Пошук

Інформація для осіб з інвалідністю, які приймали участь в АТО (ООС) щодо підвищення рівня професійної адаптації та соціалізації.

Дата: 27.10.2021 09:43
Кількість переглядів: 960

Фото без описуЗ метою професійної орієнтації та вироблення необхідних знань, соціалізації та адаптації до суспільства учасників АТО з інвалідністю, поліпшенню фізичного та психологічного стану осіб з інвалідністю шляхом професійного навчання громадською організацією «Союз ветеранів АТО з інвалідністю» спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації», Донецьким обласним центром зайнятості та державним навчальним закладом «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» заплановано 04 листопада 2021 року початок реалізації двох всеукраїнських проєктів, спрямованих на підвищення рівня адаптації та соціалізації осіб з інвалідністю.

До участі у проєктах запрошуються учасники з інвалідністю виключно у стадії ремісії або при відсутності загроз гострого стану, які не потребують невідкладної медичної допомоги та стороннього додаткового догляду, у зв’язку з тим, що готельно-туристичний комплекс, на базі якого реалізуються вищезазначені заходи, не в повній мірі обладнаний архітектурними засобами безперешкодного доступу та користування для маломобільних груп населення.

 Проєкт № 1

 Програма «Професія для життя» громадської організації «Союз ветеранів АТО з інвалідністю» розрахований на 18 осіб з числа учасників АТО з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 31 дня.

Під час реалізації проєкту учасники будуть поділені на 4 навчальні групи, у яких пройдуть навчання за обраними спеціальностями, а саме:

  •  «Озеленювач»;
  • «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків»;
  •  «Касир торгівельного залу»;
  • «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Проєкт № 2

 Програма «Повернувся з АТО – повернись до життя» громадської організації «Союз ветеранів АТО з інвалідністю» розрахована на 25 осіб з числа учасників АТО з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 46 днів.

 Під час реалізації проєкту учасники будуть поділені на 4 навчальні групи, у яких пройдуть навчання за обраними спеціальностями:

- «Озеленювач»;

- «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків»;

- «Касир торгівельного залу»;

- «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Засвоєння навчального матеріалу забезпечить учасників проектів необхідними професійними знаннями, уміннями та навичками. Реабілітаційні заходив проектах включають в себе: заняття ЛФК; сеанси спелеотерапії; сеанси масажу; заняття акваеробікою; заняття з психологічної просвіти; заходи з соціальної адаптації; отримання юридичної допомоги.

Розміщення учасників заплановане на базі готельно-туристичного комплексу «Зелений Гай» за адресою:м. Святогірськ, вул. Курортна,13. Заїзд учасників розпочнеться 04 листопада 2021 року, проживання, харчування та відшкодування вартості квитків за рахунок організаторів.

Учасникам проєктів при собі необхідно мати:

  • паспорт (оригінал);
  • пенсійне посвідчення (оригінал і копію), за наявністю;
  • довідку від сімейного лікаря про епідоточення;
  • індивідуальна програма реабілітації інваліда (ІПР (копію));
  • довідку до акту огляду медико-соціальною експертною комісією (МСЕК,(оригінал і копію));
  • довідку про щеплення або чинний (72 години) негативний ПЛР/експрестест.

Бажаючим прийняти участь в проектах просимо звернутись у Великомостівську міську раду до 17.00год. 28.10.2021.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень