Пошук

СТК "Під Дубом" вже вкотре приймає у себе "Інтеграційний табір для молоді з інвалідністю"

Дата: 23.07.2021 09:16
Кількість переглядів: 348

Фото без опису22 липня на території СТК "ПІД ДУБОМ" м. Великі Мости відбувся «Інтеграційний табір для молоді з інвалідністю". Загалом у таборі взяли участь 34 особи, це вразливі родини, в яких виховується молодь з інвалідністю, волонтери та пластуни.

В рамках програми заходу було заплановано та реалізовано сплави на байдарках, ігри з м’ячем, стрільба з пневматичної зброї та арбалету, спортивні та настільні ігри, заняття в спортзалі та на тренажерах, а також живе спілкування на свіжому повітрі, близько до мальовничої природи.

Після активних розваг, діти та їх батьки, пригощались солодощами та смачним морозивом від господарів СТК «Під Дубом».

Цей табір у Великих Мостах для вихованців Червоноградської міської громадської організації неповносправної молоді «НІКА» на території СТК «Під Дубом» є вже традиційним. Вже кілька років під ряд (крім минулого року) подружжя Галини та Володимира Рубців гостинно приймає у себе дітей з особливими потребами та їх батьків.

Все розпочалось у 2016р. із знайомства приватного підприємця з м. Червоноград Олександр Коркішко, який займається прокатом байдарок та Наталії Хайсанової, керівника громадської організації «НІКА», яка попросила п. Олександра ознайомити дітей з байдарками. Це виявилось дещо складним завданням, оскільки дітям в міру їх обмежених можливостей потрібна була допомога, тоді запросили волонтерів, за допомогою яких діти ознайомились і навіть поплавали на байдарках.

Два роки цим займалися у м. Червоноград, а у 2018р. дітки приїхали у м. Великі Мости, СТК «Під Дубом», господарі якого погодилися безкоштовно прийняти гостей у себе на три дні.

«Було дуже весело, діти ночували тут, співали, танцювали. Ми запросили з військової частини кінологів з собаками, вони зробили дуже гарні атракції, дітям дуже сподобалось. З тих пір кожного року вони тут відпочивали і бавилися» - згадує Олександр Коркішко.

Загалом в громадській організації є 30 родин, у чотирьох з яких є особи прикуті до ліжка, їх організація підтримує в основному натуральною допомогою. Організація існує за рахунок благодійних внесків з боку батьків, це символічна щомісячна плата, є програма підтримки громадських організацій зі сторони міського бюджету та кілька спонсорів.

«Вважаємо сім’ю Рубців також нашими спонсорами, адже наше перебування тут є теж вартісним, але ми отримуємо це все безкоштовно» - розповідає Наталія Хайсанова.

Також громадська організація «НІКА» реалізує проєкт «Психічне здоров’я для України», в рамках цього проєкту проводяться навчальні семінари, щоб зняти психологічне навантаження в родинах. Для того, щоб зробити щось для дітей, має бути також зацікавленість батьків, комплексна підтримка. Тільки після роботи з батьками, коли вони стають більш обізнаними з своїми правами та не забувають про свої обов’язки виходить дуже гарна співпраця.

У таборі вирує життя, кожен займається своїми справами, діти розважаються за допомогою волонтерів, пластунів. Мами в цей час готують смачну їжу, щоб усіх пригостити.

«Цей табір ми реалізуємо при підтримці Департаменту соціального захисту Львівської ОДА, які проплатили проїзд, продукти харчування, поліграфічну та брендовану продукцію» - продовжує пані Наталя.

Як розповів Олександр Коркішко, то окремо хочеться відзначити волонтерів – це Червоноградські пластуни під керівництвом Костянтина і Галини Єременко, які вже не перший рік проводять ці спільні табори, знають де що взяти, як одягнути спорядження, та як вести себе з дітьми.

«Перший досвід спільного табору з дітьми з особливими потребами ми мали ще десь у 2011 році. Тоді ми дуже хвилювалися, бо вперше робили спільний табір, ми жили в наметах, але наші діти дуже швидко подружилися, скомунікували і не було ніякого відчуття дискомфорту. Після цього ми зрозуміли, що ми дамо раду. І вже коли пані Наталя нас запросила сюди, ми не сумніваючись погодились. І зараз тут ніхто посторонній не розрізнить де чиї діти, лише ми про це знаємо, настільки вони швидко знайшли спільну мову» - розповідає подружжя Єременків.

Бажаємо усім учасникам табору та їх родинам міцного здоров’я, сімейного затишку та благополуччя!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень