Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Дата: 23.03.2021 10:55
Кількість переглядів: 1351

Фото без описуСокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує:

1. Зручний та надійний електронний сервіс ДПС - Електронний кабінет платника податків.

Електронний кабінет працює цілодобово та безкоштовно в режимі реального часу.

Через відкриту частину Електронного кабінету платники податків мають можливість ознайомитися з останніми актуальними новинами ДПС.

Маючи електронний цифровий підпис, можна скористатися приватною частиною Електронного кабінету, де можна переглянути особисту інформацію, а саме: реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом за останні два роки, переглянути всю подану звітність незалежно від способу подання.

Також є можливість створення запиту щодо отримання відомостей про суми отриманих доходів та утриманих податків, що досить важливо в період призначення житлових субсидій та подання електронних декларацій.

Через Електронний кабінет надано можливість електронного листування з контролюючими органами, що значно економить час.

2. Здаєш нерухомість в оренду – декларуй свої доходи!

Кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно в оренду (нежитлова нерухомість, квартири, будинки чи навіть кімнату, в довгострокову або подобову оренду, гаражі, дачні будинки, присадибні та інші земельні ділянки) має сплатити з отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5%.

Для цього фізична особа зобов'язана подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до державної податкової інспекції за місцем податкової реєстрації.

3. Репетитори мають задекларувати неоподатковані доходи

Вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але надавали в 2020 році репетиторські послуги учням та студентам, зобов’язані задекларувати отримані від такої діяльності доходи.

До репетиторських послуг відносяться: підготовка дітей до школи, до незалежного тестування, до вступу до навчальних закладів будь-якого рівня, навчання з різних предметів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.

4. Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

5. Для громадян, які відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, граничний строк подачі Декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік - до 01 травня року, що настає за звітним. Останній день – 30.04.2021.      6. Громадяни, які мають намір задекларувати право на податкову знижку за 2020 рік можуть подавати декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2021 року. 

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, і для використання права на податкову знижку.

7. Декларацію про майновий стан і доходи треба подавати за місцем своєї податкової адреси.

Закликаємо громадян не зволікати та вчасно задекларувати свої доходи.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень