Пошук

На Львівщині стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 31.03.2021 13:28
Кількість переглядів: 854

Фото без описуЗ метою посилення охорони, відтворення та збільшення водних ресурсів, попередження і недопущення порушень правил любительського рибальства на водоймах Львівської області  головою обласної державної адміністрації підписано розпорядження  від 25.03.2021  № 222/0/5-21 «Про встановлення весняно-літньої заборони на вилов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області у 2021 році».

Розпорядженням затверджений план спільних заходів департаменту  агропромислового розвитку  Львівської облдержадміністрації, управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Головного управління Національної поліції у Львівській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Подільсько-Карпатського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України, направлених  на посилення контролю за охороною рибних запасів та інших водних біоресурсів у водоймах Львівської області та перелік  позанерестових  ділянок для проведення любительського рибальства.

Зокрема, на період з 01 квітня до 30 червня встановлено  весняно-літню заборону на вилов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області у такі терміни:

- у басейні р. Дністер з 1 квітня  до 10 червня;

- у басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня до 20 травня;

- у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня до 10 червня;

- у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня.

«Розроблені заходи визначають проведення рейдових перевірок на  виявлення фактів браконьєрства на рибогосподарських водних об’єктах, фактів негативного впливу на середовище перебування водних біоресурсів у нерестовий період та забезпечення недоторканності місць їх нересту і нагулу, що в подальшому забезпечить  стабільне вирощування продукції аквакультури і заповнення ринку якісною рибною продукцією» - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

«Під час нересту громадянам дозволяється виключно любительське рибальство із берега на спеціально визначених ділянках.  За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. У разі порушень правил рибальства - громадяни можуть повідомити  на «гарячу лінію» Львівського рибоохоронного патруля за телефонами: (032) 270-41-88  та   (066) 098-84-47», - наголосив Леонід Кравець - керівник управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області.  

Джерело: Львівська ОДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №222/0/5-21 від 25.03.2021р. Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах Львівської області у 2021 році


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень