Пошук

День Західного Бугу

Дата: 05.08.2021 09:13
Кількість переглядів: 1323

Фото без опису Щорічно 14 серпня відзначається День Західного Бугу, святкування якого вперше започатковано у 2019 році на засіданні басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну.

Транскордонна річка Західний Буг належить до басейну Балтійського моря. Частина річки є природним кордоном між Польщею, Україною та Білоруссю. На території Польщі, після злиття з річкою Нерев, Західний Буг  впадає  у  річку  Вісла. Загальна  довжина  річки - 772 км, протяжність її по території України становить 404 км. В межах Львівської області довжина Західного  Бугу - 184 км.

      Річка Західний Буг - основна річка нашого регіону, яка бере свій початок в селі Верхобуж Золочівського району і на відміну від інших річок починається не маленьким струмочком, а досить повноводним потоком. У минулому, відразу при витоку річки, працював водяний млин, а це означає, що води було досить, щоб крутити тяжкі млинові жорна. Основними притоками Західного Бугу, протяжність річки - 64 км, на території наших громад є річки Солокія, Рата, Білий Стік, Спасівка, Варежанка, Красносілка.

      Всі ми хочемо бачити нашу річку мальовничою, чистою, як колись, з відпочинковими зонами і пляжами, а для цього необхідно оберігати її від забруднення і засмічення, охороняти і дбати про чистоту річки та прибережної захисної смуги.

    З метою підвищення рівня екологічної свідомості населення та дбайливого ставлення до річки щорічно  проводяться заходи з відзначення Дня Західного Бугу з залученням громадських організацій, місцевих мешканців, зокрема, молоді.

    Тож бережімо наш Західний Буг і долучаймося до його упорядкування, бо тільки спільними зусиллями можна досягнути бажаного результату!          

 

                                                                                                               Басейнове управління водних ресурсів  

                                                                                                               річок Західного Бугу та Сяну


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень