Пошук

Сокальська ДПІ: практикум для платників податків щодо подання звітності онлайн та новацій податкового законодавства

Дата: 04.02.2022 08:57
Кількість переглядів: 205

Фото без описуДнями фахівцями Сокальської ДПІ проведено черговий практикум з платниками податків щодо  подання звітності з використанням сервісу Електронний кабінет платника та новацій податкового законодавства.

В умовах сьогодення паперова форма звітування втрачає свою актуальність, на відміну від електронної.

Під час заходу головний державний інспектор Марія Кохан розповіла платникам про можливості Електронного кабінету,  про переваги звітування в електронному вигляді та про інші електронні сервіси податкової служби, зокрема програмний РРО, «InfoTAX».

Податківець наголосила, що основними  перевагами подання платниками податків звітності в електронному  вигляді є економія часу на її подання, постійне оновлення програмного забезпечення  відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, арифметичний контроль за показниками  податкової звітності, автоматичне створення архіву  електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Присутні одержали вичерпну інформацію щодо порядку подання  річної звітності  та декларування доходів громадян.

В ході зустрічі суб`єктам господарювання наголошено на змінах у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.12.2020 року №783. 

Марія Кохан надала практичну допомогу  у заповненні та поданні «Податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи підприємця», яка за звітний рік, подається разом з Додатком 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (Форма F0103405).

Крім того учасникам практикуму було роз’яснено основні аспекти кампанії  одноразового декларування громадянами своїх активів. Доведено інформацію хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, щодо об’єктів декларування, ставок одноразового збору, порядку подання декларації тощо.

Платник одержали відповіді на запитання щодо реєстрації та використання програмних РРО та практичну допомогу у заповненні та поданні відповідних форм.

На завершення тренінгу слухачам було роздано інформативні листівки про  програмні РРО, декларування доходів, про податкову знижку  

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень