Пошук

Програма створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік

Дата: 14.09.2021 13:38
Кількість переглядів: 393

Фото без опису1. Загальні положення

Програма накопичення матеріально-технічних ресурсів у місцевому резерві цивільного захисту (цивільної оборони) Великомостівської міської ради (далі  –  Програма) розроблена, відповідно до вимог Закону України “Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру” від 08.06.2000 № 1809-III, на  виконання  вимог  “Порядку  створення  і  використання  матеріальних резервів  для  запобігання,  ліквідації  надзвичайних  ситуацій  техногенного  та природного  характеру  та  їх  наслідків”,  затвердженого  постановою  Кабінету Міністрів України від 29.03.2001 року № 308.

Місцевий резерв  –  це запаси будівельних матеріалів, пального та  інших  матеріально-технічних  цінностей,  призначених  для  проведення невідкладних  відновлювальних  робіт  і  заходів,  спрямованих  на  запобігання виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та  їх  наслідків  і  надання  термінової  невідкладної  допомоги  населенню,  що постраждало.

Створення,  утримання  та  поповнення  місцевого  резерву  здійснюється  за рахунок коштів міського бюджету.

2. Мета і основні завдання Програми

Метою  Програми  є   завчасне  накопичення  матеріально-технічних  ресурсів для  використання  їх  у  разі  загрози  виникнення  на  території  міської ради найбільш  ймовірних  надзвичайних  ситуацій  техногенного  і  природного  характеру та ліквідації цих надзвичайних ситуацій і їх наслідків.

Основним завдання Програми є створення, матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на території Великомостівської міської ради.   

3. Визначення відповідальних виконавців Програми

Головним розпорядником коштів за Програмою визначено відділ фінансів, бюджету, бухгалтерського обліку та звітності Великомостівської міської ради, відповідальним виконавцем заходів Програми  –  перший заступник міського голови або особа яка тимчасово виконує його обов’язки.

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання Програми.

У  відповідності  з  визначеними  розмірами  фінансування  міською радою,  спільно  із спеціалізованими  службами  цивільного  захисту  району  здійснюється  закупівля відповідних матеріально-технічних засобів і передача їх, у встановленому порядку, на відповідальне зберігання.

Місцевий  резерв  матеріально-технічних  засобів  використовується  у відповідності  з  рішенням  комісії  з  питань  техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Великомостівської міської ради тільки для:

- ліквідація пожеж на торфополях;

- ліквідація снігових заметів на автошляхах міської ради;

-  здійснення  запобіжних  заходів  у  разі  загрози  виникнення  надзвичайних ситуацій (некласифікованих подій);

- ліквідації  надзвичайних  ситуацій  (некласифікованих  подій)  техногенного  і природного характеру та їх наслідків.

У  разі  недостатньої  наявності  резерву  відповідного  рівня  чи  повного  його використання залучаються резерви наступного вищого рівня.

Реалізація Програми відбуватиметься протягом 2020 року.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України,  впродовж бюджетного періоду за рішенням Великомостівської міської ради.

5. Перелік завдань і заходів Програми

У Програмі передбачається здійснити завдання шляхом створення, матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у  Великомостівській міській раді.

Для реалізації Програми передбачається здійснення заходу:

 - поповнення матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у  Великомостівській міській раді.   

6. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Контроль та координацію Програми  здійснює  голова Великомостівської міської ради  –  голова  комісії  з  питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Великомостівської міської ради.

 

Міський голова                                             Я. Г. Ройко



ПАСПОРТ

Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків

у Великомостівській міській раді на 2020 рік

 (надалі - Програма)

 1. Ініціатор розробки Програми – депутат, голова постійної депутатської комісії Великомостівської міської ради з питань комунальної власності, ЖКГ, енергозбереження, транспорту, природокористування та цивільного захисту Гриців Віталій Романович.

2. Дата, номер документа про затвердження програми: рішення № проєкт від 12.12.2019 року XXIХ сесії VIII скликання Великомостівської міської ради.

3. Розробник Програми – депутат, голова постійної депутатської комісії Великомостівської міської ради з питань комунальної власності, ЖКГ, енергозбереження, транспорту, природокористування та цивільного захисту Гриців Віталій Романович.

4. Співрозробники Програми – Великомостівська міська рада.

5. Відповідальний виконавець Програми – Великомостівська міська рада.

6. Учасники Програми – Великомостівська міська рада.

7. Термін реалізації Програми – 2020 рік.

8. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, на 2020 рік – 30,0 тис.грн.

9. Коштів міського бюджету у 2020 році   –  0 грн.

 

Міський голова                                             Я. Г. Ройко



 

Додаток 2

Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів

для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків  у Великомостівській міській раді на 2020 рік

Перелік напрямів, завдань, заходів і результативних показників

Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік

№ з/п

Назва завдання

Перелік заходів завдання

Показники виконання заходу, один. виміру

Виконавець заходу, показника

Фінансування

Очікуваний результат

Джерела

Обсяги, тис. грн

2020р.

1

Створення, матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у  Сокальському районі

 

 

Захід 1Поповнення матеріальних резервів для запобігання, ліквідації, надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у  Сокальському районі

Затрат: пального

2019 рік –Бензин А92 500 л

2020 рік –Бензин А92 500 л

Великомостівька міська рада

Міський бюджет

20,0

Забезпечення попередження виникнення та розростання пожеж в екосистемах. Ефективне гасіння пожеж.

Затрат: обсяги витрат на організацію харчування осіб залучених до ліквідації пожеж

Великомостівька міська рада

Міський бюджет

10,0

Ефективне гасіння пожеж в екосистемах понад три години і більше.

Продукту: зменшення кількості можливих пожеж, некваліфікованих подій

Великомостівька міська рада

Міський бюджет

 

Забезпечення попередження виникнення та розростання пожеж в екосистемах. Ефективне гасіння пожеж.

Ефективності: забезпеченість пальним та матеріалами на  гасіння пожеж, інші події 100%

Великомостівька міська рада

Міський бюджет

 

Постійна готовність до гасіння пожеж, до повеней, інших ситуацій

Якості: накопичення матеріалів до неохідних потреб 100%

Великомостівька міська рада

Міський бюджет

 

Постійна готовність до гасіння пожеж, до повеней, інших ситуацій

 

Міський голова                                                                        Я. Г. Ройко


 


Рішення сесії №849 від 12.12.2019р. Про затвердження  Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік

Рішення сесії №944 від 23.03.2020р. Про затвердження в новій редакції Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік

Рішення сесії №1067 від 02.06.2020р. Про внесення змін до Програми створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків у Великомостівській міській раді на 2020 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень