Пошук

Звіт міського голови про роботу, діяльність виконавчого комітету міської ради і про виконання плану соціально-економічного розвитку за 2020 рік

Дата: 20.05.2021 14:30
Кількість переглядів: 597

Фото без опису     Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед жителями. Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» проводиться звіт про роботу, діяльність ради та її виконавчих органів перед територіальною громадою.

     Отож, позаду рік нашої з вами спільної роботи, і я, як міський голова, звітую перед вами про зроблене в 2020 році. Цей період роботи Великомостівської  міської ради був насиченим: були і перемоги і невдачі, були виклики спричинені пандемією СOVID-19, але найголовнішою цінністю є люди нашої громади, їх підтримка і непохитна віра в те, що всі труднощі буде подолано і наша громада буде зразком добробуту та економічного зростання.

     Нашу громаду було створено у жовтні 2017 року, в цьому році до нас було приєднано Боянецьку та Купичвільску сільські ради. На даний час на території Великомостівської міської ради розташовано сімнадцять населених пунктів – м. Великі Мости, села Борове, Куличків, Двірці, Волиця, Заріка, Бутини, Шишаки, Пристань, Піддовге, Реклинець, Стремінь, Боянець, Верени, Лісове, Підріка, Купичволя.

     Загальна площа громади складає – 311,8 км.кв., чисельність населення – 16364 особи.

     Вся наша діяльність будується планово. Головною формою роботи була і залишається сесійна діяльність. За звітний рік відбулось 16 засідань сесії, на яких прийнято 521 рішення.

     Активно працював у звітному періоді і виконавчий комітет міської ради.     Протягом 2020 року було проведено 14 засідань виконкому, на яких розглянуто та прийнято 154 рішення.

     Важливу роль в роботі міської ради займає взаємодія виконавчого апарату та депутатського корпусу. Протягом року виконавчий апарат здійснював організаційне, правове, інформаційне, аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності міської ради, постійних комісій, забезпечує взаємодію громади з органами виконавчої влади, органами та посадовими особами місцевого самоврядування.

    За 2020 рік було зареєстровано та передано за призначенням 4955 документів вхідної кореспонденції та зареєстровано та відправлено 2160 документів вихідної кореспонденції. Відправлено оформленої у встановленому порядку службової кореспонденції – 457 листів.

      На адресу Великомостівсьокї міської ради надійшло 32 звернення, заяви, листи та пропозиції від депутатів міської ради, на які дано відповіді або роз’яснення.

      В 2020 році зареєстровано 24 запити відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», з них:

Про надання відомостей щодо використання коштів – 2;

Про надання копій нормативних документів Великомостівської міської ради – 4;

Про надання інформації щодо земельних питань – 15;

Про надання  інформації щодо кількості народжень та кількості смертей від COVID-19 –1 і т.п.

Всі вони належним чином опрацьовані, направлені до виконавців, на всі надані відповіді.

       Окрім цього, зареєстровано та видано на опрацювання 105 звернень від громадян Великомостівської міської ради:

Земельних питань – 56;

Фінансові питання – 18;

Комунального господарства – 12 і т. д.

За результатами розгляду – 35 вирішено позитивно, на 70 заяв надано розяснення

      Також, за  2020 рік  зареєстровано 1911 різних довідок ( 341 довідка про реєстрацію місця проживання, 45 нотаріальних довідок, 68 земельних довідок);  499 різних актів (176 актів обстеження матеріально-побутових умов; 297 актів проживання, газифікації будинків, непрацюючих осіб; 26 актів догляду за інвалідом).

     На обліку в міській раді перебуває 4612 призовників та військовозобов’язаних, з них:

Призовників – 463, з них м. Великі Мости (Куличків, Борове) – 267, с. Двірці (Заріка, Волиця) – 48, с. Бутини (Пристань, Піддовге, Шишаки) – 81, с. Реклинець (Стремінь) – 67

- Офіцерів – 247, з них жінок – 28. По округах: м. Великі Мости (Куличків, Борове) – 197, с. Двірці (Заріка, Волиця) – 13, с. Бутини (Пристань, Піддовге, Шишаки) – 25, с. Реклинець (Стремінь) – 12

Військовозобов’язаних – 3902, з них жінок – 245. По округах: м. Великі Мости (Куличків, Борове) – 2091, с. Двірці (Заріка, Волиця) – 554, с. Бутини (Пристань, Піддовге, Шишаки) – 735, с. Реклинець (Стремінь) – 522

- Обмежено придатні – 674

- Призначено в команди – 562

- Виключено з військового обліку – 365

- При досягненню граничного віку – 345

- За станом здоров’я – 27

- Допризовників – 77

    У 2020 році було зареєстровано 338 актів цивільного стану. З них 101 народження, 193 смерті, зареєстровано 44 шлюби.

    Протягом 2020 року забезпечувалося надання допомоги мешканцям громади згідно Програми соціального захисту.

Згідно даної програми надавалася:

  1. Одноразова грошова допомога особам учасникам бойових дій в Афганістані – 22 особи.
  2. Одноразова грошова допомога особам, які призвані на військову службу за контрактом до ЗСУ та ДПСУ отримало допомогу – 31 особа.
  3. Одноразова грошова допомога громадянам, які похоронили за власний кошт осіб, які не були пенсійного віку – 8 осіб.
  4. Грошова допомога учасникам визвольних змагань, яка реалізується шляхом щоквартальної грошової допомоги учасникам бойових дій УПА для 5 осіб, а вдовам політв’язнів УПА 2 особи
  5. Грошова допомога на часткове відшкодування вартості житлово-комунальних послуг, реалізується шляхом надання щоквартальної допомоги
  • для інвалідів І, ІІ групи по зору – 3 особи,
  • для одиноких інвалідів – 2 особи
  • 2-х інвалідів в сім’ї – 4 осіб
  1. Грошова допомога громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС отримали 30 осіб
  2. Одноразова грошова допомога громадянам, які виховують дітей, хворих на ДЦП та дітей з інвалідністю та громадян у яких відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат, реалізується шляхом покриття частини витрат пов’язаних з покращенням здоров’я та самопочуття громадянина розмір допомоги залежить від доходів членів сім’ї. За звітний період звернулося 59 осіб
  3. Надано одноразову грошову допомогу учасникам АТО та особам, які мають почесні звання «БОЄЦЬ-ДОБРОВОЛЕЦЬ», які протягом останніх 5 років проживають на території Великомостівської міської ради до Дня Захисника України (14 жовтня) кількість громадян, що звернулися – 219 осіб.
  4. Одноразова грошова допомога членам родини військовослужбовця-учасника бойових дій, що загинув під час несення військової служби для 1 родина
  5. Одноразова грошова допомога особа, яка має присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости» (Великомостівської громади) 1 особа.

Подарункові набори до дня Святого Миколая отримали 481 дітей віком до 14 років включно, з них діти учасників бойових дій АТО/ООС – 168 дитина, діти з багатодітних сімей у яких 4 і більше дітей, дітей: сиріт, позбавлених батьківського піклування, напівсиріт, дітей які опинилися у СЖО, дітей з обмеженими можливостями – 313 осіб

       КУ «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області» надано послуги 51 одиноким громадянам, які проживають на території  Великомостівської міської ради. Працівниками відділення соціальної допомоги вдома надано 18721 послуг. Функціонує соціальна перукарня, на обслуговуванні в перукарні  316  осіб, згідно особових справ.

    На території Великомостівської міської ради функціонують ДБСТ та прийомні сім’ї, з якими  центр проводить роботу у формі соціального супроводження. За 2020 рік у прийомну сім’ю  було влаштовано двоє дітей, а в ДБСТ одна дитина. 

     Великомостівська міська рада здійснює свою діяльність відкрито і гласно. На офіційному сайті міської ради систематично висвітлюється інформація про діяльність міської ради, новини та заходи, які відбуваються на території громади, проєкти рішень та рішення сесії та виконкому, розпорядження міського голови та протоколи засідань постійних депутатських комісій. Крім того, інформація про діяльність ради публікуєтьна на сторінках міської ради у соціальних мережах. Це дає змогу громадськості оперативно ознайомлюватися з подіями, що відбуваються за участю керівництва та депутатів міської ради, посадових осіб місцевого самоврядування, ознайомитися з новинами та подіями в громаді.

     Ключовими документами розвитку громади є: міський бюджет; програма соціально-економічного розвитку Великомостівської міської ради; програма соціального захисту населення Великомостівської міської ради, місцеві галузеві програми міської ради.

     Протягом 2020 року у громаді відбувалися заходи та роботи над створенням Стратегії розвитку Великомостівської об’єднаної територіальної громади на 2020–2027 роки. 2 червня 2020 року, рішенням №1051, депутатами міської ради затверджено дану Стратегію. Підготовка цього важливого документу відбувалась за участю представників адміністративних одиниць, які увійшли до складу Великомостівської об’єднаної територіальної громади, депутатів, представників місцевих підприємств, приватних підприємців, громадських активістів, фахівців органів місцевого самоврядування, активних громадян. До роботи у розробці Стратегії розвитку був запрошений радник з регіонального розвитку Львівського ЦРМС Зеновій Сірик.

     Залучення широкого кола громадян до створення стратегічного плану розвитку ОТГ дозволило ідентифікувати та знайти прийнятні шляхи усунення проблем громади, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою. Створений разом з громадою стратегічний план спрямовується на покращення стандартів життя, зміцнення місцевої демократії, виховання суспільно-активних громадян. У результаті роботи Великомостівська громада отримала документ, завдяки якому зможе раціонально організувати свою діяльність та стратегічно розподілити ресурси.

     Стабільність та економічний розвиток територіальної громади передусім залежить від наповнення бюджету. Правильно сформований бюджет – запорука успішності громади.

Дохідна частина міського бюджету. За 2020 рік до загального та спеціального фондів міського бюджету Великомостівської міської ради, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 97019,46 тис. грн, у тому числі: до загального фонду – 95021,84 тис. грн. (98,19 відсотка до уточненого планового показника –1354,12 тис. грн.), до спеціального фонду – 1997,63 тис. грн. За січень-грудень 2020 року обсяг отриманих офіційних трансфертів склав 47874,95 тис. грн., у тому числі: базова дотація – 3503,3 тис. грн., дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 2643,3 тис. грн; освітня субвенція з державного бюджету – 36579,3 тис грн; медична субвенція з державного бюджету – 2414,91 тис. грн.;субвенція з місцевих бюджетів для осіб з особливими потребами – 62,21 тис. грн.; інші субвенції – 582,79 тис. грн.; субвенція з місцевих бюджетів для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 753,89грн.; субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 272,70 тис. грн. Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету Великомостівської міської ради за 2020 рік становить 47146,89 тис. грн., при плані – 48501,01 тис. грн., що становить 97,21 відсотка. Порівнюючи з аналогічним періодом 2019 року дохідна частина збільшилась на 3454,88 тис. грн. в зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати з 01.01.2020р.

Видатки міського бюджету. Протягом 2020 року на фінансування видатків загального фонду бюджету Великомостівської міської ради спрямовано 83781,21 тис. грн. з урахуванням трансфертів з державного та обласного бюджетів, що забезпечило виконання показників видаткової частини міського бюджету на 88,81% планового обсягу бюджетних асигнувань з урахуванням змін. Видатки спеціального фонду складають 13812,57 тис. грн. або 58,96%.

     Залишок на рахунку загального фонду міського бюджету станом на 01.01.2021 року складає 13 723 985,52 гривень., в т.ч. освітньої субвенції – 4 901 734,39 грн. Залишок на рахунку спеціального фонду міського бюджету станом на 01.01.2021 року – 855 539,61 гривень. в т.ч. власні надходження – 722 325,89 грн. Фінансування заходів Програми соціально-економічного розвитку Великомостівської міської ради на 01.01.2021 року не здійснювалося.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

     Дуже важливим питанням в роботі міської ради є земельні відносини. Виконком постійно здійснює контроль за використанням земель, в першу чергу з метою отримання додаткових коштів до бюджету.

     За 2020 рік по територіальній громаді відділом містобудування та земельних відносин пророблено наступну роботу:

  • Подано на експертизу та затверджено Верховною радою «Проект землеустрою, щодо встановлення (зміни) меж м. Великі Мости»;
  • Підготовлено та подано на затвердження рішенням сесії Великомостівської міської ради генеральні плани с. Реклинець та с. Стремінь Сокальського району, Львівської області;
  • Укладено договір на виконання проекту генерального плану та оновлення тахометричної зйомки території с. Пристань-Піддовге;
  • Підготовлено проект землеустрою щодо зміни меж території с. Бутини та с. Шишаки;
  • Затверджено районною радою документацію по розширенню меж с. Бутини та с. Шишаки і одержано результати її експертизи;
  • Подано на експертизу проект землеустрою щодо зміни меж території с. Двірці та с. Волиця;
  • Проаналізовано генплани сіл та створено перелік вільних земельних ділянок для передачі у власність учасникам АТО в межах населених пунктів Великомостівської міської ради;
  • Підготовлено для реєстрації та зареєстровано земельні ділянки за Великомостівською міською радою:
  • Наказ №9108  від 04.12.2019 року подано на реєстрацію - 3 ділянки на площу 1,44га. 
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №960 від 31.03.2020 р. подано 75 ділянок площею  0,1 га, одна з них має площу 19,89 га.  
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №911 від 14.02.2020 р. подано 4 ділянки.
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №917 від 14.02.2020 р. подано 10 ділянок.
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №922 від 14.02.2020 р. подано 14 ділянок.
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №1034 від 02.06.2020 р. подано 5 ділянок.
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №1045 від 02.06.2020 р. подано 10 ділянок.
  • Рішення сесії Великомостівської міської ради №1089 від 02.07.2020 р. подано 14 ділянок.
  • Затверджено нормативно-грошову оцінку м. Великі Мости та с. Борове, та надано дозвіл на виготовлення нормативно-грошової оцінки с. Куличків.
  • Надано дозволів на виготовлення детальних планів території – 16;
  • Затверджено проектів детальних планів території – 14;
  • Проведено громадські слухання щодо питання надання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства – 9;
  • Прийнято рішення про надання погодження на виготовлення ринкового комплексу в м. Великі Мости;
  • Проведено аукціони щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення для продажу права оренди на неї на земельних торгах для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – 5;
  • Підготовлено 261 проектів рішень на розгляд сесії міської ради;
  • Проаналізовано та уточнено списки померлих громадян, власників земельної частки (паю);
  • Проведено роботу з метою виявлення порушень земельного законодавства земель в межах та за межами населених пунктів;
  • За участю управління Держгеокадастру у Сокальському районі та Управління водного господарства проведено інвентаризацію ставків та місць масового відпочинку в межах і за межами населених пунктів з метою дотримання доступу до вільного водокористування;
  • Підготовлені списки землекористувачів та землевласників для нарахування земельного податку по Великомостівській міській раді;
  • Видано довідок про землю в кількості - 42 шт.  
  • Про членство в ОСГ в кількості - 29 шт.
  • Довідок уточнення в кількості - 41 шт;
  • Згідно поданих клопотань та заяв громадян видано рішення - 802 громадянам;
  • Виготовлена документація, щодо поділу земельних ділянок для ведення ОСГ та садівництва на території ради, 76 - земельних ділянок для садівництва учасникам АТО;
  • Розміщено на офіційному сайті міської ради рішення в галузі земельних відносин, прийняті міською радою;
  • Підготовлено договори оренди землі та додаткові угоди до укладення з міською радою;

Загальні надходження від плати за землю за 2020 рік склали:

  • орендна плата з юридичних осіб –  1448685 грн.;
  • орендна плата з фізичних  –  226762,4 грн;
  • земельний податок з юридичних  -  571530,3 грн;
  • земельний податок з фізичних  -  64402,03 грн.

На протязі звітного періоду:

  • до відділу земельних відносин надійшло  27 запитів на публічну інформацію;
  • за участю комісії з питань земельних відносин вирішено понад 56 земельних спорів;
  • надано 42 відповіді на звернення (заяви), скарги та пропозиції громадян-фізичних осіб згідно ЗУ «Про звернення громадян»;
  • опрацьовано 67 листів від підприємств, установ, організацій різного підпорядкування, на 56 з яких  підготовлено та надано відповіді;
  • здано звіти з питань регулювання земельних відносин;
  • проведено позапланові перевірки законності будівництва на території Великомостівської міської ради;
  • проведено громадські обговорення проектів містобудівної документації та складання протоколів громадських слухань.
  • обстежено нежитлові будівлі, які підлягають  передачі в оренду, а також ініційовано виготовлення технічної документації на дані будівлі;
  • працівники відділу брали участь в роботі комісії з питань земельних відносин на місцевості, а також проведено виїзні засідання та прийом громадян в населених пунктах, які підпорядковані Великомостівській міській раді;
  • інформовано населення щодо субєктів господарювання/фізичних осіб, які є власниками бджолосімей з метою отримання спеціальної бюджетної дотації;
  • працівниками відділу проводиться інформаційна робота з населенням про зміни в земельному законодавстві про реалізацію державних програм, проводиться робота з жителями населених пунктів Великомостівської міської ради щодо дотримання «Правил благоустрою» та «Правил добросусідства»;
  • постійно ведеться робота з орендарями паїв агрохолдингами, щодо раціонального використання земель та обробітку гербіцидами посівів, підвищенню родючості грунтів та поліпшення навколишнього природнього середовища;
  • щоденно надаються роз'яснення та консультації громадянам щодо оформлення правоустановчих документів на землю, переоформлення спадщини (паїв померлих громадян)  та інших питань що відносяться до компетенції відділу.

МЕДИЦИНА

Надання первинної медико–санітарної допомоги у Великомостівській ОТГ забезпечується комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області.

В січні 2020р. Центром повторно укладено договір про медичне обслуговування населення за допомогою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на 2020 рік. Загальна кількість задекларованих жителів ОТГ на кінець 2020 року – 11679 чол.

У 2020 році заклад забезпечував первинну, в тому числі невідкладну медичну допомогу – 13777 мешканців ОТГ, в тому числі дорослі – 10886, діти до 18 років – 2891, працездатних – 8498.

Все населення обслуговується сімейними лікарями. Навантаження на одну посаду сімейного лікаря в середньому по району 1500 жителів (9 посад).

Протягом 2020 року Комунальному підприємству «Центр первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради профінансовано з коштів місцевого бюджету:

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Халат одноразовий з манжетами на кнопках (білий) XXL

шт

100,00

55,00

5 499,80

Бахіли 1,9 гр.

шт

100,00

0,72

72,00

Шапочка одуванчик (біла)

шт

100,00

1,00

100,00

 

5 671,80

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Маски одноразові

шт

600,00

10,000

6 000,00

 

6 000,00

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Комбінезон захисний одноразовий діохшаровий

шт

50,00

250,000

12 500,00

Захисний екран, захист від вірусу обличчя

шт

30,00

180,000

5 400,00

Респіратор Бук-3 FFP3 без клапана

шт

50,00

150,000

7 500,00

 

25 400,00

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Бахіли

пар

50,00

11,00

550,00

 

 

 

 

550,00

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Халат одноразовий, спанбонд білий 25 мг2

шт

100,00

49,00

4 900,00

Шапочка захисна одноразова

шт

100,00

1,20

120,00

 

 

 

 

5 020,00

Найменування

Од. вим.

Кількість

Ціна

Сума

Компресорний інгалятор Little Doctor 210F

шт

10,00

1 890,00

18 900,00

Таблиця для перевірки зору «Завіт»

шт

10,00

2 400,00

24 000,00

Ширма медична 2-х секційна

шт

7,00

2 325,00

16 275,00

Ваги для новонароджених електронні, Momert

шт

2,00

1 820,00

3 640,00

Ростомір для пацієнта

шт

6,00

1 773,00

10 638,00

Молоточок перкусійний неврологічний, ручний

шт

10,00

704,00

7 040,00

Лампа ультрафіолетова, герміцидна, 2*30 Вт

шт

2,00

1 800,00

3 600,00

 

 

 

 

84 093,00

Каталка сидяча адаптаційна

шт

1,00

7 560,00

7 560,00

Сумка укладка сімейного лікаря у складі: набір діагностичний ото-офтальмоскоп KaWe Basic Set 010, пульсоксиметр Біомед ВМ1000, спірометр (пікфлуометр) MSA100

шт

10,00

10 682,00

106 820,00

Автоматичний гематологічний аналізатор Mindray BC20s

шт

1,00

176 000,00

176 000,00

Напівавтоматичний аналізатор сечі LabAnalyt-50

шт

1,00

21 000,00

21 000,00

ОСВІТА ТА КУЛЬТУРА

Відділом освіти та культури опрацьовано та підготовлено відповіді на 1075 листів з Львівського департаменту освіти і науки, 301 лист з Львівського ЛОІППО, та 87 листів з департаменту культури, підготовлено:

- 93 розпорядження,

- документацію та освоєно субвенцію згідно програми « Нова українська школа», для закупівлі обладнання  для дітей з особливими освітніми програмами (інклюзія),

- організовано та проведено закупівлю дезінфікуючих засобів для закладів освіти та культури,

-  органвзовано та проведено щомісячні наради з керівниками та заступниками керівників закладів освіти та закладів культури;

- сформовано та подано замовлення документів про освіту в кількості 132 шт.- 9 класи, та 113 шт. -11 класи.

- сформовано банк даних мережі закладів дошкільної, загальної середньої, та позашкільної освіти,

- забезпечили контоль за дотриманням правил охорони праці, ТБ, санітарних норм у закладах освіти;

- розроблено графік підищення кваліфікації  педагогічних працівників ЗО.

- відповідно до Положення «Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників» створено атестаційну комісію ІІ рівня, проатестовано 22 педагогічні працівники.

- організовано та проведено ряд культурно-масових заходів, а саме: фестиваль «Різдвяні колядки», фестиваль вертепів, фестиваль «Великомостівська громада колядує», свято «День прапора», «День незалежності», «День Захисника України», підготовлено 28 статистичні звіти у Програмі ІСУО, та в департаиент культури,

-  Проведено роботу по підключення та заповненню даних закладів освіти до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ЦІЛЬОВІ ПРОГРАМИ

В структурі апарату функціонує відділ капітального будівництва, економіки та інвестицій, яким за рік діяльності було підготовлено і подано 5 проєктів різноманітного спрямування та характеру на можливі зовнішні джерела фінансування, а саме:

Фінансування за рахунок секторальної підтримки:

  • Проект «Створення Центру ділової активності у Великомостівській громаді»;

До Львівської обласної адміністрації за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» :

  • «Капітальний ремонт актової зали та вестибюлю у  Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області»;
  • «Капітальний ремонт покрівлі над плавальним басейном у  Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області»;

Асоціація  органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад:

  • «Водний туристичний маршрут «Всі шляхи ведуть до нас», як передумова збереження природної спадщини Карпатського регіону.

Програми транскордонного співробітництва ЄІС Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 (Програми), яка діє у рамках Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС):

  • Промоція транскордонного туризму «Галичина-Розточчя», як передумова збереження природної спадщини прикордонного регіону.

Програми Великомостівської міської ради прийняті та реалізовані у 2020 році

  1. Програма реконструкції та ремонту вулиць і доріг комунальної власності Великомостівської міської ради

Дана Програма була прийнята Рішенням сесії міської ради №840 від 12.12.2019 року. Бюджет Програми на 2020 рік становив 3 248,000 тис. грн.

Об’єкти, на які було виділено кошти:

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. І. Франка в м. Великі Мости – 1848,000 тис. грн.

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Нова в с. Реклинець – 700,000 тис. грн.

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Бігуна в с. Куличків – 700,000 тис. грн.

Рішенням сесії № 947 від 23.03.2020 року бюджет програми затверджено в сумі 440,000 тис. грн, тобто зменшено на 1408,000 тис. грн. і залишено кошти лише на виготовлення ПКД вищевказаних об’єктів.

Рішенням сесії № 1171 від 21.08.2020 року внесли зміни в програму, чим скерували кошти на профілювання доріг, в кінцевому варіанті розподіл коштів по програмі виглядає так:

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. І. Франка в м. Великі Мости – 127,032 тис. грн. (виконано роботи з виготовлення ПКД та проведення експертизи на суму  – 127,03188 тис. грн.)

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Нова в с. Реклинець – 112,152 тис. грн. (виконано роботи з виготовлення ПКД та проведення експертизи на суму  – 112,15108 тис. грн.)

Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Бігуна в с. Куличків – 111,676 тис. грн. (виконано роботи з виготовлення ПКД та проведення експертизи на суму  – 111,67512 тис. грн.)

Профілювання доріг – 89,140 тис. грн. (виконано роботи на суму – 64,327 тис. грн.)

Залишок по програмі – 24,81492 тис. грн.

  1. Програма «Природоохоронних заходів»

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 841 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 15,890 тис. грн (на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ)

Рішення сесії міської ради № 940 від 23.03.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 1474,984 тис. грн., дані кошти було виділено на будівництво мереж водопостачання та каналізації кварталу забудови в межах вулиць Сагайдачного і Шевченка в м. Великі Мости (співфінансування з обласного бюджету мало б становити 5400,000 тис. грн.) і на 51,690 тис. грн. додавши їх на пункт по ліквідації стихійних сміттєзвалищ

Рішення сесії міської ради № 1066 від 02.06.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 99,310 тис. грн., дані кошти було виділено на ліквідації стихійних сміттєзвалищ

Таким чином в підсумку на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ (підгортання, перевезення, пересипання) було виділено 166,890 тис. грн. (виконано роботи на суму – 164,3668 тис. грн.)

По будівництву мереж водопостачання та каналізації кварталу забудови в межах вулиць Сагайдачного і Шевченка в м. Великі Мости виконано роботи на суму 772,24876 тис. грн. (місцевий бюджет), не використано 702,73524 тис. грн. (місцевий бюджет). Кошти обласного бюджету не поступали.

  1. Програма будівництва, ремонту та модернізації водопостачання та водовідведення на території Великомостівської міської ради

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 848 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 0 тис. грн.

Рішення сесії міської ради № 1001 від 16.04.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 300,000 тис. грн., дані кошти було виділено на розробку ПКД по реконструкції будівлі насосної станції ІІ-го підйому та площадки водозабору з технічним переоснащенням системи знезараження та технологічної очистки в м. Великі Мости.

Рішення сесії міської ради № 1170 від 21.08.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 306,956 тис. грн., дані кошти було виділено на експертизу ПКД по реконструкції водозабору в м. Великі Мости.

В підсумку по даній програмі виділено 306,956 тис. грн. (виконано роботи з виготовлення ПКД та проведення експертизи на суму  – 306,956 тис. грн.)

Залишок по програмі – 0 грн.

  1. Програма створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 849 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 0 тис. грн.

Рішення сесії міської ради № 944 від 23.03.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 130,000 тис. грн., дані кошти було виділено: 100,000 тис. грн. – на боротьбу з коронавірусом (перераховано у вигляді субвенції на Сокальську ЦРЛ); 30,000 тис грн. – на ліквідацію надзвичайних ситуацій, з них було використано 19,995 тис. грн. на придбання пального; 1,52275 тис. грн. – придбання продуктів харчування; 2,804 тис. грн – дезінфекції доріг поливальною машиною.

Залишок по програмі – 5,62825 тис. грн.

  1. Програма будівництва і реконструкції вуличного освітлення.

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 851 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 0 тис. грн.

Рішення сесії міської ради № 943 від 23.03.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 332,309 тис. грн., дані кошти було виділено на реконструкцію вуличного освітлення в с. Бутини

Рішення сесії міської ради № 1169 від 21.08.2020 року внесли зміни в програму зменшивши її бюджет на 6,956 тис. грн., при цьому було виділено:

на проведення експертизи проектної документації по об’єкту будівництво електромереж кварталу забудови по вул. Шевченка, Героїв Небесної Сотні, Балка – «Святослава» у м. Великі Мости в сумі 12,300 тис. грн. (виконано – 12,300 тис. грн.);

на реконструкцію вуличного освітлення по вул. Львівська в м. Великі Мости – 107,500 тис. грн. (Рішенням №1252 від 13.10.2020р. було додано ще 73,00 грн) – виконано робіт на суму 107,574 тис. грн;

а сума виділених коштів на реконструкцію вуличного освітлення в с. Бутини стала – 205,553 тис. грн. місцевого бюджету та 492,41303 – обласного бюджету, з них поступило 269,580 тис. грн., всього проведено виплати підрядним організаціям на суму – 472,32644 тис. грн. (269,580 тис. грн – обласні кошти, 202,74644 – місцевий бюджет). Роботи виконані, але не оплачені на суму 17,420 тис. грн.

Залишок по програмі – 2,80656 грн.

  1. Цільова соціальна програма цивільного захисту Великомостівської міської ради на 2020 рік

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 852 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 0 тис. грн.

Рішення сесії міської ради № 928 від 14.02.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 153,405 тис. грн., дані кошти було виділено на влаштування протипожежної сигналізації в Великомостівському ЗДО.

Використано – 153,405 тис. грн.

Залишок по програмі – 0 грн.

  1. Програма будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального та соціального призначення територіальної громади Великомостівської міської ради на 2020 рік

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 856 від 17.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 300,000 тис. грн., дані кошти було виділено на реконструкцію нежитлового приміщення по вул. Базарна, 5а, у м. Великі Мости з пристосуванням під ЦНАП і публічну бібліотеку, роботи з виготовлення ПКД були виконані, але не оплачені (вартість робіт – 291,34409 тис. грн.), оскільки Рішенням сесії №1000 від 16.04.2020 року кошти з даної програми були забрані і скеровані на програму Програма будівництва, ремонту та модернізації водопостачання та водовідведення на території Великомостівської міської ради.

Рішенням сесії міської ради № 926 від 14.02.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 173,2002 тис. грн., дані кошти було виділено на Капітальний ремонт приміщення Центру безпеки Великомостівської міської ради (ОТГ) (мікропроєкт), на наступних сесіях було уточнено фінансування даного об’єкта за рахунок обласних і спонсорських коштів та нефінансового внеску громади. Відповідно до Рішення сесії № 1108 від 02.07.2020 року уточнення виділених коштів виглядає так:

173,2012 тис. грн. – кошти місцевого бюджету (виконано роботи і оплачено – 173,201 тис. грн.)

200,000 тис. грн. – кошти обласного бюджету (отримано з обласного бюджету 199,307 тис. грн., оплачено – 199,307 тис. грн.)

70,000 тис. грн. – спонсорські кошти (отримано – 68,000 тис. грн., оплачено – 67,200 тис. грн.)

48,9348 тис. грн. – нефінансовий внесок (виконано роботи на суму 48,9348 тис. грн.)

Всього по даному об’єкту виконано робіт на суму 488,6428 тис. грн.

Рішенням сесії міської ради № 1167 від 21.08.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 155,940 тис. грн., дані кошти було виділено на капітальний ремонт побутових приміщень міського стадіону м. Великі Мости і використані в повному обсязі.

Залишок по програмі – 0,800 грн (спонсорські кошти).

  1. Програма газифікації населених пунктів Великомостівської міської ради (ОТГ) на 2020 рік.

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 929 від 14.02.2020 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 266,186 тис. грн., дані кошти було виділено на виготовлення ПКД на будівництво розподільчого газопроводу для газифікації села Пристань. Роботи виконано на суму 266,18588 тис. грн.

Рішенням сесії міської ради № 946 від 23.03.2020 року внесли зміни в програму збільшивши її бюджет на 1000,000 тис. грн., дані кошти було виділено на вищевказаний об’єкт і скеровано в Департамент розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА якому передано функції замовника будівництва.

Відповідно до листа Департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА, на момент передачі функцій замовника залишкова кошторисна вартість об’єкта становила 5262,2134 тис. грн. На підставі укладених договорів у 2020 році виконано робіт на загальну суму 4256,88902 тис. грн., в тому числі:

  • Підрядною організацією – 4200,88902 тис. грн.;
  • Технічним наглядом – 41,88182 тис. грн.;
  • Авторським наглядом – 14,580 тис. грн.

Залишок по програмі – 0,22 грн.

  1. Програма освіти

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 929 від 14.02.2020 року, після цього вносилися зміни рішеннями №925 від 14.02.20р., № 942 від 23.03.20р., № 1007 від 27.04.20р., № 1068 від 02.06.20р., № 1109 від 02.07.20р., № 1168 від 21.08.20р.

Відповідно внесених змін бюджет програми на 2020 рік становить 5 823,355 тис. грн., Згідно даної програми було реалізовано такі об’єкти:

Мікропроєкт «Придбання обладнання та налаштування системи відеоспостереження у Двірцівському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО (дитячий садок)»» - 99,920 тис. грн., в тому числі:

28,976 тис. грн. – кошти місцевого бюджету,

49,960 тис. грн. – кошти спонсора,

20,984 тис. грн. – кошти обласного бюджету.

Мікропроєкт «Придбання обладнання та налаштування системи відеоспостереження у Пристанському НВК «ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО (дитячий садок)»» - 49,655 тис. грн., в тому числі:

8,628 тис. грн. – кошти місцевого бюджету,

8,200 тис. грн. – кошти громади,

8,000 тис. грн. – нефінансовий внесок,

24,827 тис. грн. – кошти обласного бюджету.

Мікропроєкт «Придбання мультимедійного комплексу для ЗДО «Веселка» Пристанського НВК «ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО (дитячий садок)»» - 63,835 тис. грн., в тому числі:

18,918 тис. грн. – кошти місцевого бюджету,

8,550 тис. грн. – кошти спонсора,

4,450 тис. грн. – нефінансовий внесок,

31,917 тис. грн. – кошти обласного бюджету.

Капітальний ремонт покрівлі над плавальним басейном Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів – 456,49536 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 540,000 тис. грн. )

Влаштування блискавкозахисту в Куличківській філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів – 69,99318 тис. грн. (42,14478 – залишки ОС, 27,8484 тис. грн. – місцевий бюджет), (виділено із залишків ОС – 89,200 тис. грн.)

Обробка дахів вогнезахисним розчином шкіл громади – 133,8633 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 89,200 тис. грн.)

Обробка даху вогнезахисним розчином Реклинецького ЗДО – 6,5661 тис. грн. (кошти місцевого бюджету)

Капітальний ремонт внутрішньої системи каналізації харчоблоку Бутинського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» - 596,71235 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 603,000 тис. грн.)

Капітальний ремонт підлоги Стремінського НВК «ЗО І ступеня – ЗДО» - 38,5125 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 38,645 тис. грн.)

Капітальний ремонт санвузла Двірцівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» - 70,143 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 82,996 тис. грн.)

Капітальний ремонт приміщень Великомостівського ясла-садка «Соняшник» - 294,88234 тис. грн. (виділено із коштів місцевого бюджету – 299,940 тис. грн.)

Капітальний ремонт приміщень басейну Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. – 299,4992 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 299,990 тис. грн.)

Капітальний ремонт приміщень Реклинецького ЗЗСО І–ІІІ ст. – 153,633 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 175,369 тис. грн.)

Влаштування пожежної сигналізації в школах громади – 828110,44 тис. грн. (виділено із залишків ОС – 1348,800 тис. грн.), в тому числі:

Виготовлення ПКД на влаштування пожежної сигналізації в Двірцівському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» і Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ст., Бутинському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» і Реклинецькому ЗЗСО І-ІІІ ст. – 53,915 тис. грн.;

Влаштування пожежної сигналізації в Двірцівському НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» - 181,28762 тис. грн.

Влаштування пожежної сигналізації у Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ст. –  592,90752 тис. грн. (роботи не завершені, залишилось виконати роботи на суму – 249,350 тис. грн.)

  1. Програма організації допомоги Сокальському ВП Червоноградському ВП ГУНП у Львівській області у створенні поліцейської станції на території Великомостівської міської ради для забезпечення охорони публічної безпеки і порядку, профілактики злочинності на 2020 рік.

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 852 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становив 0 грн.

  1. Програма «Спортивний майданчик» на території Великомостівської міської ради на 2020 рік

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 846 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становить 0 грн.

  1. Програма встановлення дитячих ігрових майданчиківна території Великомостівської міської ради на 2020 рік.

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 845 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становить 0 грн.

  1. Програма профілактики та протидії злочинності на території Великомостівської міської ради на 2020 рік.

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 844 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становить 0 грн.

  1. Програма розвитку КП «ЖКГ Великомостівської міської ради»

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 1112 від 02.07.2020 року.

Бюджет програми на 2020 рік становить 850 тис. грн., дані кошти скеровані на:

Причіп до трактора – 250,000 тис. грн. (придбано за 145,000 тис. грн.);

Водяний насос – 20,000 тис. грн. (придбано за 24,000 тис. грн.);

Генератор – 20,000 тис. грн. (придбано за 24,000 тис. грн.);

Станція управління насосом з частотним перетворювачем – 45,000 тис. грн. (придбано за 40,746 тис. грн.);

Трактор – 400,000 тис. грн. (придбано за 346,000 тис. грн.);

Елетромеханічна машина для прочистки каналізаційних труб – 115,000 тис. грн. (придбано за 270,000 тис. грн.).

Загальна сума використаних коштів згідно даної програми – 849,746 тис. грн.

Залишок по програмі – 0,254 тис. грн.

  1. Програма благоустрою населених пунктів Великомостівської міської ради

Дана Програма прийнята Рішенням сесії міської ради № 835 від 12.12.2019 року.

Бюджет програми на 2020 рік становить 1800,000 тис. грн., після цього Рішеннями сесії № 939 від 23.03.2020 року, № 1003 від 16.04.2020 року, № 1111 від 02.07.2020 року бюджет даної програми було збільшено до суми 2995,000 тис. грн., з них використано – 2793,79293 тис. грн., а саме на:

  • Систематичне прибирання тротуарів і вулиць (план – 1130,067 тис. грн) – 1160542,73 грн.
  • Вуличне освітлення (план – 650,250 тис. грн.) – 457565,09 грн
  • Очищення вулиць та доріг від снігу (план – 5,000 тис. грн.) – 0 грн.
  • Догляд за зеленими насадженнями (план – 84,000 тис. грн.) – 132891,09 грн.
  • Косіння трав, згрібання та вивезення опалого листя та гілля дерев (план – 75,000 тис. грн.) – 74967,60 грн.
  • Догляд за квітниками (план – 50,000 тис. грн) – 49999,20 грн
  • Обладнання місць збору ТПВ (план – 20,000 тис. грн.) – 0 грн
  • Поточний ремонт малих архітектурних споруд (план – 25,000 тис. грн.) – 14514,90 грн.
  • Ліквідація стихійних сміттєзвалищ (план – 40,000 тис. грн.) – 51817,49 грн.
  • Вивезення та розміщення міського сміття (план – 40,000 тис. грн.) – 37019,42 грн.
  • Поточний ремонт вуличного освітлення (план – 80,000 тис. грн.) – 102692,44 грн.
  • Заготівля та складування протиожеледних матеріалів (план – 0 грн.) – 2540,08 грн.
  • Вивезення та розміщення сміття з території міського кладовища (план – 70,000 тис. грн) – 69939,38 грн.
  • Прибирання земляних мас з узбіч дороги (план – 12,000 тис. грн) – 12000,05 грн.
  • Поточний ремонт зовнішніх водопровідних та каналізаційних мереж (план – 353,000 тис. грн) – 304,53697 грн
  • Придбання полістеролу (план – 48,000 тис. грн) – 44100,00 грн.
  • Встановлення та прикрашення ялинки (план – 18,683 тис. грн) – 29506,10 грн
  • Поточний ремонт об’єктів комунальної власності (план – 149,000 тис. грн) – 139416,57 грн.
  • Прибирання об’єктів комунальної власності (план – 55,000 тис. грн) – 40,63272 грн
  • Придбання та встановлення об’єктів благоустрою (план – 20,000 тис. грн) – 0 грн.
  • Поточний ремонт об’єктів благоустрою (план – 20,000 тис. грн) – 16216,10 грн.
  • Придбання сміттєвих баків та урн (план – 50,000 тис. грн) – 49895,00 грн.

Залишок по програмі – 201,20707 тис. грн.

 

Шановна громадо! Мій звіт подається з позиції того, як я зумів забезпечити роботу міської ради загалом, кожного депутата, члена виконавчого комітету, зокрема, що зроблено для виборців. Як це мені вдалося – судити вам. Я готовий вислухати всі ваші зауваження і пропозиції і врахувати їх у подальшій спільній роботі. Переконаний, якщо депутати, члени виконавчого комітету і посадові особи місцевого самоврядування та виконавчої влади, усі керівники спільно посіють мудрість, терпіння, бажання працювати, то мешканці нашої громади пожнуть добробут, соціально-економічну стабільність та злагоду.

Ми знаємо свої слабкі місця, недоліки, які будемо виправляти. Проте, вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок. Мешканці нашої територіальної громади чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для свого села чи міста. Я вдячний усім, хто допомагав міській раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, слушними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду.

Пріоритетами на 2021 рік вважаю:

  • Ремонт мереж зовнішньої водопровідної мережі;
  • Ремонт доріг загального користування і комунальних доріг
  • Виготовлення ПКД і будівництво нового цвинтаря
  • Влаштування мереж вуличного освітлення с. Волиця;
  • Капітальний ремонт приміщень закладів освіти громади;
  • Капітальний ремонт харчоблоків закладів освіти громади;
  • Ремонт приміщень закладів охорони здоров’я

Я щиро вдячний за довіру та підтримку виборцям, депутатському корпусу, виконавчому комітету, жителям громади, громадським діячам – усім, хто висловлював розуміння та конструктивні поради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень