.gov.ua/)

 

                                                              Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну.                                                                                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень