Пошук

Звіт про роботу заступника міського голови Богдана Орищина

Дата: 03.02.2022 13:46
Кількість переглядів: 408

Фото без описуЗВІТ

Заступника міського голови

Богдана Орищина про роботу за 2021 рік.

Згідно з рішенням № 236 ІХ позачергової сесії VІІІ скликання від 27 травня 2021 року мене було обрано заступником міського голови Великомостівської міської ради. До своїх обов’язків приступив згідно розпорядження міського голови 01.06.2021 року. Спрямування та пріоритетні напрями діяльності на посаді заступника міського голови визначаються міським головою та посадовою інструкцією. Це організація роботи щодо здійснення державної політики  в сфері соціального захисту населення та захисту від наслідків аварії на ЧАЕС, освіти, культури, туризму, сім’ї та молоді, спорту. медицини, у справах неповнолітніх.

 Спрямовую та контролюю діяльність:

 - КУ «Центр надання соціальних послуг»;

 - КУ «Публічна бібліотека Великомостівської міської ради»;

-  Народні доми Великомостівської ТГ

 - КНП «Великомостівська міська лікарня»;

 - КНП «Центр первинної медичної допомоги»;

 - КУ «Спорт для всіх»;

 - Відділ освіти, культури та туризму.

  Очолюю:

  • комісію готовності закладів освіти до нового навчального року;
  • атестаційну комісію ІІ рівня з питань атестації педагогічних працівників та керівних кадрів Великомостівської ТГ;
  • є членом конкурсної комісії при прийнятті на посади працівників міської ради та комунальних закладів;
  • комісію про передачі майна  Великомостівської ТГ;
  • є заступником голови комісії опікунської ради.

Робота заступника міського голови з гуманітарних питань є різноплановою, охоплює майже усі сфери життя громади та стосується всіх вікових категорій мешканців міста, від найменших вихованців дитячих дошкільних закладів до громадян похилого віку.

Структурними підрозділами міської ради, діяльність яких спрямовується та контролюється заступником міського голови, на протязі року реалізуються  програми соціального захисту населення, підтримки масових видів спорту, та у галузі охорони здоров’я. Як правило ці програми є комплексними та виконуються декількома підрозділами виконавчого комітету, а також іншими установами та організаціями. Тому для успішної реалізації цих програм потрібна злагоджена робота всіх виконавців, що потребує організації та координації на всіх стадіях.

  Також брав участь в 17 сесіях міської ради (підготував 19 проектів рішень) та беру участь у засіданнях постійних депутатських комісій:

    - з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, участь у 11 засіданнях

     - з питань освіти, культури, туризму, спорту, духовного розвитку, охорони здоров'я, молодіжної політики та соціального захисту, брав участь у 5 засіданнях.

    Взяв участь в 11-ти засіданнях виконавчого комітету, членом якого являюсь.  Готую відповіді на запити, що надходять по зверненнях громадян, запити, що надійшли електронною поштою. Опрацьовано 253 звернення. Беру участь у щомісячних нарадах керівників закладів освіти та культури. Веду особистий прийом громадян з різних питань, надаючи консультативну та практичну допомогу. Вирішую, за дорученням міського голови й інші питання, пов’язані з діяльністю виконавчого комітету.

    Протягом 2021 року в цих сферах була проведена наступна робота:

Сфера освіти

Відповідно до розпорядження міського очолюю комісію з проведення огляду готовності навчальних закладів до нового навчального року. На проведення ремонтних робіт було виділено 4350505,00грн.  Перевірка готовності навчальних закладів Великомостівської громади виявила, що всі заклади освіти до нового навчального року 2021-2022 в основному готові до навчальних занять.

Під особистим контролем було питання покращення якості харчування дітей у закладах освіти, в результаті спільної роботи з керівником відділу освіти було запроваджено систему ХАСП.

І.І проведено конкурс на заміщення вакантних посад керівників закладів  загальної середньої освіти Великомостівської ТГ;

ІІ. проведено ряд заходів щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року:

  1. закуплено шкільну документацію для закладів освіти;
  2. проведено ряд нарад з відповідальними за харчування закладів освіти для впровадження системи ХАСП;
  3. облаштовано освітнє середовище для учнів 1 класів, проведено закупівлі згідно програми НУШ для закладів освіти:

- 10 ноутбуків, 10 принтерів, 10 ламінаторів, 10 короткофокусних проекторів, а також дидактичні матеріали для цих класів.

     4. освоєно цільову субвенцію для закупівлі розвиваючого обладнання для дітей, які здобувають освіту інклюзивної форми навчання, виділено коштів 101 500,00грн.

    5. оновлено матеріально-технічне забезпечення в ЗЗСО І-ІІІ ступенів для учнів 5 класів (закуплено столи та стільці) 243000,00грн.

       6. за кошти державного бюджету частково поповнено книжковий фонд для учнів закладів освіти;

       7. здійснюється планове підвищення кваліфікації усіх педагогічних працівників.

ІІІ. Освоєно  цільову субвенцію в сумі 597тис.грн для придбання обладнання для харчоблоку у Великомостівському ОЗЗСО .

ІV. Оновлено матеріальне забезпечення для проведення уроків фізичної культури в сумі 113тис.грн.

V. Розпочато процес створення профільного ліцею на базі Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, а саме створено комісію за участі представників Червоноградської РДА та районного фінансового управління, проведено робочі засідання, на яких презентовано шляхи розвитку даного закладу, а також обласною комісією попередньо погоджено створення ліцею.

VІ. Напрацьовано проекти рішень для створення опорного закладу на базі Реклинецького ЗЗСО  І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради.

   Завдяки спільним зусиллям міського відділу освіти, культури та туризму та закладів позашкілля при підтримці виконавчого комітету та Великомостівської міської ради підростаюче покоління має можливість займатись в гуртках та секціях різних спрямувань, змістовно проводити своє дозвілля, а також демонструвати свої досягнення на різноманітних конкурсах, фестивалях та змаганнях.

     Так вихованці та педагоги вибороли:

 - Кубок України (авіамодельний напрям F-1-E) юнаки: 1 місце та 2 місце;

 - Етап кубку світу “Galicia Cup” (повітряний бій) юнаки: 2 місце;

 -  Всеукраінські конкурси: Новорічна композиція 3 місце (два вихованці);                   

 - Життя без сміття 2 місце (екологічний напрям);

 - Усе живе славить Творця - 3 місце (двоє вихованців)

 - Обласні конкурси — (декоративно ужитковий та художньо-естетичний напрямки)

- Різдвяна Шопка — 1 місце (2 вихованці) 2 місце

- Новорічна композиція - одне1 місце (два вихованці)

- Український сувенір - одне 3 місце

- Зелена естафета - два 1 місця

- З спортивного орієнтування: чотири 3 місця в індивідуальних заліках, 4 командне місце.

Обласний конкурс методичних розробок (для педагогів)  2 та 3 місце.

Учасники спортивного клубу «GEPARD» будуть представляти нашу громаду на міжнародних змаганнях по карате в Японії.

Також слід зазначити, що учні освітніх закладів громади приймають участь, як в міжнародних так і у Всеукраїнських конкурсах.

  Слід відмітити призерів міжнародного конкурсу «FLEX» Програма майбутніх лідерів 2 перші місця, а також багатьох інших.

Проте в галузі позашкільної освіти Великомостівської громади спостерігається ряд проблем, які потребують вирішення:

  • у зв’язку з обмеженим фінансуванням позашкільних навчальних закладів бюджетні кошти на покращення матеріально-технічної бази, стимулювання переможців, та одноразові грошові винагороди педагогічним працівникам виділяються недостатньо. Тому ці питання потребують особливої уваги як виконавчого комітету так і депутатського корпусу.

Сфера культури

      На виконання міської Програми по підтримці масових заходів на території Великомостівської ТГ було організовано та проведено 120 культурно -мистецьких заходів. Вони були спрямовані на розвиток та відродження, популяризацію народних традицій, розвиток творчості у дітей, організацію змістовного дозвілля. Забезпечено функціювання існуючої мережі установ та закладів культури.

  1. закуплено музичне обладнання для Великомостівської дитячої школи мистецтв в сумі 75тис.грн.
  2. напрацьовано та подано на розгляд постійних депутатських комісій шляхи реорганізації закладів культури.
  3. підготовлено проект рішення про створення КЗ «Центр культурних послуг».
  4. реалізовано «Придбання музичної апаратури для Народного Дому с.Реклинець»

 Сфера медицини

  У цій сфері на даний час реалізується міська Програма по підтримці медичних закладів Великомостівської ТГ. А також було проведено конкурс на заміщення вакантної посади керівника КНП «Великомостівська міська лікарня».

Пріоритетними заходами для себе вважаю відновлення роботи ФАПів на території Великомостівської ТГ. На даний час проводиться робота щодо відновлення роботи ФАП.

Сфера соціального захисту населення

Протягом року  на території громади  проводились ряд заходів:

    З місцевого бюджету надавалась матеріальна допомога учасникам ліквідації ЧАЕС, учасникам  АТО, внутрішньо переміщеним громадянам із зони проведення АТО.

    - Відбулось 3 засідання опікунської ради, де заслуховувались питання стану виховання малолітніх дітей в Великомостівській громаді, питання про прийняття на обслуговування одиноких громадян на безоплатній основі с.Боянець, Верини, Підріка.

 - Відбулось 4 засідання спільно з Alinea Ltd. за підтримки Уряду Канади розглядались питання Проект технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) підписано меморандум про співпрацю на 2022-2024рр.

 - Розроблено і прийнято «Порядок міжвідомчої взаємодії з виявлення та організації надання соціальних послуг дітям та сім’ям, що належать до вразливих категорій населення або перебувають у складних життєвих обставинах».

- Розроблено і прийнято «Цільову програму надання соціальних послуг у Великомостівській ТГ на 2022-2024рр.»

- Закуплено меблі для КУ «Центр надання соціальних послуг» Великомостівської міської ради.

- Створено реабілітаційний центр для дітей «Довіра9».

- Виступав ініціатором щодо перейменування вулиць Терешкової у м.Великі Мости та вул. 50 річчя Возз’єднання у с. Боянець.

- В навчальних закладах проводиться профілактично-просвітницька робота з метою запобігання поширенню наркоманії, алкоголізму серед дітей та молоді.

 Пріоритетним вважаю створення служби у справах дітей для вирішення питань щодо дітей та стосунків між батьками.

Заходи щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного, націонал-соціалістичного (нациського) режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Виступив ініціатором  проведення заходів на території Великомостівської ТГ щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного, націонал-соціалістичного (нациського) режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Процес виконання пунктів вищевказаного Закону, покладених на органи місцевого самоврядування, розпочато в червні 2021р., було відповідне рішення  сесії міської ради де затверджено перелік вулиць на території Великомостівської ТГ, які підлягають перейменуванню, після цього відбуваль низка організаційних заходів щодо проведення перейменування, а саме створена комісія із представників громадськості громади, членів виконавчого комітету міської ради, проведено громадські слухання. В результаті проведеної роботи рішенням сесії міської ради було перейменовано 2  вулиці на території громади, а саме:

        м. Великі Мости вул. Терешкової на вул. Каденюка;

        с. Боянець  вул. 50річчя Воз’єднання на  вул. Соборна.

Робота з реалізації вищевказаного Закону України продовжується і надалі, необхідно виготовити та встановити на цих вулицях вказівники.

На завершення свого звіту хочу подякувати всім за співпрацю та конструктивну роботу, яка була направлена на покращення життя мешканців міста, його розвиток як культурного європейського рівня.

 

                            Заступник міського голови

Великомостівської міської ради                                        Богдан ОРИЩИН

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень