Пошук

Відбудеться саміт "Кримська платформа"

Дата: 21.08.2021 18:41
Кількість переглядів: 996

Фото без опису23 серпня у рамках святкування 30 річниці Незалежності Україні відбудеться перший за постреволюційні часи установчий саміт "Кримська платформа". Ця непересічна і вагома подія повинна вчергово засвідчити політику невизнання українським народом тимчасової окупації Автономної республіки Крим. 


Кримська платформа – особливий координаційний захід, спрямований на об’єднання ідей та вираження  однозначної негативної позиції щодо захоплення Росією українських територій. Саміт був зініційований Президентом України Володимиром Зеленським та покликаний не дозволити російській пропагандистській машині замовчувати питання окупації Криму.


Основними цілями саміту є:
повернення питання деокупації та реінтеграції Криму до міжнародного порядку денного;
відновлення міжнародного реагування на порушення Росією прав українців, які залишились в окупованому Криму;
посилення безпеки у чорноморському регіоні та ліквідація екологічних та економічних наслідків окупації Криму.
Саміт засвідчує однозначну позицію української влади та народу стосовно незаконного та ганебного загарблення українських територій країною-агресором. А тому комунікація відбуватиметься на 4 рівнях: очільників держав, урядів, парламентів та експертів у відповідних галузях. 


Масштабність заходу підкреслена кількістю країн учасників: присутність підтвердило понад 40 країн, серед яких Британія, Канада, Естонія, Литва, Латвія, Молдова, Туреччина, Франція, Нідерланди. Усі країни, які беруть участь у саміті безумовно підтримують Україну в її позиції щодо окупації Криму і готові шукати рішення щодо реінтеграції та повернення українських територій з незаконної окупації.
Стратегічно, Кримська платформа це не лише комунікаційних захід, він демонструє єдність і готовність українського народу остаточно вирішити питання окупації Криму, говорити і бути почутими у світі про необхідність міжнародного ігнорування та санкцій проти Росії.


Внутрішньо Кримська платформа стане фундаментом для законотворення щодо питань санкції, політичних в’язнів, пам’ятних та святкових днів повязаних з Кримським питанням.
В межах заходу буде презентований Офіс Кримської платформи, який кооординувати роботу в рамках Кримської платформи, а також щоденно моніторити ситуацію в щодо порушення прав людей в тимчасово окупованому Криму, економічної та екологічної ситуації та безпеці та мілітаризації півострова.
Попередньо відомо що Офіс спільно із міністерствами та Меджлісом кримськотатарського народу вже розпочали роботу над імплементацією закону про корінні народи Криму, а також працюють над планом дій щодо стратегії деокупації та реінтеграції Криму. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень