Пошук

Творимо Нову Українську Школу разом

Дата: 25.10.2021 11:37
Кількість переглядів: 429

Фото без описуЗ 19 по 22 жовтня для вчителів початкових класів Великомостівської ТГ проходили курси «Творимо Нову українську школу разом». Навчальний план спецкурсу складався з чотирьох модулів. Ці курси проводили тренери-педагоги – вчителі початкових класів Великомостівського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів нашої громади Ганна Ігорівна Боровець та Ірина Михайлівна Струк.

Першого дня учителі ознайомилися з темою «Оцінювання результатів навчання», дізналися про підходи до вираження оцінки, як показника досягнень навчально – пізнавальної діяльності учня/учениці, сутність понять «вербальна оцінка» і «рівнева оцінка». Вчителі початкових класів мали можливість ознайомитися з орієнтовною рамкою оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів. В ході роботи з даного модуля вчителі вдосконалювали вміння співвідносити характеристики результату навчання з орієнтовною рамкою оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів.

В середу, 20 жовтня, продовжили працювати з модулем оцінювання. Детальніше обговорили тему «Використання формувального оцінювання з метою відстеження особистісного розвитку й ходу опанування учнями навчального досвіду, як основи компетентностей та побудови індивідуальної освітньої траєкторії особистості. Підсумкове оцінювання». Вчителі мали змогу почути відповіді на поставлені запитання. Працювали у формі діалогу.

Опісля переглянули презентацію на тему «Особливості діяльності вчителя початкових класів в умовах інклюзивного навчання» та проаналізували її. Звернули увагу на роль команди психолого – педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої освіти через призму трикутника педагогічної підтримки.

21-22 жовтня ознайомилися з модулем «Цифрові технології та технології дистанційного навчання». Детально зупинилися на цифровій компетентності педагогічного працівника, організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання, використанні професійних онлайн спільнот, елементах електронного портфоліо.

Під час практичного модуля «Сучасні підходи, методики та технології навчання учнів предметів» учасники навчання мали змогу дізнатися про важливість командної роботи для реалізації діяльнісного підходу через виконання завдання інтегрованих методик викладання діяльнісного підходу, а саме

- «Вежа з лего»

- «Складаємо казку в колі»

- емпіричне навчання (логічна задача)

- моделювання фрагменту уроку «Я досліджую світ» (створення моделі дихальної системи).

На завершення практичного завдання виконали вправу «Я вам пишу»

Завершення навчання тренери-педагоги та вчителі початкових класів подякували один одному за співпрацю, побажали здоров'я та творчих успіхів у творенні Нової української школи.

«Вчитель – це більше ніж професія. Це горде звання, яке несуть найпочесніші. До них належите й ви» - підсумували тренери.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень