Пошук

Підсумки роботи Сокальського відділення УВДФССУ у Львівській області за 2020 рік

Дата: 22.03.2021 14:39
Кількість переглядів: 960

Фото без описуЗа 2020 рік Сокальським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі Сокальське відділення)  профінансувано 117004,58 тис. грн. страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей.

 

А саме:

1) допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності - 5999,03 тис. грн

2) одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого - 2315,97 тис. грн.

3) щомісячна страхова виплата в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого - 107473,82 тис. грн

4) щомісячна страхова виплата особам, які мають на неї право, в разі смерті потерпілого - 1213,23тис.грн

5) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого - 2,53тис.грн

Виплати отримали 1620 осіб. Порівняно з аналогічним періодом 2019 року, видатки Сокальського відділення за цим напрямом зросли на 24,88 млн. грн. або 27,01%.

      У 2020році профінансовано надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками поданими роботодавцями на суму  60460,67 тис. грн, що на 5% більше аналогічного періоду 2019 року. А також протягом 2020 року профінансовано лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 227,753тис.грн.

      Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, тощо.

На оплату страхових витрат на медичну та соціальну допомогу за 2020 рік виплачено 978,5 тис. грн., в тому числі:

- санаторно-курортне лікування в сумі 263,3 тис. грн.;

- витрати на лікування потерпілих та їх медичну реабілітацію в сумі 344,7 тис. грн.;

- витрати на технічні та інші засоби реабілітації в сумі 34,1 тис. грн.;

- витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення 53,9 тис. грн.;

- витрати на спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд та побутове обслуговування 57,0 тис. грн.;

- компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та транспортне обслуговування осіб з інвалідністю – 1,8 тис. грн.

- витрати на придбання спеціальних засобів пересування - 33,8 тис. грн.

Сокальським відділенням відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39, укладено 10 договорів на реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей на суму 122,6 тис. грн.

Протягом 2020 року застраховані особи пройшли реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду у санаторно-курортних закладах:

- ДП «СКК «Моршинкурорт»

- санаторій «Березовий Гай» ПАТ ЛОЗ «Миргородкурорт»;

- санаторій «Алмаз» ТОВ «Українська готельна група»;

- ДП «Клінічний санаторій Авангард»;

Вибір санаторно-курортного закладу здійснювався безпосередньо застрахованими особами.

За 2020 рік страховими експертами з охорони праці Сокальського відділення взято участь у роботі 445 комісій з розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, а саме: групових нещасних випадків-1, нещасних випадків із смертельним наслідком -2, випадків смерті на підприємстві -3, гострого професійного захворювання, що сталося з працівниками закладів охорони здоров’я - 121, професійні захворювання - 269 випадків, нещасних випадків на виробництві - 49.

З час пандемії на протязі 2020року Сокальським відділенням отримано 124 повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, з них 3 випадки смертельні. Розслідування завершено по 27 випадках, 13 з них визнано пов'язаними з виробництвом.  Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров'я.

    Фонд соціального страхування України здійснює усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат. 

     Основною метою діяльності страхових експертів з охорони праці є виконання статутних функцій та обов’язків Фонду соціального страхування України щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих осіб, викликаних умовами праці, та надання роботодавцю практичної допомоги у постійному вдосконаленні ним форм і методів профілактичної роботи у сфері охорони праці.

    Про всю інформацію, що належить до діяльності Сокальського відділення Фонду соціального страхування України у Львівській області можна отримати за телефонами: (03257) 7-34-67; 7-34-68; 7-34-69, а також оперативну інформацію щодо фінансування виплат на сторінці Сокальського відділення Управління ФССУ у Львівській області у соц.мережі facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень