Пошук

Програма соціального захисту населення на 2022 рік

Дата: 30.12.2021 10:48
Кількість переглядів: 877

Затверджено рішенням

Великомостівської міської ради

№ 580 від 22.12.2021 року

 

 

 

ПРОГРАМА

 СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ НА 2022 РІК

  1. Загальна характеристика

Програма соціального захисту населення , яке проживає на території Великомостівської міської ради (ОТГ), є програмою соціального захисту та підтримки визначених верств населення на 2022 рік.

Програма спрямована на забезпечення реалізації Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  “Про соціальні послуги”, “Про охорону дитинства”, “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про реабілітацію інвалідів в Україні”, «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інших законодавчих документів. 

  1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма

Упродовж останніх років одним із першочергових завдань держави та  органів місцевого самоврядування є розвиток системи соціального захисту та соціального обслуговування громадян, які гостро потребують матеріальної допомоги.У першу чергу негативні наслідки економічних проблем відчувають незахищені верстви населення. Зокрема, при реалізації даної Програми допомогою можуть скористатися батьки (інші законні представники) дітей з інвалідністю, дітей у яких відбулося погіршення стану здоров’я; постраждалі в наслідок аварії на ЧАЕС; сім’ї загиблого учасника бойових дій;  учасники бойових дій; ветерани національно-визвольних змагань; громадяни, яким присвоєно звання « Боєць Доброволець»;громадяни, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости (Великомостівської громади); громадяни, які опинилися у безвихідному матеріальному становищі, в екстремальних обставинах, спричинених пожежею, повінню ін. стихійними явищами, різким погіршенням стану здоров’я, яке потребує значних фінансових витрат; громадяни, які похоронили за власний кошт осіб деяких категорій. 

  1. Мета Програми

Сприяння вирішенню матеріально-побутових, медичних та соціальних проблем,створення умов для ефективного соціального захисту окремих верств населення  Великомостівської міської ради (ОТГ).

  1. Перелік заходів та результативність показників Програми

Програма виконується шляхом реалізації заходів:

4.1.      Надання грошової допомоги громадянам, які виховують дітей, хворих на ДЦП  та дітей з інвалідністю з дитинства, дітей у яких відбулося погіршення стану здоров’я та громадянам, у яких, відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат, особам,які  опинилися в безвихідному матеріальному становищі або екстремальних ситуаціях

Реалізується шляхом покриття частини витрат на лікування,підтримку дітей, хворих на ДЦП та дітей з інвалідністю з дитинства, дітям у яких відбулося погіршення стану здоров’я та надання одноразової грошової допомоги для покриття  частини витрат, пов’язаних з погіршенням здоров’я та самопочуття громадянина(операція, реабілітація та ін.) та часткового покриття витрат на відшкодування шкоди майну, завданого в результаті екстремальної ситуації.

4.2. Грошова допомога учасникам визвольних змагань.

Реалізується шляхом щоквартальної грошової допомоги учасникам бойових дій УПА.

4.3. Грошова допомога вдовам ветеранів УПА, вдовам політв’язнів УПА.

Реалізується шляхом щоквартальної грошової допомоги вдовам ветеранів УПА, вдовам політв’язнів УПА.

4.4.      Грошова допомога особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги особам, які постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС у відповідності до категорії.

4.5.      Грошова допомога членам родин військовослужбовців - учасників бойових дій, що загинули під час несення військової служби.

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги членам родин військовослужбовців - учасників бойових дій, що загинули під час несення військової служби

4.6. Підтримка  учасників бойових дій та осіб, які мають почесні звання  «БОЄЦЬ - ДОБРОВОЛЕЦЬ», членів їх сімей

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги до 14 жовтня, учасникам бойових дій та особам, які мають почесні звання « БОЄЦЬ- ДОБРОВОЛЕЦЬ»

4.7. Надання одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані

4.8. Надання подарункових наборів дітям учасників бойових дій, осіб, які мають почесні звання «Боєць-Доброволець» та дітям із сімей певних категорій населення.

Реалізується шляхом надання подарункових наборів дітям, віком до 14 років (включно),  учасників бойових дій, осіб, які мають почесні звання «Боєць-Доброволець» та надання подарункових наборів дітям, віком до 14 років (включно), дітям з обмеженими можливостями, дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування,  дітям із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітям-напівсиротам до Дня Святого Миколая.

4.9. Одноразова грошова допомога особам, які призвані на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, Державної Прикордонної Служби, інших передбачених законом Збройних ( військових) формувань.

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги особам, призваним на контракт, за поданням відповідних органів, що здійснюють набір громадян на контрактну службу.

4.10. Одноразова грошова допомога громадянам, які похоронили за власний кошт осіб деяких категорій.

Реалізується шляхом надання одноразової грошової допомоги для часткового покриття  витрат на поховання.

4.11. Одноразова грошова допомога особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости ( Великомостівської громади)

Реалізується шляхом надання грошової допомоги з нагоди дня міста Великі Мости.

4.12. Придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (на умовах співфінансування)

     Даний захід реалізується шляхом виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 р. № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків»

4.13. Пільги з послуг зв’язку.

          Право на пільгу з послуг зв’язку мають громадяни, яким передбачено дана пільга відповідно до Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей",  "Про охорону дитинства".

          Порядок надання пільги надається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 р. N 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги».

          Період компенсації 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

4.14. Відшкодування втрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян на автомобільному транспорті загального користування у межах громади.

          Період компенсації 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

4.15.Відшкодування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Компенсація за догляд призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг (далі - фізична особа, яка надає соціальні послуги) особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (далі - соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі) та є: особами з інвалідністю I групи; дітьми з інвалідністю; громадянами похилого віку з когнітивними порушеннями; невиліковно хворими, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися; дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітьми, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161 (Офіційний вісник України, 2019 р., № 9, ст. 306).

5.  Обсяги, джерела фінансування та строки виконання Програми

Джерелом фінансування заходів Програми є бюджетні кошти Великомостівської міської ради,  затверджені рішенням сесіїна відповідний рік.

Фінансування заходів Програми в межах затверджених видатків здійснюється головними розпорядниками коштів. 

  1. Порядок реалізації заходів Програми

6.1.   Надання грошової допомоги громадянам, які виховують дітей, хворих на ДЦП  та дітей з інвалідністю з дитинства, дітям у яких відбулося погіршення стану здоров’я та  громадянам у яких, відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат, особам, які  опинилися в безвихідному матеріальному становищі або екстремальних ситуаціях 

Кошти виділяються при умові подання наступних документів:

    • заява;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • довідки про склад сім’ї;
    • акт обстеження житлово-побутових умов;
    • довідки про  доходи членів сім’ї (за 6 місяців на момент звернення);
    • довідка про стан здоров’я громадянина, якому надається допомога довідку медичної установи про інвалідність та/або потребу в лікуванні;
    • документ, що підтверджує безвихідне матеріальне становище;
    • документів, які підтверджують факт, що особа опинилася в екстремальній ситуації внаслідок стихійного лиха, непереборної сили, надзвичайних ситуацій, та її майну завдано шкоди;
    • акт постійної комісії ТЕБ та НС  Великомостівської міської ради про фіксацію завдання шкоди майну, внаслідок екстремальної ситуації, стихійного лиха, непереборної сили, надзвичайних ситуацій;
    • інші документи які будуть необхідні для встановлення права на одержання даної допомоги.
    • виписка з банківського рахунку.

Розмір допомоги для громадян, які виховують дітей, хворих на ДЦП  та дітей з інвалідністю з дитинства, дітям у яких відбулося погіршення стану здоров’я та громадянам у яких, відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат та особам, які опинилися в безвихідному матеріальному становищі або екстремальних ситуаціях розмір допомоги визначається на підставі протокольного рішення відповідної комісії.

 Після затвердження розміру допомоги скеровується подання до відділу бухгалтерського обліку для здійснення нарахування та виплати на особовий рахунок заявника.

Виконавці несуть відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів та їх достовірність.

6.2. Грошова допомога учасникам визвольних змагань.

Грошова допомога (надалі – допомога) нараховується помісячно та виплачується поквартально учасникам визвольних змагань, а саме: учасникам бойових дій УПА;

Допомога призначається з місяця звернення за нею, при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус заявника;
    • виписки з банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

У разі виникнення обставин, внаслідок яких може бути припинена виплата зазначеної допомоги, її одержувач або член сім’ї зобов’язаний у 10- денний термін повідомити про це.

Повернення надмірно виплачених коштів проводиться згідно норм чинного законодавства.

Виплата адресної грошової допомоги припиняється з місяця після виникнення обставин, які є підставою до її припинення.

Сума адресної допомоги, що належала одержувачу і залишилась не отриманою у зв’язку з його смертю (в тому числі у випадку отримання допомоги через відділення зв’язку), членам сім’ї не виплачується і підлягає поверненню.

У випадку зміни кількості одержувачів соціальної допомоги за програмою сума коштів на її фінансування уточнюється у встановленому порядку.

Виконавці заходу несуть відповідальність за своєчасність подання заявок, достовірність проведення розрахунків та цільове використання коштів.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.3. Грошова допомога вдовам ветеранів УПА, вдовам політв’язнів УПА.

Грошова допомога (надалі – допомога) нараховується помісячно та виплачується поквартально учасникам визвольних змагань, а саме:

    • вдовам ветеранів УПА;
    • вдовам політв’язнів УПА;

Допомога призначається з місяця звернення за нею, при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус заявника;
    • виписки банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

У разі виникнення обставин, внаслідок яких може бути припинена виплата зазначеної допомоги, її одержувач або член сім’ї зобов’язаний у 10- денний термін повідомити про це.

Повернення надмірно виплачених коштів проводиться згідно норм чинного законодавства.

Виплата адресної грошової допомоги припиняється з місяця після виникнення обставин, які є підставою до її припинення.

Сума адресної допомоги, що належала одержувачу і залишилась не отриманою у зв’язку з його смертю (в тому числі у випадку отримання допомоги через відділення зв’язку), членам сім’ї не виплачується і підлягає поверненню.

У випадку зміни кількості одержувачів соціальної допомоги за програмою сума коштів на її фінансування уточнюється у встановленому порядку.

Виконавці заходу несуть відповідальність за своєчасність подання заявок, достовірність проведення розрахунків та цільове використання коштів.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.4.      Грошова допомога особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Допомога призначається  при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус заявника;
    • виписки з банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

Виконавець заходу виплачує кошти одержувачу на особовий рахунок заявника.

Виконавці заходу несуть відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів, їх достовірність.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.5.   Грошова допомога членам родин військовослужбовців - учасників бойових дій, що загинули під час несення військової служби.  

Допомога призначається  при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • довідки про склад сім’ї;
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус військовослужбовців як учасників бойових дій;
    • документ, що підтверджує загибель військовослужбовця під час несення військової служби;
    • виписки з банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

Кошти виплачуються одному із осіб таких як дружина (чоловік), повнолітні діти, одному із батьків, рідним братам (сестрам) в порядку черговості лінії споріднення.

Кошти виплачуються через особовий рахунок отримувача допомоги.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.6.     Надання одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій та особам, які мають почесні звання « БОЄЦЬ- ДОБРОВОЛЕЦЬ», які протягом останніх п’яти років ( на момент звернення) проживають на території Великомостівської міської ради

Допомога призначається  при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія) або іншого документа, що підтверджує проживання протягом останніх п’яти років на момент звернення проживають на території Великомостівської міської ради
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус заявника;
    • виписки з банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.7. Надання одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій в Афганістані.

Допомога призначається  при умові подачі наступних документів:

    • заяви;
    • паспорта (копія) або іншого документа, що підтверджує проживання протягом останніх п’яти років на момент звернення проживають на території Великомостівської міської ради
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копії посвідчення, яке підтверджує статус заявника;
    • виписки з банківського рахунку.

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.8. Надання подарункових наборів дітям учасників бойових дій, осіб, які мають почесні звання «Боєць-Доброволець» та дітям із сімей певних категорій населення.

Допомога призначається шляхом формування відповідних відомостей (списків) по даних категоріях.

Подарункові набори надаються на кожну дитину оремо, віком до 14 років (включно)

Подарункові набори надаються у день та місці визначеному Великомостівською міською радою, про що ставиться відповідна відмітка у відомості (списку) про одержання подарунку.

 6.9. Грошова допомога особам, які призвані на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, Державної Прикордонної Служби, інших передбачених законом Збройних ( військових) формувань.

Підставою для виплати допомоги є подання військового комісаріату, командира військової частини.

Кошти виплачуються на особовий рахунок отримувача допомоги.

Розмір допомоги визначається при формування бюджету на відповідний рік та може змінюватись при прийнятті відповідного рішення.

6.10. Одноразова грошова громадянам, які похоронили за власний кошт осіб деяких категорій.

Для виплати часткової допомоги подається:

    • Заява
    • довідка про відсутність на обліку померлої особи і неотримання нею пенсії;
    • довідка про відсутність реєстрації у центрі зайнятості та неотримання допомоги по безробіттю;
    • витяг, що померла особа не була зареєстрована як підприємець;
    • паспорта (копія) заявника;
    • ідентифікаційного коду (копія) заявника;
    • витяг з державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть ( довідку) для отримання допомоги на поховання;
    • копія свідоцтва про смерть;
    • копія трудової книжки померлої особи або документ, що підтверджує, що померла особа не працювала;
    • довідка про останнє місце реєстрації померлої особи;
    • виписки з банківського рахунку.

6.11. Одноразова грошова допомога особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости ( Великомостівської громади)

Для виплати допомоги подається:

    • Заява про надання допомоги;
    • паспорта (копія);
    • ідентифікаційного коду (копія);
    • копія посвідчення або рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Великі Мости ( Великомостівської громади).

Якщо раніше подані документи не змінилися, заяву поновляти кожного разу не потрібно.

6.12. Придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (на умовах співфінансування)

          Даний захід реалізується шляхом виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 р. № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків»

               Виплата здійснюється відповідно до порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

6.13. Пільги з послуг зв’язку.

          Право на пільгу з послуг зв’язку мають громадяни, яким передбачено дана пільга відповідно до Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей",  "Про охорону дитинства".

          Порядок надання пільги надається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 р. N 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстру осіб, які мають право на пільги».

      Підставою для відшкодування втрат за наданні пільги з телекомунікаційних послуг є подання відповідних документів Львівської філії ПАТ« Укртелеком» .

          Період компенсації 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

6.14. Відшкодування втрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян на автомобільному транспорті загального користування у межах громади.

       Підставою для відшкодування втрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян на автомобільному транспорті є укладений договір на 2022 рік з фірмою перевізником.

Період компенсації 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

6.15.Відшкодування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Для призначення виплат необхідні наступні документи:

    • заява про надання компенсації;
    • заява про перерахування коштів із зазначенням рахунка в установі банку;
    • копія паспорта;
    • копія ідентифікаційного коду;
    • довідка про склад сім’ї;
    • акт здійснення догляду;
    • декларація про доходи та майновий стан, в якій зазначається склад сім’ї заявника та дохід всіх її членів.

Далі, в залежності від ситуації, можуть надаватися:

    • копія свідоцтва про народження дитини (якщо йдеться про догляд за дитиною);
    • копія акта огляду медико-соціальною експертною комісією;
    • висновок лікарської комісії медичного закладу щодо потреби в догляді громадян похилого віку внаслідок когнітивних порушень;
    • висновок лікарської комісії медичного закладу щодо потреби в догляді невиліковно хворих осіб, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися;
    • копія медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років;
    • довідка про тяжке захворювання дитини, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
    • копія рішення суду про обмеження цивільної дієздатності або визнання недієздатною особи, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (для недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена);
    • копія рішення суду або органу опіки та піклування про призначення опікуна або піклувальника особі, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (для опікунів або піклувальників).

Крім того, особа, за якою потрібен догляд, або її законний представник має подати заяву про згоду отримувати соціальні послуги від фізичної особи, яка надає соціальні послуги, копію паспорта (за наявності), копію ідентифікаційного коду.

Остаточне рішення має бути прийняте протягом 15 днів з дати подання документів.

За загальним правилом, компенсація призначається змоменту звернення заявника та виплачується до закінчення календарного року.

Якщо у лікарському висновку щодо потреби в догляді зазначено строк, компенсація призначається на такий строк, але не більше ніж на 12 місяців.

При цьому заявнику необхідно доглядати і за строками медичного переогляду підопічного. Якщо особа з інвалідністю або дитина з інвалідністю пропустять черговий переогляд, виплати будуть тимчасово зупинені, а після проходження переогляду поновлені.

Також у порядку вказуються такі підстави зупинення виплат:

перебування фізичної особи, яка надає соціальні послуги, за межами України понад 10 календарних днів (згідно інформації від ДПСУ);

перебування фізичної особи, яка надає соціальні послуги, на стаціонарному лікуванні протягом повного календарного місяця.

Але якщо Ви виїхали чи опинилися в лікарні, після повернення Вам все одно буде необхідно особисто подати до міської ради заяву про продовження надання соціальних послуг з догляду.

Про  будь-які зміни, які заважають Вам здійснювати догляд, необхідно особисто повідомляти протягом 10 днів з моменту їх виникнення. 

Припинення виплат тільки у випадку смерті або переїзду когось із задіяних осіб (хто доглядає або за ким доглядають), або у випадку, коли особа, якій потрібен догляд, переміщується на тривале лікування до стаціонару або до іншого закладу на повне державне утримання.

  1. Особливі умови Програми

Фінансування Програми здійснюється в межах коштів, передбачених бюджетом Великомостівської міської ради та може бути змінене (припинене). Громадянам, які належать до кількох категорій осіб, визначених цією Програмою, виплачується одна допомога (за винятком подарункового набору дітям до Дня Святого Миколая та особам яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости (Великомостівської громади)»). Виконавець не несе відповідальності за виконання заходів Програми, якщо особами, які звернулися за допомогою, подані неточні, неповні дані, необхідні для її реалізації або особи, що не звернулися зі зверненням про надання допомоги.

Великомостівська міська рада оприлюднює рішення про затвердження Програми на офіційному сайті ради та не несе зобов’язання щодо особистого повідомлення осіб про дію Програми.

Розмір допомоги по кожному виду встановлюється в залежності від матеріального стану та стану здоров’я громадян.

Допомога встановлюється відповідно до додатку 1, у разі спірних питань розглядається на відповідній комісії міської ради. Відповідальність за неправдиве подання інформації несуть громадяни, які звернулися за допомогою, згідно чинного законодавства.

Допомога встановлюється відповідно до додатків 1 та 2, у разі спірних питань розглядається на відповідній комісії міської ради. Відповідальність за неправдиве подання інформації несуть громадяни, які звернулися за допомогою, згідно чинного законодавства.

Великомостівська міська рада залишає за собою право відмовити в фінансуванні окремих заходів Програми громадянам, які зловживають алкогольними або наркотичними речовинами, перебувають на обліку як неблагополучні сім’ї, притягувалися до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

 

Міський голова                                                        Ярослав РОЙКО


Додаток до програми

соціального захисту населення на 2022 рік

ПАСПОРТ

(загальна характеристика (бюджетної ) цільової програми)

 

ПРОГРАМА

СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ НА 2022 РІК

 

  1. Ініціатор розроблення програми –  Великомостівська міська рада

 

  1. Дата, номер документа про затвердження програми –

Рішення Великомостівської міської ради № 580 від 22.12.2021 року

 

  1. Розробник програми – Великомостівська міська рада

 

 

  1. Учасники програми – особи, вказані в розділі 2 програми

 

  1. Термін реалізації програми – 01.01.2022 – 31.12.2022 рр.

 

  1. Етапи виконання програми –2022 рік

 

 

  1. Загальний обсяг фінансування –  670 000 грн. 00 коп.
     

                Міський голова                                                     Ярослав РОЙКО



Рішення сесії №580 від 22.12.2021р. Про затвердження Програми соціального захисту населення на 2022 рік Додаток

Рішення сесії №793 від 15.11.2022р. Про внесення змін в Програму соціального захисту населення на 2022 рік

Рішення сесії №795 від 1.12.2022р. Про внесення змін в Програму соціального захисту населення на 2022 рік

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень