Пошук

Великомостівська міська лікарня набирає потужностей

Дата: 14.01.2022 13:43
Кількість переглядів: 232

Фото без опису9 грудня 2021 відбувся конкурс на зайняття посади директора КНП «Великомостівська міська лікарня», а 22 грудня рішенням сесії призначено керівником (директором) лікарні Ігоря Дем’янчука, який до того часу був виконуючим обов’язки директора, тому добре знає потреби та проблеми цього закладу. Ще будучи в.о. Ігор Арсенович приклав багато зусиль для того, щоб у заклад, який був на межі закриття вдихнути нове життя і запрацювати по новому.

Безперечним досягненням і основною гордістю на даний момент в лікарні вважають надсучасний рентген апарат фірми «Шімацу» з повним комп’ютерним обладнанням до нього. На апарат також придбана ліцензія. На даному обладнанні можна робити обстеження усіх ділянок скелету (від голови до ніг), в тому числі тазу та хребта, чого не було раніше. Таких апаратів є лише зо три у Львівській області. Рентген кабінет повністю відремонтований з обладнаною вентиляцією, закуплено нові меблі. Також встановлено французький рентген апарат для стоматологічних потреб, який відповідає вимогам Національної служби здоров’я України.

Є налагоджена онлайн співпраця з лікарями зі Львова та Івано-Франківська, що дає можливість в межах 10-15 хв. отримати висновок лікаря-рентгенолога. Для порівняння, в деяких медичних закладах це займає значно більше часу, в межах кількох годин.  

«Наш рентген апарат себе дуже добре зарекомендував. Тепер до нас їдуть пацієнти із Червонограда, Соснівки, Сокаля і навіть зі Львова» - розповідає директор закладу Ігор Дем’янчук

По сучасному обладнано також стоматологічний кабінет, закуплено дві нові установки, крісла та інше обладнання для лікарів. Послугами стоматологів та рентгену можуть скористатись будь-які особи, для них послуга буде платною, а для дітей, віком до 18 років послуги стоматолога є безкоштовними.

На даний момент медичний заклад має підписано угоди з НСЗУ на два пакети медичних послуг, які фінансуються службою здоров’я, а саме: «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах» та «Стоматологічна допомога дорослим та дітям».

На наступний рік вже погоджено підписання ще одного пакету послуг «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». Умовою для цього мала бути наявність у закладі двох лікарів-гінекологів та лікар УЗД, який має відповідну підготовку. Дані умови на цей час є забезпечені. У лікарні близько року працює новий лікар-гінеколог, яка також проходить підготовку роботи з УЗД.

До слова, тепер лікар УЗД працює щоденно. У нашій лікарні можна обстежити: органи черевної порожнини, нирки, сечовий міхур, простату, жіночі обстеження по гінекології. Обстежують вагітних жінок, а також закуплене дороговартісне обладнання, щоб відстежувати серцебиття плоду.

Зараз триває ремонт приміщень лікарні, зремонтовано вхідну групу, облаштовано реєстратуру, яка в майбутньому буде розрахована на два робочі місця, щоб виконати умови відкриття стаціонару, який планується, але є ще багато роботи в цьому напрямку, бо потрібно виконати ряд вимог.

«На вході в приміщення є пандус, який ми зробили за власні кошти, але зараз виникає ще одна складність, за новими стандартами надання послуг, для функціонування закладу та стаціонару зокрема, нам треба облаштувати ліфт для забезпечення безбар’єрності та доступності для всіх груп населення. А це знову ж таки не малі витрати, а ще обов’язково треба перекривати дах над лікарнею» - продовжує Ігор Арсенович.

З 24 січня у лікарні працюватиме ЛОР, деякий час буде у нас за сумісництвом, а з серпня місяця працюватиме тут за основним місцем роботи.

В майбутньому планується розширення хірургічної допомоги, зокрема будуть проводитись прості гінекологічні операції та операції по офтальмології (деякі проводять вже зараз). На даний момент операційна відремонтована, також придбана лампа і вже в дорозі операційний стіл, ще потрібно придбати новий апарат ШВЛ для реанімаційної палати, наркозну станцію, 2-3 концентратори кисню, автоматичні шприци для введення ліків.

Дуже добре зараз запрацював денний стаціонар, різко підвищилась кількість проплат за кожного пацієнта.

Також є лікар-офтальмолог, який має відповідне обладнання, зокрема офтальмоскоп, мікроскоп. Планується закупівля обладнання для розширення платних послуг, в тому числі з метою проходження медоглядів для водіїв.

«При лікарні також працює лабораторія, яка обладнана сучасною унікальною апаратурою. Працює біохімічний аналізатор, аналізатор сечі та крові, робимо розширений аналіз ревмо проб, також є ІФА апарат. Зараз ми прийняли на роботу лікаря-біолога, який виконуватиме аналізи по біохімії, є по клінічній лабораторії біолог. Ще хочемо відправити на навчання когось з наших біологів по імунології, що дасть можливість ще більше розширити спектр проведення аналізів.

Щодо дороговартісних та складних аналізів (наприклад по СНІДу), які ми не можемо робити, маємо підписані угоди з лабораторіями з м. Львів, ми проплачуємо їм кошти, які нам потім повертає НСЗУ. Забір крові вони беруть тут у нас в лікарні. В основному це аналізи для жінок, особливо для вагітних, ці аналізи будуть для пацієнтів безкоштовними. Також кожен охочий може тут зробити і інші аналізи, зокрема на СOVD-19» - продовжує Ігор Дем’янчук.

Статистика ВООЗ свідчить, що рак грудей є найбільш розповсюдженим видом раку у всьому світі. В Україні рак грудної залози теж лідирує серед жіночих онкологічних хвороб. За даними Інституту раку, кожна 7-8 жінка має проблеми з грудними залозами, але до лікарів звертається занадто пізно: при першому огляді у четверті жінок виявляють метастатичні стадії хвороби, які лікувати надзвичайно важко. Змінити ситуацію допоможе раннє виявлення хвороби, адже на 1 стадії рак грудей виліковується у 95% жінок.

Саме тому в планах КНП «Великомостівська міська лікарня» є придбання мамографу, адже онкозастереження зараз у МОЗУ виходить на перший план і це дасть можливість підписати з НСЗУ ще один пакет медичних послуг.

«Ще раз повторюю, я би дуже хотів, щоб ми таки придбали мамограф. Ми би дуже гарно себе заявили: «Медичний центр, ще й з мамографом, з таким чудовим рентгеном, з УЗД, з кваліфікованими спеціалістами, повірте, оце буде звучати дуже привабливо!» - підсумовує Ігор Арсенович Дем’янчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень