Пошук

Щодо несанкціонованої торгівлі в м. Великі Мости

Дата: 14.05.2021 12:04
Кількість переглядів: 1573

Фото без описуВеликомостівська міська рада повідомляє, що відповідно до листа №34-2-21/2789 від 30.04.2021р. Сокальського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997р. оператори ринку, що провадять діяльність пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження (в т.ч. агропродовольчі ринки) зобов’язані у встановленому порядку отримати експлуатаційний дозвіл Держпродспоживслужби.

На території м. Великі Мости не зареєстровано жодного суб’єкта господарювання, якому Держпродспоживслужбою надано експлуатаційний дозвіл на право функціонування як агропродовольчого ринку.

Тому у випадку виявлення на вулицях м. Великі Мости фактів реалізації сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, такі випадки будуть розглядатися, як «стихійна» несанкціонована торгівля та будуть вживатися заходи щодо її припинення відповідно до законодавства.

Звертаємо увагу, що відповідно до ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повноваженнями щодо складання протоколів по статті 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях» наділені не тільки працівники Національної поліції, а й уповноважені посадові особи сільських, селищних, міських рад.

Додатково повідомляємо, що організація агропродовольчого ринку на території м. Великі Мости можлива лише за умови виконання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, в т.ч. відведення благоустроєної земельної ділянки поза житловою забудовою,  наявності торгових, адміністративно-побутових і допоміжних приміщень, наявності відповідних інженерних мереж, водопостачання, каналізування, наявності торгівельного і холодильного обладнання, обов’язкової наявності лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень