Пошук

Сокальська ДПІ: зустріч з платниками про подання звітності, застосування РРО/ПРРО, добровільного декларування

Дата: 09.02.2022 09:38
Кількість переглядів: 180

Фото без описуУ Сокальській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася чергова зустріч з платниками податків. Захід проведено начальником ДПІ Оленою Наумчук та старшим державним інспектором Сокальської ДПІ Ілоною Міщук.

Начальник Сокальської ДПІ акцентувала увагу присутніх на перевагах подання звітності засобами електронного зв’язку - це значна економія робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, автоматична перевірка коректності введених показників, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення черг.

Олена Наумчук розповіла про кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування. Податкова амністія – це унікальна можливість для громадян легалізувати свої статки, набуті до 1 січня 2021 року, за які з тих чи інших причин не були сплачені податки.

Під час заходу, старший державний інспектор Сокальської ДПІ Ілона Міщук розповіла присутнім про обов’язок використання реєстратора розрахункових операцій (РРО)/програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) фізичними особами – підприємцями – «спрощенцями» II – IV груп, які здійснюють розрахункові операції. Виключення відповідно до вимог пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України встановлено лише для підприємців – платників єдиного податку І групи.

Присутні одержали вичерпну інформацію щодо реєстрації ПРРО та інформаційні листівки.

На завершення інспектор наголосив, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ функціонує банер «Програмні РРО», у якому можна ознайомитися із порядком роботи безкоштовного програмного забезпечення, нормативно-правовими актами, повідомленнями, роз’ясненнями, відеоуроками тощо.

Також присутнім нагадали що з 01.01.2022 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2021 році. На офіційному вебпорталі ДПС в «Електронному кабінеті» у розділі «ЕК для громадян» є електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За його допомогою можна заповнити декларацію та завантажити копії документів, надіслати їх до контролюючого органу в електронному вигляді.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень