Пошук

Утворення та функціонування добровільної пожежної охорони

Дата: 15.04.2021 10:14
Кількість переглядів: 718

Фото без описуЗ метою організації системи цивільного захисту в територіальних громадах, утворення та функціонування у складі громад добровільної пожежної охорони (ДПО), Сокальський РС ГУ ДСНС України у Львівській області, пропонує Головам Сокалької, Белзької та Великомостівської територіальних громад насамперед в сільській місцевості в населених пунктах до яких час прибуття першого підрозділу місцевої пожежної охорони перевищує 20 хвилин де відсутні пожежно-рятувальні підрозділи місцевої пожежної охорони утворити підрозділи добровільної пожежної охорони що суттєво вплине на порятунок життя та здоров’я людей, зменшення наслідків та збитків від пожежі.

Згідно з проведеним аналізом виникнення пожеж та їх наслідків протягом 2020 року на території Сокальського району зареєстровано 257 пожеж, що на 5 % більше, ніж за аналогічний період 2019 року 247 пожеж. Внаслідок пожеж загинуло 7 осіб та травмовано 2 особи, за аналогічний період 2019 року загинуло 4 особи та травмовано 3 особи. Основна кількість пожеж відбуваються у сільській місцевості, при цьому гинуть люди, завдаються значні збитки культурній спадщині, господарства несуть чималі втрати, а тому гостро стоїть питання організації гасіння пожеж у сільській місцевості, де існує велика кількість населених пунктів.

До складу Сокальської міської ради, в процесі утворення територіальної громади, увійшло 60 населених пунктів, 58 з них це сільська місцевість і 1 селище міського типу.

До складу Великомостівської міської ради, в процесі утворення територіальної громади, увійшло 17 населених пунктів, 16 з них це сільська місцевість.

До складу Белзької міської ради, в процесі утворення територіальної громади, увійшло 24 населених пунктів, 22 з них це сільська місцевість.

Сокалькою, Белзькою та Великомостівською територіальними громадами затверджено графік щодо планування утворення підрозділів добровільної пожежної охорони в сільській місцевості протягом 2021 року.

Керуючись нормативними документами такими як Законом України “Про місцеве самоврядування України” та статтею 19 Кодексу цивільного захисту України визначено повноваження органам місцевого самоврядування у сфері організації заходів цивільного захисту, а саме - запобігання надзвичайним ситуаціям, захисту населення і територій від природних та техногенних загроз, реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків та статтею 63 Кодексу цивільного захисту України, Постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року №564 «Про затвердження порядку функціонування добровільної пожежної охорони» доцільно створення добровільної пожежної охорони, що призведе до зменшення часу прибуття першого підрозділу до місця пожеж, та суттєво вплине на зменшення наслідків та збитків від пожеж.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень