Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області «Круглий стіл» з платниками податків

Дата: 22.10.2021 15:09
Кількість переглядів: 1002

Нещодавно в Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області головний державний інспектор Сокальської ДПІ Марія Кохан  провела «круглий стіл» з платниками податків. Серед питань, на які вона звернула увагу присутніх – одноразове добровільне декларування та можливості сервісу «Електронний кабінет».

Під час «круглого столу» роз’яснено основні аспекти Закону України від 15.06.2021 р. № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Фахівець проінформувала, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, його мета, хто може ним скористатися та які активи можна відображати у декларації.

Зокрема, з метою впорядкування процесу декларування фізичних осіб та детінізації доходів останні зміни у податковому законодавстві дають можливість кожному легалізувати свої активи з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, без зазначення першоджерела їх надходження, що значно спрощує процес декларування, підвищує рівень податкової культури громадян.

«Добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі. Це не є обов’язком, а правом вибору громадян», – зазначила Марія Кохан.

Розповіли також на новаціях, запроваджених Законом України від 1 грудня 2020 року № 1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким відтерміновано до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для ФОП – платників податку 2-4 груп, за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

На завершення зустрічі Марія Кохан розповіла про сервіс податкової служби – «Електронний кабінет платника податків», та закликала активно користуватися електронними сервісами податкової служби, адже в теперішніх умовах пандемії це не просто зручно, а й безпечно.

Учасники «круглого столу» мали можливість більше дізнатися про сервіс від ДПС – InfoTax. Цей сервіс працює через месенджери Telegram і Viber та надає інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, строки подання звітності та сплати податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень