Пошук

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 10:29
Кількість переглядів: 747

Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. На жаль, ніхто не захищений від раптових подій, які здатні перевернути звичайний ритм життя. Нещасні випадки, що трапляються з людьми в побуті і на виробництві можуть призвести до втрати працездатності, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичний спосіб життя.

Завдання суспільства ? не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану.

Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

В Україні близько 3 мільйонів людей з інвалідністю. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащений транспорт – це все потрібно людині з обмеженими можливостями. Але не будемо забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги.

У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень