Пошук

Звіт міського голови Ярослава Ройка про роботу, діяльність виконавчого комітету міської ради і про виконання плану соціально-економічного розвитку за 2021 рік

Дата: 14.02.2022 16:07
Кількість переглядів: 1159

Фото без описуДорога громадо!

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  міський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед громадою її жителями.

Звіт – це гарна можливість підбити підсумки зробленого за минулий рік, чудова нагода поділитися пріоритетними планами на майбутнє.

Отож, позаду ще один рік нашої з вами спільної роботи. Цей період роботи міської ради був насиченим: були і досягнення і невдачі, були виклики спричинені пандемією СOVID-19, але віримо в те, що всі труднощі буде подолано і наша громада досягне значного економічного зростання.

Всі здобутки минулого року ми маємо завдячуючи, перш за все, праці та наполегливості жителів громади – платників податків до місцевого бюджету, ініціативним підприємцям, військовослужбовцям, активним громадянам, яким не байдужа доля нашої громади.

У 2021 році увага міської влади і депутатського корпусу приділялася наповненню бюджету, а залучені кошти були направлені на реконструкцію та ремонт інфраструктури територіальної громади, благоустрій населених пунктів, забезпечення належного функціонування комунальних підприємств, закладів освіти, культури та медицини.

Активно працювали депутатські комісії, апарат міської ради, виконавчий комітет. Хочу зазначити, що саме відчуття відповідальності перед виборцями, професійний рівень та людяність сприяли виробленню узгоджених позицій в роботі і прийняттю виважених рішень виконавчим комітетом і сесіями ради.

Нашу громаду було створено у жовтні 2017 року, згодом до нас було приєднано Боянецьку та Купичвільску сільські ради. На даний час територія Великомостівської громади охоплює сімнадцять населених пунктів – м. Великі Мости, села Борове, Куличків, Двірці, Волиця, Заріка, Бутини, Шишаки, Пристань, Піддовге, Реклинець, Стремінь, Боянець, Верени, Лісове, Підріка, Купичволя.

Загальна площа громади складає – 311,8 км.кв., чисельність населення – 16364 особи.

Як голова громади, намагаюсь побудувати злагоджену, відкриту роботу депутатського корпусу, виконкому та працівників міської ради. 

Великомостівська міська рада публічна і відкрита у своїй діяльності, про  що свідчить робота з висвітлення роботи ради, прийнятих документів на сесіях ради, засіданнях виконавчого комітету, робота депутатських комісій, а також новини про життя громади. 

Функціонує офіційний сайт міської ради, який повністю відповідає вимогам зі створення (модернізації) офіційних веб-сайтів (веб-порталів) органів виконавчої влади, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 р. № 493.

Створено необхідні рубрики, що стосуються діяльності міської ради та її підрозділів. Вони своєчасно наповнюються та оновлюються. Сайт легкодоступний та відкритий для жителів та гостей громади. Створено особистий кабінет для публічного звернення до міського голови, заступників міського голови, секретаря ради та депутатів. Сайт пристосований для людей з вадами зору.

У 2018 році створено офіційну сторінку міської ради у Facebook, на сьогодні вона налічує 2774 підписників, найпопулярніший допис в цьому році охопив 10,3 тис. користувачів мережі. Щоденно ведеться робота по наповненню сторінки інформаційними матеріалами. Крім того, регулярно наповнюється матеріалами сторінка «Молодіжний простір Великомостівської ТГ», де публікується інформація цікава для молоді громади.

Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» основною організаційно-правовою формою діяльності рад є сесія. Закон визначає, що сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал.

Протягом 2021 року відбулося 17 засідань сесій, які складаються із 7 чергових та 8 позачергових сесій. З семи чергових сесій було дві із двома засіданнями. На яких прийнято 460 рішень ради, з яких 248 – земельні рішення.

Апаратом ради протягом 2021 року виготовлено 789 витягів з рішень (земельних та інших).

Великомостівська міська рада є одною із найкращих рад в питанні дотримання законодавства «Про доступ до публічної інформації» в процесі підготовки, організації та проведення сесій ради серед усіх громад області. На офіційному сайті Великомостівської міської ради усі проєкти рішень, рішення сесій, голосування та протоколи засідань сесій оприлюднюються в повному обсязі та чітко в терміни, передбачені законодавством.

Налагоджений процес своєчасного оприлюднення проектів рішень, дублювання їх в паперовому вигляді, процес погоджень даних проектів до моменту винесення на розгляд сесії. Всі проекти рішення, звернення, які завізовані або скеровані на розгляд комісій надсилаються на адреси електронних скриньок депутатів, що дає змогу членам комісій краще підготуватися до засідань. В день оприлюднення розпорядження міського голови про скликання сесії та не пізніше, як за 10 днів до її проведення всі проекти рішень, які пропонуються до розгляду надсилаються до відома депутатам. Крім того за тиждень до засідання сесії вже сформовані по порядку матеріали сесії надаються в електронному (за бажанням в паперовому) вигляді депутатам.

Не пізніше наступного дня після проведення сесії ради, оприлюднюються результати голосування. Протягом п’яти робочих днів, з дня проведення сесії,  здійснюється оприлюднення рішень та протоколу сесії, які в подальшому  надсилаються для ознайомлення депутатам.

Добре налагоджена робота з громадянами. Починаючи з шостого дня від проведення засідання сесії, громадяни можуть отримати на руки витяги з рішень, що стосуються їх прав. Всі рішення та витяги, що видаються та реєструються під розписку в журналі видачі рішень та дублюються в електронному вигляді.

Виконавча діяльність міської ради здійснювалася через виконавчий комітет, який проводив свою роботу, спрямовану на вирішення соціально-економічних, адміністративно-господарських, житлово-комунальних та інших важливих проблем громади. До його складу включені представники різних сфер діяльності та галузей, які мають досвід професійної діяльності і можуть впливати безпосередньо на вирішення ключових проблем населених пунктів громади.

Виконавчий комітет координує й контролює роботу апарату виконавчого комітету та підприємств і установ, що належать до комунальної власності територіальної громади.

За 2021 рік було проведено 14 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 191 рішення. Рішення виконавчого комітету міської ради були прийняті на засіданнях відкритим голосуванням більшістю від загального складу виконкому. Після прийняття рішень на засіданнях виконавчого комітету, вони доводяться до виконавців та розміщуються на офіційному сайті Великомостівської міської ради.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» проводиться робота щодо створення необхідних умов для реалізації права громадян на отримання інформації, яка відноситься до категорії публічної. Умови і порядок доступу до публічної інформації доведений до відома громадян шляхом розміщення повідомлення на офіційному сайті.

В 2021 році опрацьовано 71 запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповіді направлені до запитувачів.

Також опрацьовано 6352 документи вхідної кореспонденції та 2816 документів вихідної кореспонденції. Відправлено оформленої у встановленому порядку службової кореспонденції – 635 листів.

Одним з основних напрямків діяльності виконкому міської ради є робота із зверненнями громадян, яка проводиться системно, спрямована на створення необхідних умов для реалізації прав громадян при письмових та усних зверненнях, за принципом доступності та відкритості.  Введеться планування даної роботи, щоквартально проводиться аналітична робота з питань звернень громадян.

Працівниками виконкому та створеними комісіями порушені у зверненнях питання вивчаються у повному обсязі, усі звернення громадян розглядаються у встановлені терміни, своєчасно надаються обґрунтовані відповіді, в разі необхідності на засіданнях виконавчого комітету та сесіях міської ради приймаються відповідні рішення.

За 2021 рік зареєстровано та видано на опрацювання 105 звернень від громадян Великомостівської міської ради:

Земельних питань – 27;

Фінансові питання – 9;

Комунального господарства – 10 і т. д.

За результатами розгляду – 19 вирішено позитивно, на 35 заяв надано роз’яснення.

На адресу Великомостівсьокї міської ради надійшло 71 звернення, заяви, листи та пропозиції від депутатів міської ради, на які дано відповіді або роз’яснення.

Також, за  2021 рік зареєстровано 2695 різних довідок (857 довідок про реєстрацію місця проживання, 89 нотаріальних довідок, 76 земельних довідок, та ін.);  627 різних актів (287 актів обстеження матеріально-побутових умов; 340 актів проживання, газифікації будинків, непрацюючих осіб; 19 актів догляду за особою з інвалідністю).

У 2021 році було зареєстровано 213 актів цивільного стану. З них 55 народження, 151 смерті, зареєстровано 7 шлюбів.

Протягом 2021 року забезпечувалося надання допомоги мешканцям громади згідно Програми соціального захисту.

Згідно даної програми надавалася:

Одноразова грошова допомога особам учасникам бойових дій в Афганістані – 25 особи.

Одноразова грошова допомога громадянам, які похоронили за власний кошт осіб, які не були пенсійного віку – 15 осіб.

Грошова допомога учасникам визвольних змагань, яка реалізується шляхом щоквартальної грошової допомоги учасникам бойових дій УПА для 3 осіб, а вдовам політв’язнів УПА 1 особа.

Грошова допомога на часткове відшкодування вартості житлово-комунальних послуг, реалізується шляхом надання щоквартальної допомоги

для інвалідів І, ІІ групи по зору – 1 особа,

для одиноких інвалідів – 2 особи

2-х інвалідів в сім’ї – 8 осіб

Грошова допомога громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС отримали 30 осіб.

Одноразова грошова допомога громадянам, які виховують дітей, хворих на ДЦП, дітей з інвалідністю та громадянам у яких, відбулося різке погіршення стану здоров’я, що потребує значних фінансових витрат, особам, які  опинилися в безвихідному матеріальному становищі або екстремальних ситуаціях розмір допомоги залежить від доходів членів сім’ї. За звітний період звернулося 80 осіб.

Надано одноразову грошову допомогу учасникам АТО та особам, які мають почесні звання «БОЄЦЬ-ДОБРОВОЛЕЦЬ», які протягом останніх 5 років проживають на території Великомостівської міської ради до Дня Захисника України (14 жовтня) кількість громадян, що звернулися – 281 осіб.

Одноразова грошова допомога членам родини військовослужбовця-учасника бойових дій, що загинув під час несення військової служби для 2 родин.

Одноразова грошова допомога особа, яка має присвоєно звання «Почесний громадянин міста Великі Мости» (Великомостівської громади) 1 особа.

Подарункові набори до дня Святого Миколая отримали 542 дітей віком до 14 років включно, з них діти учасників бойових дій АТО/ООС – 212 дитина, діти з багатодітних сімей у яких 4 і більше дітей, дітей: сиріт, позбавлених батьківського піклування, напівсиріт, дітей які опинилися у СЖО, дітей з обмеженими можливостями – 330 осіб.

Відповідно до Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»  прийнято 311 заяв, з них:

Допомог – 271 заяв, а саме:

Надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям – 8;

Допомога на догляд особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу – 1;

Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (у зв’язку із вагітністю та пологами, при народженні дитини) – 187;

Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» - 3;

Закон України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» - 3;

Закон України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію та особам з інвалідністю» - 2;

Одноразова винагорода жінці, якій присвоєно почесне звання України «Мати - Героїня» - 4;

Постанова КМУ від 29.07.2020 року № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» - 63;

Пільги – 30 заяв, з них:

Житлово-комунальних послуг – 1;

Скраплений газ та тверде паливо – 29;

Субсидія – 10 заяв, з них:

Житлово-комунальні послуги – 10.

Також надавалися консультації та оформлювались заяви з відповідними пакетами документів для громадян в напрямку всіх видів соціальних допомог, субсидій, пільг, які були направлені громадянами в УСЗН через поштові відділення зв’язку.

Здійснювалася реалізація комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родини Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 рр.

Відповідно до порядків Програми та наданих заяв громадян Великомостівської ТГ, формувалися відповідні списки та заявки, які були передані у КЗ ЛОР «Центр моніторингу соціальних програм» Львівської ОДА  для виплати даних допомог громадянам. А саме:

Грошова допомога родинам, родичі яких загинули (померли) під час (внаслідок) Революції Гідності Затвердженої рішенням сесії Львівської обласної ради № 273 від 16.11.2021 р. – звернулося – 1 особа.

Соціальна виплата дітям (пасинкам, падчеркам) військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в АТО/ООС або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в зоні АТО/ООС та Герої Небесної Сотні – 1 особа.

Одноразова грошова допомога на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні -  3 особи.

Адресна допомога на реабілітацію або санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ груп з числа осіб, які брали участь в АТО/ООС та Революції Гідності, а саме:

І група – 1 особа;

ІІ група – 1 особа;

ІІІ група – 1 особа.

Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам-учасникам АТО/ООС на вирішення матеріально-побутових проблем – 1 особа.

Придбання житла для учасників АТО/ООС та родинам Героїв Небесної Сотні на умовах спів фінансування – 1 особа.

Комплексна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки.

Відповідно до порядків Програми та наданих заяв громадян Великомостівської ТГ, формувалися відповідні списки та заявки, які були передані у КЗ ЛОР «Центр моніторингу соціальних програм» Львівської ОДА  для виплати даних допомог громадянам. А саме:

Одноразова адресна грошова допомога ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.» , з них:

УПА – 3 особи,

Вдови – 1 особа;

Реабілітовані – 65 осіб, а також 6 громадянам було надано консультації, щодо отримання відповідного статусу та скерування їх на Львівську регіональну комісію з реабілітації.

Одноразова адресна грошова допомога малозабезпеченим громадянам області за їхнім зверненням до голови Львівської ОДА – 9 осіб.

Одноразова адресна допомога потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій – 1  особа.

Одноразова адресна грошова допомога на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних малозабезпечених сімей – 19 осіб.

Здійснено оформлення документів для виплати витрат на поховання або відшкодування витрат за здійснення поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за рахунок коштів обласного бюджету – 1особа.

А також здійснено оформлення документів для виплати грошової компенсації на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування – 3 особи.

Загальна площа території Великомостівської міської ради становить: 31180,0 га з них:

8469,98 га  -  територія населених пунктів м. Великі Мости, с. Куличків, с. Борове

4969,7 га   -   територія населених пунктів с. Реклинець, с. Стремінь

5170,50 га -   територія населених пунктів с. Двірці, с. Волиця, с. Заріка

6339,19 га  -  територія населених пунктів с. Бутини, с. Шишаки, с. Пристань,  с. Піддовге

3496,1 га -   територія населених пунктів с. Боянець, с. Верини, с. Лісове, с. Підріка

2723,0 га -  територія населених пунктів с. Купичволя

      За 2021 рік по територіальній громаді відділом земельних ресурсів пророблено наступну роботу:

  • Прийнято рішення на виготовлення проекту детального плану території кварталу житлової забудови в районі вулиць Львівська та Молодіжна.
  • Підготовлено вихідні дані для розроблення генерального плану села Пристань та села Піддовге.
  • Затверджено проект землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Бутини та с. Шишаки.
  • Проаналізовано генплани сіл та створено перелік вільних земельних ділянок для передачі у власність учасникам АТО в межах населених пунктів Великомостівської міської ради;
  • Проаналізовано територію Великомостівської міської ради в межах та за межами населених пунктів з метою виявлення вільних земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах.
  • Проведено аукціони щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення для продажу права оренди на неї на земельних торгах для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – 19 аукціонів на площу  230,3342 га;
  • Підготовлено та здано щорічну звітність форми 2 ТП - водгосп та податкову декларацію плати за землю.
  • За участю спеціаліста Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну проведено інвентаризацію гідротехнічних споруд;
  • Прийнято участь в складі районної робочої комісії щодо інвентаризації водних об?єктів, лісових ресурсів, об?єктів державної та комунальної власності.
  • Проведено обстеження та складено акти щодо кількості бджолосімей, за результатами яких суб?єктів господарювання, власників бджолосімей подано на дотацію у Департамент агропромислового розвитку ЛОДА.
  • Проаналізовано територію ради під створення громадських пасовищ для сінокосіння та випасання ВРХ та відповідно до попередньо проведених громадських слухань прийнято рішення на виготовлення проекту землеустрою по визначених площах.
  • Затверджено нормативно-грошову оцінку населених пунктів с. Куличків, с. Бутини, с. Пристань.
  • При участі інспектора відділу контролю за використанням та охороною земель проведено роботу з метою виявлення порушень земельного законодавства земель в межах та за межами населених пунктів за об'єктом земельної ділянки.
  • Проаналізовано та уточнено списки померлих громадян, власників земельної частки (паю) та доведено до відома населення про доцільність оформлення спадкового майна;
  • Підготовлені списки землекористувачів та землевласників для нарахування земельного податку по Великомостівській міській раді;
  • Підготовлено для перереєстрації з державної власності у комунальну та зареєстровано земельні ділянки за Великомостівською міською радою в кількісті 35 ділянок.
  • Підготовлено договори оренди землі, розрахунки орендної плати та додаткові угоди до укладення з міською радою;
  • Підготовлено рішення про надання дозволів на виготовлення детальних планів території, про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою
  • Підготовлено рішення про затвердження проектів детальних планів території, затвердження проектів землеустрою, технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок.
  • Проведено громадські слухання щодо питання надання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства;
  • Видано довідки про землю, про членство в ОСГ та довідок уточнення
  • Розглянуто запити на публічну інформацію;
  • За участю комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища вирішено понад 50  спірних питань;
  • Надано відповіді на звернення (заяви), скарги та пропозиції громадян-фізичних осіб згідно ЗУ «Про звернення громадян»;
  • Опрацьовано листи від підприємств, установ, організацій різного підпорядкування, на які  підготовлено та надано відповіді;
  • Здано звіти з питань регулювання земельних відносин;
  • Проведено позапланові перевірки законності будівництва на території Великомостівської міської ради;
  • Проведено виїзні засідання та прийом громадян в населених пунктах, які підпорядковані Великомостівській міській раді;
  • Інформовано населення щодо суб'єктів господарювання/фізичних осіб, які є власниками бджолосімей з метою отримання спеціальної бюджетної дотації;
  • Проводиться інформаційна робота з населенням про зміни в земельному законодавстві про реалізацію державних програм, проводиться робота з жителями населених пунктів Великомостівської міської ради щодо дотримання «Правил благоустрою» та «Правил добросусідства»;
  • Постійно ведеться робота з орендарями паїв агрохолдингами, щодо раціонального використання земель та обробітку гербіцидами посівів, підвищенню родючості грунтів та поліпшення навколишнього природнього середовища;
  • Щоденно надаються  роз'яснення та консультації громадянам щодо оформлення правоустановчих документів на землю, переоформлення спадщини (паїв померлих громадян)  та інших питань що відносяться до компетенції відділу.
  • Систематично береться участь у навчанні та ознайомлені  із змінами в законодавстві у сфері земельних відносин на ZOOM-платформі.

Загальні надходження від плати за землю за 2021 рік склали:

орендна плата з юридичних осіб –  3111123,73 грн.;

орендна плата з фізичних  –  527631,70 грн;

земельний податок з юридичних  -  663884,11 грн;

земельний податок з фізичних  -  220718,37 грн

У структурі міської ради з’явився новий відділ – архітектури та просторового планування.

За  звітний період відділом пророблено наступну роботу:

  • Розроблено та затверджено положення про відділ та посадові інструкції працівників відділу;
  • Проведено роботи щодо виготовлення печатки відділу з найменуванням  Великомостівської міської ради та найменуванням відділу;
  • Організовано та проведено громадські слухання проекту генерального плану с. Пристань та с. Піддовге, в результаті чого складено протокол громадських слухань. Здійснюється контроль щодо внесення пропозицій громадськості до проекту та проходження генерального плану  подальших стадій погодження та затвердження.
  • Підготовлено та прийнято рішення на сесії міської ради щодо розроблення комплексного плану просторового розвитку території Великомостівської територіальної громади Червоноградського району Львівської області, з метою забезпечення  сталого розвитку територіальної громади з додержанням принципу збалансованості  державних, громадських та приватних інтересів;
  • Підготовлено та прийнято рішення про надання дозволу на виготовлення проекту детального плану території для розташування торгового комплексу та транспортного логістичного центру по вул. Львівська в м. Великі Мости Львівської області, з метою розташування об'єктів та територій комерційного призначення;
  • Проведено громадські слухання щодо перейменування вулиць відповідно до ч. 6 ст. 7 Закону України від 09.04.2015 №317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а саме вул. Терешкова в м. Великі Мости та вул. 50-річчя Возз’єднання в с. Боянець;
  • Підготовлено та прийнято рішення на засіданні виконавчого комітету міської ради  про надання дозволу на встановлення пам'ятного знаку на місці, де знаходилося єврейське кладовище в м. Великі Мости;
  • Прийнято участь в складі районної робочої комісії щодо інвентаризації водних об?єктів, лісових ресурсів, об?єктів державної та комунальної власності.
  • Розроблено та затверджено програму забезпечення містобудівною документацією територій населених пунктів Великомостівської міської ради на 2022 рік;

Проведено підготовчі роботи для повноцінної роботи відділу, а саме начальнику відділу надано доступ для роботи в Єдиній державній електронній системі у сферi будiвництва в межах компетенції відділу:

  • надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, зміни до них, відмова в їх наданні, скасування містобудівних умов та обмежень;
  • видача будівельного паспорту забудови земельної ділянки, зміни до нього та повідомлення про відмову в його наданні;
  • оформлення паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності;
  • видача витягів з реєстру будівельної діяльності щодо інформації про присвоєння адрес, відмова в їх наданні.

За участю комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток історичного середовища вирішено  спірні питання у сфері архітектури та містобудування на місцевості;

Обстежено нежитлові будівлі, які підлягають  передачі в оренду, а також ініційовано виготовлення технічної документації на дані будівлі;

Підготовлено рішення  про надання дозволів на розроблення проектів детальних планів території та про затвердження проектів детальних планів території;

Проведено громадські слухання містобудівної документації та складено протоколи громадських слухань;

Підготовлено та прийнято на засіданні виконавчого комітету рішення про присвоєння адрес об'єктам будівництва, об'єктам нерухомого майна.

 Працівники відділу:

  • щоденно надають роз'яснення та консультації громадянам щодо оформлення правоустановчих документів на будівлі та приміщення, а також з інших питань що відносяться до компетенції відділу,
  • проводять інформаційну роботу з жителями населених пунктів Великомостівської міської ради щодо дотримання «Правил благоустрою» та «Правил добросусідства»;
  • систематично проходять навчання та ознайомлення із змінами в законодавстві у сфері архітектури та містобудування через ZOOM-платформу та виїзні семінари.
  • здійснюють контролю за розробленням або внесенням змін до містобудівної документації;
  • беруть участь у засіданні сесії міської ради та виконавчого комітету Великомостівської міської ради.

Дохідна частина міського бюджету

За 2021 року до загального та спеціального фондів міського бюджету Великомостівської міської ради, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 131785,63 тис. грн, у тому числі: до загального фонду – 128031,45 тис. грн. (97,93 відсотка до уточненого планового показника – 2707,06 тис.грн.), до спеціального фонду – 3754,18 тис. грн.

За січень-грудень 2021 року обсяг отриманих офіційних трансфертів загального та спеціального фонду бюджету склав 66828,24 тис. грн., у тому числі: базова дотація – 7113,70 тис. грн., дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 2856,90 тис.грн; освітня субвенція з державного бюджету –  50592,50 тис грн; субвенція з місцевих бюджетів для осіб з особливими  потребами – 288,85 тис.грн.; субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 629,60 тис.грн.; субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» - 356,54 тис.грн.; інша субвенція з місцевого бюджету -  2512,66 тис.грн.; субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 1777,49 тис.грн.; субвенція з місцевого бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції – 462,00 тис.грн.; дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних бюджетів – 238,00 тис.грн.

Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету Великомостівської  міської ради за  2021 року становить 61840,99 тис. грн., при  плані -64460,49 тис. грн., що становить 95,94 відсотка. Порівнюючи з аналогічним періодом 2020 року дохідна частина збільшилась на 14694,12 тис.грн.. Дохідна частина збільшилась у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати та грошового забезпечення військовослужбовців  з 01.01 2021 року та приєднанням територій Боянецької та Купичвільської сільських рад.

Одним з основних джерел власних надходжень загального фонду є податок на доходи фізичних осіб.

За звітний період отримано 46771,70 тис.грн. даного  податку, при  плані 50060,50тис.грн., що складає виконання на 93,43 відсотки.    До 2020 року ріст складає 9771,63  тис.грн.

До складу податку на доходи фізичних осіб входять:

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати – 33307,13 тис.грн. (95,23% до плану),

- податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами – 11419,17 тис.грн.  Даний податок надходить від в/ч 2418 та Львівський прикордонний загін в/ч 2144;

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж  заробітна плата – 1896,50 тис.грн. ;

- податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування – 148,90 тис.грн .

Основними бюджетоутворюючими платниками з податку на доходи з фізичних осіб є: ТзОВ «Об’єднана мода України», ТОВ «КЛІНГСПОР», ТзОВ «АДС», КУ «Великомостівська міська лікарня Великомостівської міської ради», КНП «ЦПМД», в/ч 2418, в/ч 2144, ДП «Жовківське лісове господарство», КЗ ЛОР «Великомостівський геріатричний пансіонат».

Рентної плати та плати за інших природних ресурсів надійшло 948,90 тис.грн., що складає 114,36 відсотка до планових призначень звітного періоду.

До складу податку входять:

- Рентна плата  за спеціальне використання лісових ресурсів – 850,99 тис.грн. (106,36 % до плану);

- Рентна плата за користування надрами для видобування природного газу - 97,91 тис.грн. (330,07% до плану). В міський бюджет зараховується 3 % рентної плати за користування надрами для видобування природного газу газопромислом.

Акцизного податку за 2021 року надійшло в сумі  1776,47 тис. грн., що складає  92,39 відсотки до плану.

До складу податку входять такі доходи:

    - акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (пальне) та акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пальне) у 2021 році  надійшов  в сумі 886,93  тис.грн.;

    - акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 889,53 тис.рн. (79,23 % до плану). Найбільші платники податку є: ТзОВ «Львівхолод» магазин «Рукавичка», ОККО (заправка), Великомостівське СТ, ПП «Новітній двір», ФОП Качмарик Т.Т. , ФОП Левшевич К.В., ПП «Тарас».

Місцеві податки і збори за січень-грудень 2021 року надійшли у загальній сумі 11712,54 тис.грн  (106,07 % до плану).

Податок на майно  складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за житлову та нежитлову нерухомість, і надійшов у сумі – 1053,19 тис.грн. (82,95 % до плану).

Найбільші платники податку  є: ТОВ «КЛІНГСПОР», фабрика «Рата», автошкола, НАК «Надра України», Укртелеком, ПП «Застава», ТзОВ «ВЕМО», ПП Лотоцька Р.С., Романчук М.А., Козоріз Р.М.

Плати за землю надійшло у загальній сумі 4523,36 тис. грн. або виконано на 115,04 %.

Найбільшими платниками земельного податку є: ТзОВ «Рата», ПП «Великий сервіс», Великомостівське СТ,  ДП «Жовківське лісове господарство», ДП «Сокаль Галсільліс».

Найбільшими платниками орендної плати за землю є: ТзОВ «АгроЛВ Лімітед», ДП «Ді Сі Любеля», ПП «Ротен», ФГ «Енегро Мости», «Об’єднана мода», ПАТ ВАТ «Укртелеком», ТзОВ «АДС», ПП «СТО-ВП», ПП «Оскар Агро», ТзОВ «Рата», ТОВ « Акріс-Захід».

Єдиного податку за звітний період надійшло в сумі 6135,99  тис.грн (105,06 %), у тому числі: з юридичних осіб – 12,84 тис.грн. (9,92 %), з фізичних осіб –5658,23 тис.грн. (108,53 %), з сільськогосподарських товаровиробників – 464,92 тис.грн. (93,43 %).

Найбільшими платниками єдиного податку з фізичних осіб є: ТзОВ «Каштан», Фермерське господарство «Підкова», ПП «Ротен», ПП «Оскар Агро» , ФОП Хвальбота І.М., ФОП Луцьків Х.В., ФОП Білобран С.З., ФОП Крук В.І., ФОП Баранов І.Я., ФОП Пелип М.І., ФОП Степаненко В.Я., ФОП Моргунов В.П., ФОП Молочко В.В., ФОП Шкрабайло М.Г., ФОП Батюк І.І., ФОП: Топоровський М.Б., Хижинська І.В., Коляда В.М., Мигаль Ю.Д., Годісь З.Ю., Воєдило А. 

Протягом січня-грудня 2021 року міський бюджет отримав 631,38 тис.грн. неподаткових надходжень або 105,64 % в т.ч. доходи від власності та підприємницької діяльності – 49,39 тис.грн.; адміністративні збори  - 520,35 тис.грн.; інші надходження – 61,64 тис.грн.

По спеціальному фонді до бюджету Великомостівської міської ради за січень-грудень 2021 року надійшло 3116,40 тис.грн., в т.ч.

- екологічного податку– 14,14 тис.грн.,

- інші неподаткові надходження – 14,55 тис.грн.,

- кошти від продажу землі – 472,71 тис.грн.

- власних надходжень в сумі 2615,00 тис.грн., а саме: плата за послуги - 2222,75 тис.грн., плата за оренду майна – 196,32 тис. грн., благодійні внески - 186,19 тис.грн., надходження від додаткової діяльності - 9,74тис.грн.

Видатки міського бюджету

Протягом 2021 року на фінансування видатків загального фонду бюджету Великомостівської міської ради спрямовано 117341,21тис. грн. з урахуванням трансфертів з державного та обласного бюджетів, що забезпечило виконання показників видаткової частини міського бюджету на 92,86 відсотка планового обсягу бюджетних асигнувань з урахуванням змін.  Видатки спеціального фонду складають 18501,71 тис. грн. або 78,28%.

Органи місцевого самоврядування по коду ТПКВКМБ 0110150

За звітний період на утримання органів місцевого самоврядування проведено касові видатки по загальному фонду на суму 11215,88 тис. грн., при плані на вказаний період 11393,19 тис. грн, (98,44 % до плану), з них на заробітну плату з нарахуванням – 10416,36 тис.грн.  (99,50 % до плану), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 271,66 тис.грн.  (87,15 %).

Станом на 01.01.2022 року дебіторської – 28,96 тис.грн. (попередня оплата газопостачання та передплата газет). 

За рахунок власних надходжень (оренди приміщень) видатки за січень-грудень 2021р. становлять 151,28 тис.грн. (придбано комп’ютери, катридж, програмне забезпечення).

Орган з питань фінансів  по коду ТПКВКМБ  0370160

За січень-грудень 2021р. видатки становлять 846,09 тис.грн. при планових показниках на вказаний період 949,53 тис.грн.  або 86,11 % в т.ч. оплата праці – 811,17 тис.грн. (90,78% до плану).

Керівництво і управління у відповідній сфері (освіти)  по коду ТПКВКМБ  0610160

На утримання керівництва у сфері освіти за звітний період касові видатки становлять 70,46 тис.грн., що становить 53,19% планових показників.

Освіта по коду ТПКВКМБ  0111000

За 2021 року за кодом ТПКВКМБ 0111000 “Освіта” проведено видатки для створення належних умов функціонування закладів освіти в обсязі 97063,30  тис.грн., з них по загального фонду – 90839,19 тис.грн. та спеціальному – 6224,11 тис.грн.

На дошкільні заклади використано кошти в сумі 9707,65 тис.грн., при плані  10889,42 тис.грн., що складає 89,15 відсотка. На заробітну плату з нарахуванням використано кошти в сумі 8217,60 тис.грн., що складає 91,56 відсотка до плану. На оплату продуктів харчування за січень-грудень 2021р. використано коштів в сумі 665,87 тис.грн., енергоносіїв використано – 529,89 тис.грн., при плані 636,00 тис. грн.

Станом на 01.01.2022 року  дебіторської – 23,17 тис.грн (попередня оплата газопостачання ).

Кредиторська заборгованість по доходах – 23,99 тис.грн.(передплата по б/платі)

На фінансування освітніх навчальних закладів за 2021р. спрямовано кошти в сумі 69182,16 тис.грн., при плані - 74073,69 тис.грн., у тому числі на виплату заробітної плати з нарахуваннями за рахунок коштів місцевого бюджету – 12078,23 тис. грн. 85,09 % до плану), оплату продуктів харчування- 519,76 тис.грн., енергоносіїв та комунальних послуг – 3160,95 тис.грн. (86,63 % до плану). Фінансування заробітної плати педагогічним працівникам проводиться за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету за січень-грудень 2021 року  видатки проведено на суму  49534,92 тис. грн., при плані – 50592,50 тис. грн.

Залишок поточної освітньої субвенції станом на 01.01.2022 року складає 1057,58  тис.грн.

На харчування спрямовано кошти загального фонду в сумі 1185,62 тис.грн., за рахунок надходжень спеціального фонду бюджету (батьківської плати) – 2170,44 тис.грн (62,06%).

За рахунок залишку освітньої субвенції, який утворився на 01.01.2021р. проведено видатки загального фонду на суму 1762,58 тис.грн. в т.ч. виплата премій педагогічним працівникам – 597,80 тис.грн., придбання шкільного інвентар’я –536,01 тис.грн. та поточний ремонт пожежної сигналізації – 628,77 тис.грн.

За звітний період по спеціальному фонду із залишків освітньої субвенції (бюджет розвитку) видатки становлять – 3660,06 тис.грн в т.ч.:

капітальний ремонт приміщень харчоблоку Реклинецького ЗЗСО І-ІІІ ст. - 295,70 тис.грн.;

капітальний ремонт роздягальні та заміна вікон Реклинецького ЗЗСО І-ІІІ ст. - 296,96  тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень харчоблоку Боянецького ЗЗСО І-ІІ ст. - 278,00 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень харчоблоку Бутинського ЗЗСО І-ІІІ ст. - 295,51 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень харчоблоку Двірцівського ЗЗСО І-ІІІ ст. - 296,80 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень санвузлів Двірцівського ЗЗСО І-ІІІ ст. - 141,41 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень харчоблоку Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ст. - 303,99 тис.грн.;

капітальний ремонт підлоги  Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ст. - 56,39 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень  цехів харчоблоку Великомостівської ОЗЗСО І-ІІІ ст. - 531,90 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщень плавального басейну Великомостівської ОЗЗСО І-ІІІ ст. -  469,24 тис.грн.;

капітальний ремонт покрівлі Великомостівської ОЗЗСО І-ІІІ ст. - 163,55 тис.грн.;

капітальний ремонт Великомостівської ОЗЗСО І-ІІІ ст. (заміна вікон) - 291,89 тис.грн.;

капітальний ремонт приміщення Куличківської філії Великомостівської ОЗЗСО І-ІІІ ст. (заміна вікон) - 66,03 тис.грн.;

капітальний ремонт системи теплопостачання Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ст. - 60,00 тис.грн.;

придбання основного інвентаря – 112,65 тис.грн.

За рахунок субвенції з обласного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» придбано ноутбуки, багатофункціональні пристрої, проектори та шкільні меблі на суму 616,60 тис.грн. та відповідно забезпечено співфінансування з місцевого бюджету 10% на суму 68,51 тис.грн.

Дебіторська заборгованість на 01.01.2022р. - становить 314,52 тис.грн. (попередня оплата газопостачання).

Кредиторська заборгованість по доходах – 9,27 тис. грн. (передплата по б/платі)

По коду 0111070 «Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми» проведено видатків на суму 1859,72 тис.грн., при планових показниках 1990,87 тис.грн., (93,41%) в т.ч., видатки на оплату праці 1766,40 тис.грн. або 93,62% планових показників.

По коду 0111080 «Надання спеціальної освіти школам естетичного виховання (музичними, художніми, хореографічними, театральними, хоровими, мистецькими)» використано коштів на суму 7310,57 тис.грн., при планових показниках 7653,64 тис.грн., (95,52% до плану), в т.ч. на заробітну плату і нарахування використано 7151,40 тис.грн., оплату енергоносіїв – 159,11 тис.грн. Станом на 01.01.2022р. утворилася дебіторська заборгованість в сумі 39,73 тис.грн. (попередня оплата за газопостачання).

За рахунок субвенції з районного бюджету придбано акустичну систему та електроконтрабас  на суму 74,96 тис.грн.

За січень - грудень  2021 р. по установах освіти  повністю проведено виплату заробітної плати, за рахунок освітньої субвенції виплачено відпускні в сумі 7042,92 тис.грн. в т.ч. матеріальна допомога на оздоровлення – 1627,85 тис.грн., за рахунок коштів місцевого бюджету виплачено відпускні в сумі 3759,47 тис.грн. з них матеріальна допомога на оздоровлення – 1593,91 тис.грн., проведено розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії, комунальні послуги та інші захищені статті витрат.

За звітний період по закладах освіти за рахунок власних коштів спеціального фонду касові видатки становлять в сумі 1409,39 тис.грн.

Охорона здоров’я по коду ТПКВКМБ  0112000

На утримання установ охорони здоров’я за січень – грудень 2021 року спрямовано кошти бюджету у сумі 1381,01 тис.грн., що складає 70,34 відсотки до плану в т.ч. на фінансування  по коду 0112111 «Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в сумі - 517,79  тис.грн., а саме: придбання технічних засобів для дітей інвалідів - 81,00 тис.грн., оплата енергоносіїв – 274,00 тис.грн., безкоштовні ліки – 162,79 тис.грн.  КНП «Великомостівська  міська  лікарня» в сумі 503,65 тис. грн. (оплата енергоносіїв)

По коду 2144 «Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» проведено видатків на суму - 359,57 тис.грн. в т.ч. за рахунок субвенційних коштів – 356,53 тис.грн.

Видатки бюджету розвитку по охороні здоров’я за 2021 рік становлять 3339,68 тис.грн. в т.ч. капітальний ремонт приміщень Великомостівської лікарні – 614,99 тис.грн. та капітальний ремонт приміщення КНП ЦПМД на суму 2660,22 тис.грн., оплата по об’єкту реконструкція даху з надбудовою – 64,46 тис.грн.

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення по коду ТПКВКМБ  0113000

     За січень – грудень 2021 рік на утримання Центру надання соціальних послуг по коду ТПКВКМБ  0113241 використано коштів на суму 1570,07 тис. грн., при плані 1762,85 тис.грн. (89,06 % до плану). Видатки на заробітну плату з нарахуванням складають 1534,64 тис. грн. або 89,26 %, оплата енергоносіїв – 12,85 тис.грн.

     За 2021 рік на соціальний захист та соціальне забезпечення по коду ТПКВКМБ 0113242 спрямовано кошти загального фонду міського бюджету в сумі 643,5 тис. грн., при плані  659,58 тис.грн. або 97,56 відсотки до плану на звітний період.

     На реалізацію програми соціального захисту населення Великомостівської міської ради на січень-грудень 2021 рік, використано кошти в сумі 643,50 тис.грн., а саме:

- допомога учасникам бойових дій Афганістану – 12,50 тис. грн.;

- допомога на поховання – 30,00 тис. грн.;

- допомога учасникам бойових дій – 125,70 тис. грн.;

- допомога сім’ї загиблого військовослужбовця – 10,00 тис. грн.;

- матеріальна допомога (погіршення стану здоров’я )- 367,00 тис. грн.;

- допомога учасникам УПА – 13,50 тис. грн.;

- допомога ЧАЕС – 15,00 тис. грн.;

- допомога почесний громадян  – 5,00 тис. грн.;

- допомога одиноким,  вдовам, інвалідам ЖК послуги – 28,80 тис. грн.,

Подарунки до Дня св. Миколая – 36,00 тис. грн. (к-сть 542)

      По спеціальному фонду проведено видатки на суму 653,99 тис. грн. (придбання житла учаснику АТО Терещенко Д.) в т.ч. за рахунок субвенції з обласного бюджету - 300,72 тис. грн. та капітальний ремонт об’єктів соціальної сфери – 152,80 тис. грн.

Культура і мистецтво по коду ТПКВКМБ  0114000

Протягом звітного періоду на утримання установ культури (народних домів та бібліотек) спрямовано кошти в обсязі 3490,36 тис. грн., у тому числі по загального фонду – 3382,87 тис. грн. (89,26 % до плану) та  спеціального фонду – 107,50 тис.грн.

На оплату праці та нарахування працівникам установ культури використано 2967,81 тис. грн.,  при плані 3288,75 тис. грн., що 90,24 відсотки до плану.

На проведення розрахунків за спожиті енергоносії спрямовано кошти загального фонду бюджету в сумі 78,41 тис.грн. грн., при уточненому плані  – 108,35 тис. грн. або виконано на 72,37 відсотки до плану.

Станом на 01.01.2022 року дебіторська заборгованість – 12,10 тис.грн. (попередня оплата газопостачання та передплата газет).

Касові видатки по спеціальному фонду (бюджет розвитку) по об’єкту капітальний ремонт приміщення Народного дому під ФАП с.Стремінь – 97,96 тис.грн.;

За рахунок власних надходжень проведено видатки на суму 21,49 тис. грн. (в т.ч. оплата комунальних послуг – 5,9 тис.грн.)

За рахунок коштів благодійного фонду проведено видатки на суму 86,00 тис.грн. (з них придбано: для бібліотек  принтер (2 шт.), ноутбук, маршрутизатор, карнизи, тюль;

для народних домів придбано карнизи, тюль, тример

Фізична культура і спорт по коду ТПКВКМБ 0115000

По коду ТПКВКМБ  0115061 “Забезпечення діяльності місцевих центрів фізичного здоров’я населення  “Спорт для всіх” на проведення фізкультурно-масових заходів серед населення регіону” використано 385,28 тис.грн. з них на заробітну плату з нарахуванням 246,77 тис.грн.;  на реалізацію Комплексної Програми розвитку фізичної культури і спорту Великомостівської міської ради за 2021 році – 138,50 тис.грн. (придбання медалі та нагороди, транспортні послуги, придбання спортивного інвентаря).

По коду ТПКВКМБ 0115011 “Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту” видатки станом на 01.01.2022р.  становлять 122,22 тис.грн.

По коду ТПКВКМБ 0115041 “Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд” за січень-грудень 2021р. видатки становлять 256,36 тис.грн. з них придбання спортивних конструкцій - 49,82 тис.грн. (кошти обласного бюджету), 3 комплекти елементів для дитячого спортивного ігрового майданчика – 179,99 тис.грн., поточний ремонт побутових приміщень міського стадіону – 26,55 тис.грн.

Благоустрій сіл, міст, селищ

Видатки по коду ТПКВКМБ  0116030 на благоустрій за січень-грудень 2022 року проведено на суму 3303,26 тис.грн., при плані 3303,40 тис.грн. (100 % до плану).

Проведення заходів із землеустрою по коду ТПКВКМБ  0117130

На проведення заходів із землеустрою використано коштів на суму 263,85 тис.грн. в т.ч. розроблення технічної документації із землеустрою – 39,59 тис.грн., розроблення проекту  землеустрою – 43,71 тис.грн., технічна документація нормативно-грошової оцінки земель с. Бутини, с. Пристань - 105,00 тис.грн. (з них 51,00 тис.грн. - субвенція з ОБ)

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури  по коду  ТПКВКМБ  7461

Загальні видатки на утримання автомобільних доріг за 2021 рік становлять – 3483,35 тис.грн.

З них оплачено ПКД, експертизу та роботи по поточно-середньому ремонту дорожнього покриття вул. Травнева с. Бутини на суму - 611,14 тис.грн., грейдирування доріг сіл Купичволя, Боянець та Бутини - 45,5 тис.грн., експертиза ПКД та поточний ремонт дорожнього покриття с.Боянець – 1193,13 тис.грн., поточний ремонт вул. Підлісна с.Волиця – 278,75 тис.грн., поточний ремонт під’їзної дороги до сміттєзвалища – 99,99 тис.грн.

Профінансовано капітальний ремонт вул. Нова с. Реклинець на суму 724,13 тис. грн., капремонт вул. Б.Хмельницького на суму 49,97 тис.грн. (експертиза ПКД) та виготовлення ПКД - 462,00 тис.грн. (кошти ДБ)

Будівництво об’єктів житлово-комунального господарства по коду ТПКВКМБ  7310,7368

За січень-грудень 2021р. профінансовано ПКД, експертизу, технічні умови та реконструкцію  вуличного освітлення с.Волиця - 200,36 тис. грн., реконструкція вуличного освітлення по вул. І.Франка - 44,99 тис.грн., реконструкція вуличного освітлення с.Бутини – 17,42 тис.грн.

Також профінансовано реконструкцію водопровідної мережі від К1 насосної станції до буд.117 по вул. Львівській м. Великі Мости на суму 3399,27 тис.грн. в т.ч. за рахунок субвенції з обласного бюджету - 1699,91 тис.грн. та  капітальний ремонт приміщення соціальної реабілітації та лікувальної фізкультури для дітей з інвалідністю – 106,58 тис.грн. (кошти обласного бюджету).

Будівництво інших об’єктів комунальної власності по коду ТПКВКМБ 7330

Проведені касові видатки: експертиза проекту будівництва об’єкту нежитлового приміщення по вул. Базарна, 5а з пристосуванням під ЦНАП і публічну бібліотеку в сумі 21,34 тис.грн., капітальний ремонт центру безпеки в сумі 379,23 тис.грн.

Розроблення схем планування та забудови територій по коду ТПКВКМБ 7350

За звітний період видатки становлять 217,95 тис.грн.

Виконання інвестиційних проектів ТПКВКМБ 7363

За рахунок коштів соціально-економічного розвитку Великомостівської міської ради профінансовано у 2021 р. проектів на суму 1722,19 тис.грн. в т.ч.:

- капітальний ремонт приміщення Реклинецький ясла-сад «Веселка» -248, 64 тис.грн.;

- капітальний ремонт приміщень комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» - 261,34тис.грн.;

- капітальний ремонт приміщення Народного дому під ФАП с.Стремінь – 200,00тис.грн.;

- встановлення дитячого спортивного ігрового майданчика з тренажерним ігровим обладнанням в с.Волиця вул. Шевченка – 96,28 тис.грн.;

- встановлення дитячого спортивного ігрового майданчика з тренажерним ігровим обладнанням в м.Великі Мости вул. І.Франка – 166,39 тис.грн.;

- встановлення  спортивного ігрового майданчика з тренажерним ігровим обладнанням в с. Реклинець  вул. Нова  – 99,82 тис.грн.;

- придбання обладнання для харчоблоку Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. - 549,95 тис.грн.;

- придбання ноутбуків, радіоапаратури для будинку творчості - 99,77 тис.грн.

Членські внески по коду ТПКВКМБ 0117680

Видатки за 2021 рік  становлять 16,20 тис.грн.

Інша діяльність по коду ТПКВКМБ  8000

За січень-грудень проведено видатків на суму 381,47 тис.грн.

Міжбюджетні трансферти

Відповідно до угод про міжбюджетні трансферти: профінансовано з місцевого бюджету на виконання Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення військової частини 2418 – 381,97 тис.грн., в/ч 2144 – 100,00 тис.грн. на виконання програми розвитку цивільного захисту 22 ДПРЧ ГУ ДСНС профінансовано в сумі 60,0 тис.грн. та виконання Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю поліцейських офіцерів громади – 59,97 тис.грн.; співфінансування ноутбуків для закладів освіти – 28,06 тис.грн.; передано права замовника департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА та скеровано 100,00 тис.грн.

Фінансування

Залишок на рахунку загального фонду міського бюджету станом на 01.01.2022 року складає  9922176,71 грн., в т.ч. освітньої субвенції - 1140995,80 грн., субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соц.-економічного розвитку – 55297,00 грн. Залишок на рахунку спеціального фонду міського бюджету станом на 01.01.2022 року складає  1226215,59 грн. в т.ч. бюджет розвитку – 982633,12 грн.

З метою забезпечення персонально-первинного обліку призовників і військовозобов’язаних спеціалісти відділу юридичної роботи, персоналу та військового обліку здійснюють:

  • взяття на військовий облік громадян, які прибули на нове місце проживання до адміністративно-територіальної одиниці, тільки після їх взяття на військовий облік у І відділі Червоноградського РТЦК. 
  • зняття з військового обліку громадян після їх вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання тільки після їх зняття з військового обліку 
  • оповіщення на вимогу І відділу Червоноградського РТЦК та СП призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до І відділі Червоноградського РТЦК та СП і забезпечення їх своєчасного прибуття;
  • у п’ятиденний строк з дня подання відповідних документів внесення до карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних змін щодо їх сімейного стану, місця проживання, освіти, місця роботи і посади та надсилають щомісяця до 5 числа до І відділу Червоноградського РТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних;
  • звіряння даних карток первинного обліку призовників, які перебувають на військовому обліку в органах місцевого самоврядування, з обліковими даними І відділу Червоноградського РТЦК та СП (після приписки громадян до призовних дільниць і перед призовом їх на строкову військову службу, а також в інші строки);
  • приймання під розписку від призовників і військовозобов’язаних їх військово-облікових документів для подання до І відділу Червоноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для звіряння з картками первинного обліку.

Нормативно-правові акти необхідні для ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників у наявності.

По Великомостівській міській раді кількість осіб, що перебувають на військовому обліку по категоріях:

 

Офі-цери

Прапор-щики,

сержанти,

солдати

(однією цифрою)

Призов-ники

ВСЬОГО

(офіцери + прапорщики

сержанти, солдати + призовники

Кількість військовозобов'язаних, які перебувають на військовому обліку ( визнані придатними до військової служби)

159

2779

397

3335

Кількість осіб, які визнані непридатними  до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час

27

958

0

985

РАЗОМ (придатні + непридатні)

186

3737

397

4320

 

Протягом січня-жовтня 2021 року Великомостівською міською радою було отримано 734 повістки про оповіщення на вимогу І відділу Червоноградського РТЦК та СП призовників (районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) і військовозобов’язаних про їх виклик до І відділі Червоноградського РТЦК та СП. З них отримано 258, відмовились 178 осіб.

До військовозобов'язаних і призовників були доведені правила військового обліку, попереджено їх про відповідальність.

Протягом червня-жовтня здано до військового комісаріату 3 військових квитки осіб, які померли.

Проведено 23 обстежень сімейного стану призовників, про що й було складено відповідні документи, акти направлені у військовий комісаріат.

В судах різних інстанцій розглянуто (розглядається) всього 61 справа за період з травня 2019 року по 31.12.2021 року. Це справи щодо визнання права власності на паї, справи без нашої участі, такі як: подовження терміну на прийняття спадщини, визнання права власності в порядку спадкування, встановлення факту родинних відносин, а також де міська рада залучена третьою стороною по справі та інші справи.                     

У зв’язку із розглядом справ в господарському суді на користь Великомостівської міської ради у виконавчих службах відкрито виконавчі провадження щодо примусового виконання судових наказів та стягнення з суб’єктів господарювання коштів на загальну суму 157 558 грн.

За період 2021 року юридичним відділом:

  • надано відповідь на 120 листів (у тому числі звернення громадян, адвокатських, депутатських запитів, запитів на публічну інформацію);
  • надано 4 квартальних звіти щодо прийнятих рішень суду де позивачем або відповідачем була Великомостівська міська рада та по яких прийнято рішення про відмову у задоволенні позову чи залишення справи без розгляду, де прийняті рішення не на користь ради чи такі, що порушують інтереси держави;
  • винесено 4 постанови про накладення адміністративного стягнення на загальну суму 9 061 грн. (фактично сплачено 8 061 грн.)

Сфера освіти

На проведення ремонтних робіт загалом було виділено 4350505,00грн.  Перевірка готовності навчальних закладів Великомостівської громади виявила, що всі заклади освіти до нового навчального року 2021-2022 в основному готові.

В цьому навчальному році постало питання покращення якості харчування дітей у закладах освіти, в результаті спільної роботи з керівниками закладів освіти було запроваджено систему ХАСП.

Було проведено конкурс на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти Великомостівської ТГ.

Реалізовано ряд заходів щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року:

- закуплено шкільну документацію для закладів освіти;

- проведено ряд нарад з відповідальними за харчування закладів освіти для впровадження системи ХАСП;

- облаштовано освітнє середовище для учнів 1 класів, проведено закупівлі згідно програми НУШ для закладів освіти: 10 ноутбуків, 10 принтерів, 10 ламінаторів, 10 короткофокусних проекторів, а також дидактичні матеріали для цих класів.

 - освоєно цільову субвенцію для закупівлі розвиваючого обладнання для дітей, які здобувають освіту інклюзивної форми навчання, виділено коштів 101 500,00грн.;

- оновлено матеріально-технічне забезпечення в закладах середньої освіти громади для учнів 5 класів (закуплено столи та стільці) 243000,00грн.

- за кошти державного бюджету частково поповнено книжковий фонд для учнів закладів освіти;

- здійснюється планове підвищення кваліфікації усіх педагогічних працівників.

 Освоєно цільову субвенцію в сумі 597 тис.грн. для придбання обладнання для харчоблоку у Великомостівському ОЗЗСО. Оновлено матеріальне забезпечення для проведення уроків фізичної культури в сумі 113 тис.грн.

      Розпочато процес створення профільного ліцею на базі Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, а саме створено комісію за участі представників Червоноградської РДА та районного фінансового управління, проведено робочі засідання, на яких презентовано шляхи розвитку даного закладу, а також обласною комісією попередньо погоджено створення ліцею.

     Напрацьовано проекти рішень для створення опорного закладу на базі Реклинецького ЗЗСО  І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради.

     Завдяки спільним зусиллям міського відділу освіти, культури та туризму та закладів позашкілля при підтримці виконавчого комітету та Великомостівської міської ради підростаюче покоління має можливість займатись в гуртках та секціях різних спрямувань, змістовно проводити своє дозвілля, а також демонструвати свої досягнення на різноманітних конкурсах, фестивалях та змаганнях.

   Так вихованці та педагоги вибороли:

 - Кубок України (авіамодельний напрям F-1-E) юнаки: 1 місце та 2 місце;

 - Етап кубку світу “Galicia Cup” (повітряний бій) юнаки: 2 місце;

 -  Всеукраінські конкурси: «Новорічна композиція» 3 місце (два вихованці);                   

 - «Життя без сміття» - 2 місце (екологічний напрям);

 - «Усе живе славить Творця» - 3 місце (двоє вихованців)

 - Обласні конкурси — (декоративно ужитковий та художньо-естетичний напрямки)

- «Різдвяна Шопка» — 1 місце (2 вихованці) 2 місце

- «Новорічна композиція» - одне1 місце (два вихованці)

- «Український сувенір» - одне 3 місце

- «Зелена естафета» - два 1 місця

- З спортивного орієнтування: чотири 3 місця в індивідуальних заліках, 4 командне місце.

Обласний конкурс методичних розробок (для педагогів) 2 та 3 місце.

Учасники спортивного клубу «GEPARD» будуть представляти нашу громаду на міжнародних змаганнях по карате в Японії.

Також слід зазначити, що учні освітніх закладів громади приймають участь, як в міжнародних так і у Всеукраїнських конкурсах.

Слід відмітити призерів міжнародного конкурсу «FLEX» Програма майбутніх лідерів 2 перші місця, а також багатьох інших.

Сфера культури

     На виконання міської Програми по підтримці масових заходів на території Великомостівської ТГ було організовано та проведено 120 культурно - мистецьких заходів. Вони були спрямовані на розвиток та відродження, популяризацію народних традицій, розвиток творчості у дітей, організацію змістовного дозвілля. Забезпечено функціювання існуючої мережі установ та закладів культури:

  • закуплено музичне обладнання для Великомостівської дитячої школи мистецтв в сумі 75 тис.грн.
  • напрацьовано та подано на розгляд постійних депутатських комісій шляхи реорганізації закладів культури.
  • прийнято рішення про створення КЗ «Центр культурних послуг».
  • реалізовано «Придбання музичної апаратури для Народного Дому с.Реклинець»

Сфера охорони здоров’я

У цій сфері реалізується міська Програма підтримки медичних закладів Великомостівської громади.

Надання первинної медико – санітарної допомоги у Великомостівській ОТГ забезпечується комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради Львівської області.

Центром укладено договори про медичне обслуговування населення за допомогою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Загальна кількість задекларованих жителів ОТГ на кінець 2021 року – 12297 осіб.

У 2021 році заклад забезпечував первинну, в тому числі невідкладну медичну допомогу –  16055 мешканців ОТГ, в тому числі дорослі – 13200, діти до 17 років – 2855.

Все населення обслуговується сімейними лікарями, їх в центрі працює 7, загалом кількість працівників закладу – 42 особи.

Протягом року у КНП «Центр первинної медичної допомоги» Великомостівської міської ради Львівської області було провакциновано від COVID-19 – 7691 особа, з них другу дозу вакцини отримали – 3576 осіб.

За рахунок коштів місцевого бюджету (спеціальний фонд), виконано та оплачено проектно - кошторисну документацію та супутні послуги по об'єкту: "Реконструкція даху будівлі з надбудовою ЦПМД" на суму 64 458,22 грн. Виконано та оплачено роботи по об'єкту "Капітальний ремонт приміщення ЦПМД" на загальну суму 2 660 220,00 грн. За рахунок коштів місцевого бюджету за загальним фондом: на предмети, матеріали, обладнання та інвентар (придбання підгузників для дітей з інвалідністю) на суму 75 000,00 грн.; проведена оплата комунальних послуг та енергоносіїв на суму 274 008,30 грн.; інші виплати населенню (оплата рецептів за програмою «Безкоштовні ліки») 176 896,87 грн.

Пріоритетними заходами на даний момент є відновлення роботи ФАПів на території Великомостівської громади. На даний час виконані ремонтні роботи в приміщеннях, у яких будуть розміщені ФАПи, а саме проведено:

  • Капітальний ремонт приміщення Борівської філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів ЗО І ступеня Великомостівської міської ради Львівської області під фельдшерський пункт – 214,5216 тис. грн.;
  • Поточний ремонт приміщення Пристанського ЗЗСО І-ІІ ступенів Великомостівської міської ради під фельдшерський пункт в с. Пристань Великомостівської міської ради Львівської області – 24,4488 тис. грн.;
  • Поточний ремонт приміщення Народного дому під фельдшерський пункт в с. Реклинець Великомостівської міської ради Львівської області – 127,373 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення Народного дому під фельдшерський пункт в с. Стремінь – кошти на реалізацію цього проекту було виділено з міського бюджету, але пізніше було виділено 200,000 тис. грн. з державного бюджету на соц. економ розвиток за сприяння народного депутата України Павла Бакунця, після чого 150,000 тис. грн. (кошти міського бюджету) з цього об’єкту було перескеровано сім’ї Валько з с. Боянець, яка потерпіла під час пожежі. На даний ремонт витрачено 200,000 тис. грн. державного бюджету та 97,956 тис. грн. міського бюджету.

В 2021 році було проведено конкурс на заміщення вакантної посади керівника КНП «Великомостівська міська лікарня», за результатами якого 22 грудня рішенням сесії призначено керівником (директором) лікарні Ігоря Дем’янчука.

Безперечним досягненням і основною гордістю на даний момент в лікарні вважають надсучасний рентген апарат фірми «Шімацу» з повним комп’ютерним обладнанням до нього. На апарат також придбана ліцензія. На даному обладнанні можна робити обстеження усіх ділянок скелету (від голови до ніг), в тому числі тазу та хребта, чого не було раніше. Таких апаратів є лише зо три у Львівській області. Рентген кабінет повністю відремонтований з обладнаною вентиляцією, закуплено нові меблі. Також встановлено французький рентген апарат для стоматологічних потреб, який відповідає вимогам Національної служби здоров’я України.

По сучасному обладнано також стоматологічний кабінет, закуплено дві нові установки, крісла та інше обладнання для лікарів. Послугами стоматологів та рентгену можуть скористатись будь-які особи, для них послуга буде платною, а для дітей, віком до 18 років послуги стоматолога є безкоштовними.

У 2021 році медичний заклад мав підписано угоди з НСЗУ на два пакети медичних послуг, які фінансуються службою здоров’я, а саме: «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах» та «Стоматологічна допомога дорослим та дітям».

На 2022 рік вже підписано ще один пакет послуг «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». Умовою для цього мала бути наявність у закладі двох лікарів-гінекологів та лікар УЗД, який має відповідну підготовку. Дані умови на цей час є забезпечені. У лікарні близько року працює ще один лікар-гінеколог, яка також проходить підготовку роботи з УЗД.

Тепер лікар УЗД працює щоденно. У нашій лікарні можна обстежити: органи черевної порожнини, нирки, сечовий міхур, простату, жіночі обстеження по гінекології. Обстежують вагітних жінок, а також закуплене дороговартісне обладнання, щоб відстежувати серцебиття плоду.

Зараз триває ремонт приміщень лікарні, зремонтовано вхідну групу, облаштовано реєстратуру, яка в майбутньому буде розрахована на два робочі місця, щоб виконати умови відкриття стаціонару, який планується, але є ще багато роботи в цьому напрямку, бо потрібно виконати ряд вимог.

При лікарні також працює лабораторія, яка обладнана сучасною унікальною апаратурою. Працює біохімічний аналізатор, аналізатор сечі та крові, роблять розширений аналіз ревмо проб, також є ІФА апарат.

Зараз у лікарні прийняли на роботу лікаря-біолога, який виконуватиме аналізи по біохімії, а також є по клінічній лабораторії біолог. 

Сфера соціального захисту населення

До складу  КУ «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради» входять такі відділи: відділ соціальної допомоги та відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, відділ натуральної допомоги.

За звітний період відділенням допомоги вдома надано послуги 72 одиноким громадянам, які проживають на території Великомостівської міської ради. Соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома надано 18837 послуг, відповідно до Державного стандарту догляду вдома. Соціальними робітниками подано 134 звіти про виконану роботу. В центрі працює соціальна перукарня, де обслуговується 362 особи.

 В КУ «ЦНСП» працює відділ соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, який веде роботу з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах. За звітний період під соціальним супроводом перебувало 19 сімей.  На території Великомостівської міської ради функціонують два Дитячих будинки сімейного типу та одна Прийомна сім’я, з якими центр проводить роботу у формі соціального супроводження.

 Центр є учасником пілотного проєкту «Супровід урядових реформ в Україні (SURGe)», метою, якого є надання підтримки пілотним територіальним громадам Львівщини у проведенні оцінки потреб населення у соціальних послугах та вжиття заходів щодо створення та розвитку таких послуг, створення дорожньої карти розбудови соціальної сфери. В рамках даного проєкту було підписано Меморандум про співпрацю між Alinea International Ltd. «Супровід урядових реформ в Україні та Великомостівською міською радою на 2022-2024рр.»

 КУ «ЦНСП Великомостівської міської ради» взяв участь у експериментальному проєкті з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення. І став одним із восьми центрів Львівської області, що пройшли відбір по даному проєкту.

Відбулось 3 засідання опікунської ради, де заслуховувались питання стану виховання малолітніх дітей в Великомостівській громаді, питання про прийняття на обслуговування одиноких громадян на безоплатній основі с.Боянець, Верини, Підріка.

Розроблено і прийнято «Порядок міжвідомчої взаємодії з виявлення та організації надання соціальних послуг дітям та сім’ям, що належать до вразливих категорій населення або перебувають у складних життєвих обставинах».

В навчальних закладах проводиться профілактично-просвітницька робота з метою запобігання поширенню наркоманії, алкоголізму серед дітей та молоді.

Протягом 2021 року у громаді було реалізовано ряд проєктів у наступних сферах:

Вуличне освітлення:

  • Реконструкція вуличного освітлення в с. Волиця Великомостівської територіальної громади Львівської області (загальна вартість проекту – 1525,387 тис. грн.), в 2021 році виготовлено ПКД, пройдено експертизу проекту, оплачено за технічні умови на електропостачання, з будівельних робіт влаштовано вузол обліку, змонтовано 9 світильників і прокладено 635 м кабелю. Загальна сума виконаних робіт в 2021 році – 200,360 тис. грн.;
  • Реконструкція вуличного освітлення по вул. І. Франка в м. Великі Мости Львівської області. В даний час виконуються роботи на суму 44,999 тис. грн. (встановлено 5 залізобетонних опор, змонтовано 4 світильника і 200 м СІП);
  • Реконструкція вуличного освітлення в с. Бутини Сокальського району Львівської області – 17,420 тис. грн.;
  • Поточний ремонт вуличного освітлення на території громади в 2021 році здійснювався КП «ЖКГ Великомостівської міської ради», яким виконано роботи на суму 166,04445 тис. грн.

Відповідно програма будівництва, реконструкції і капітального ремонту вуличного освітлення виконана на суму 262,779 тис. грн при плані 262,420 тис. грн, тобто на 100%.

Дороги:

  • Капітальний ремонт вул. Богдана Хмельницького від вул. Львівська до автомобільної дороги загального користування місцевого значення О140601 Рава-Руська – Гайок км 40+970 в м. Великі Мости Львівської області. В 2021 році витрачено 462,000 тис. грн. обласного бюджету (виготовлення ПКД) та 49,96792 тис. грн. міського бюджету (проведення експертизи ПКД), а також передано права замовника департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА та скеровано 100,000 тис. грн. з міського бюджету в обласний бюджет.
  • Капітальний дорожнього покриття по вул. Нова в с. Реклинець Сокальського району Львівської області – влаштовано 1650 кв. м. асфольтобетонного покриття, на що витрачено – 724,12723 тис. грн.
  • Поточний середній ремонт дорожнього покриття по вул. Травнева в с. Бутини Великомостівської міської ради Львівської області – влаштовано 1225 кв. м. асфальтнобетонного покриття, на що витрачено – 611,15473 тис. грн.
  • Поточний ремонт дорожнього покриття по вул. 50річчя Воз’єднання в с. Боянець Львівської області – влаштовано 1800 кв. м. покриття з бруківки, на що витрачено 1193,12635 тис. грн.
  • Поточний ремонт під’їзної дороги до сміттєзвалища м. Великі Мости Львівської області – підсипання породою (191тн) та профілювання дорожнього покриття площею 6230 кв. м., на що витрачено 99,9948 тис. грн.
  • Поточний ремонт вул. Садова, вул. І. Франка в с. Двірці Великомостівської міської ради львівської області – роботи не виконано, оскільки не відбулась закупівля та не знайшли підрядника який би був готовий виконати роботи відповідно до закупівлі.
  • Поточний ремонт вул. Підлісна, вул. Рокитна в с. Волиця Великомостівської міської ради Львівської області – роботи виконано на суму 278,74681 тис. грн.
  • Профілювання грунтових доріг в громаді – виконані роботи на суму 45,500 тис. грн.
  • Виготовлено проектно-кошторисну документацію на «Організація дорожнього руху по вул. Т. Шевченка в м. Великі Мости Львівської області (поточний середній ремонт)» - 18,737 тис. грн. (загальна вартість будівельних робіт згідно зведеного кошторису – 213,720 тис. грн.)
  • Відповідно програма реконструкції та ремонту вулиць і доріг комунальної власності Великомостівської міської ради виконана на суму 3 583,35484 тис. грн. при плані 3 825,570 тис. грн., тобто на 93,7%.

Водопостачання:

  • Реконструкція водопровідної мережі від К1 насосної станції до будинку № 117б по вул. Львівській в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області – замінено 2194 м. трубопроводу діам. 160 мм, на що витрачено 1699,90984 тис. грн. – кошти обласного бюджету) та 1699,35968 тис. грн. – кошти міського бюджету.
  • Поточний ремонт водопровідних мереж проводився КП «ЖКГ Великомостівської міської ради», протягом 2021 року було замінено 270 м. водопроводу діам. 100 мм.
  • Відповідно програма будівництва, ремонту та модернізації водопостачання та каналізації виконана на суму 3 399,26952 тис. грн., тобто на 99,98% при плані 3 399,820 тис. грн.

Ремонти комунальних приміщень:

  • Капітальний ремонт Центру безпеки Великомостівської міської ради (ОТГ) – в 2021 році завершувався ремонт, який було розпочато в 2020 році. Сума коштів витрачена в 2021 році становить 379,228 тис. грн. (в 2020 році витрачено – 833,6588 тис. грн.);
  • Поточний ремонт адміністративної будівлі с. Боянець, вул. І. Франка, 99, Великомостівської міської ради Львівської області – 49,55137 тис. грн.;
  • Поточний ремонт електропостачання приміщень Народного дому в с. Купичволя, вул. Підлісна, 1 Львівської області – 10,1052 тис. грн.;
  • Реконструкція нежитлового приміщення по вул. Базарна, 5-А у м. Великі Мости, Сокальського району, Львівської області з пристосуванням під ЦНАП і публічну бібліотеку – в 2021 році було сплачено 21,34409 тис. грн. за експертизу проектно-кошторисної документації;
  • Капітальний ремонт приміщення Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Великомостівської міської ради» по вул. Базарна, 2 в м. Великі Мости Львівської області – 296,36129 тис. грн. (кошти на реалізацію цього проекту було виділено з державного бюджету на соц. економ розвиток за сприяння народного депутата України Юрія Камельчука);
  • Капітальний ремонт приміщення соціальної реабілітації та лікувальної фізкультури для дітей з інвалідністю Великомостівської ТГ, Львівської області – даний проект реалізовувався в рамках програми місцевих ініціатив Львівської області, загальна сума проекту – 232,51971 тис. грн. (106,580 тис. грн. – обласний бюджет, 97,77271 тис. грн. – міський бюджет, 20,000 тис. грн. – кошти громади, 8,167 – нефінансовий внесок громади)
  • Нове будівництво кладовища в м. Великі Мости Львівської області – роботи з виготовлення ПКД виконані на 95%, касові видатки відсутні.

Відповідно програма будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунального та соціального призначення виконана на суму 1 653,40906 тис. грн, тобто на 88,2% при плані 1 874,976 тис. грн.

  • Поточний ремонт побутових приміщень міського стадіону в м. Великі Мости Львівської області – 26,5528 тис. грн.;
  • Поточний ремонт приміщення двох санвузлів у Великомостівському ЗДО – 49,500 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення Реклинецького ясла-садка «Веселка» по вул. Нова, 6 в с. Реклинець Великомостівської міської ради Львіської області – 248,637 тис. грн. (кошти на реалізацію цього проекту було виділено з державного бюджету на соц. економ розвиток за сприяння народного депутата України Юрія Камельчука)
  • Поточний ремонт підлоги в приміщенні музею Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради – 5,000 тис. грн.
  • Поточний ремонт дитячих санвузлів Боянецького ЗДО Великомостівської міської ради с. Боянець, вул. І. Франка, 3Б – 49,52018 тис. грн., в тому числі 19,52018 – кошти міського бюджету, 30,000 тис. грн. – спонсорська допомога ТОВ «Захід-Агро МХП»

Ремонт приміщень шкіл за кошти освітньої субвенції:

  • Капітальний ремонт приміщення плавального басейну Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 469,272 тис. грн.
  • Капітальний ремонт приміщень цехів харчоблоку Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 531,90526 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області (заміна вікон) – 291,89278 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт покрівлі Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 163,5504 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення Куличківської філії Великомостівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 66,02844 тис. грн.;
  • Монтаж системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу у Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області (3 поверхи) за адресою: м. Великі Мости, вул. Шевченка, 30а, Сокальський район, Львівської область – 231,4943 тис. грн.;
  • Влаштування пожежної сигналізації, системи оповіщення людей на об’єкті: Бутинський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» Великомостівської міської ради Сокальського району Львівської області за адресою: с. Бутини, вул. Травнева, 22, Сокальський р-н, Львівської обл. – 348,29426 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку Бутинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 295,5107 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку Двірцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 296,807 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт санвузлів Двірцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 141,412 тис. грн.;
  • Поточний ремонт (опресування проводів) розподільчих коробок електропостачання в цілях пожежної безпеки в Двірцівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради – 49,980 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 303,990 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт підлоги Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 56,387 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт системи теплопостачання Купичвільського ЗЗСО І-ІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 60,000 тис. грн. (виготовлено ПКД та енергетичний паспорт);
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку та підлоги в кабінеті української мови Боянецького ЗЗСО І-ІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 278,007 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт роздягальні та заміна вікон в Реклинецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради Львівської області – 296,957 тис. грн.;
  • Капітальний ремонт приміщення харчоблоку Реклинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великомостівської міської ради – 295,697 тис. грн.;

Відповідно програма освіти в частині ремонтних робіт виконана на суму 4 177,45514 тис. грн, тобто на 98,3% при плані 4 248,848 тис. грн.

Спортивні майданчики:

  • Придбання та встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерним та ігровим обладнанням по вул. І. Франка в м. Великі Мости Червоноградського району Львівської області – 166,3898 тис. грн.
  • Придбання та встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчика з тренажерним та ігровим обладнанням по вул. Шевченка в с. Волиця Червоноградського району Львівської області – 96,286 тис. грн.
  • Придбання та встановлення спортивно-ігрового майданчика з тренажерним та ігровим обладнанням по вул. Нова в с. Реклинець Червоноградського району Львівської області – 99,815 тис. грн.
  • Придбано і встановлено спортивне обладнання по програмі «Активні парки», а саме: турнік для підтягування, бруси, шведська стінка, перекладина для віджимання, лавка «тонус м’язів» - 49,820 тис. грн.
  • Придбано елементи дитячих майданчиків на суму 179,999 тис. грн.

Відповідно програма дитячий ігровий і спортивний майданчик виконана на суму 592,3098 тис. грн, тобто на 95,8% при плані 618,217 тис. грн.

Природоохоронні заходи:

  • Ліквідація стихійного сміттєзвалища в с. Купичволя Великомостівської міської ради Львівської області – 20,300 тис. грн.

Відповідно програма природоохоронних заходів виконана на суму 20,300 тис. грн, тобто на 69,5% при плані 29,200 тис. грн.

Матеріальний резерв:

  • Поточний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи внаслідок буревію, що пройшов 17.08.2021 року в с. Реклинець) покрівлі Реклинецького Народного дому в с. Реклинець Львівської області – 25,773 тис. грн.
  • Придбано пальне на суму 49,800 тис. грн.
  • Придбано мішки на суму 1,000 тис. грн.

Відповідно програма створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків виконана на суму 76,573 тис. грн, тобто на 76,57% при плані 100,000 тис. грн.

Підсумовуючи роботу за  рік, можна сказати, що більшість запланованого нам вдалося виконати, не можна сказати, що було легко, проте в громаді працьовиті, небайдужі, чуйні, цілеспрямовані люди, які переймаються проблемами громади і не стоять осторонь, щоб їх вирішити. Щиро вдячний таким людям, які займають активну громадську позицію, відкриті до діалогу й всебічно підтримують владу.

Сподіваюсь на подальшу співпрацю і взаєморозуміння, активність і свідомість  громадян.   Разом будемо й надалі працювати в обраному напрямку в інтересах і на благо громади, для загального добра й благополуччя, намагаючись максимально і в повному обсязі задовольнити потреби жителів, а головне – виправдати довіру людей.

Переконаний, якщо депутати, члени виконавчого комітету і посадові особи місцевого самоврядування та виконавчої влади, усі керівники спільно проявлять мудрість, терпіння, бажання працювати, то мешканці нашої громади відчують добробут, стабільність та економічне зростання нашої громади.

Пріоритетами на 2022 рік для себе вважаю:

  • Ремонт мереж зовнішньої водопровідної мережі;
  • Реконструкція очисних споруд;
  • Ремонт доріг загального користування та комунальних доріг;
  • Виготовлення ПКД і будівництво нового кладовища:
  • Влаштування мереж вуличного освітлення

Я щиро вдячний за довіру та підтримку мешканцям нашої громади, депутатському корпусу та виконавчому комітету за вчасні та вірні рішення, громадським діячам та усім, хто висловлював розуміння та конструктивні поради.

Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею для наших мешканців і якщо так буде, то я впевнений, що ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду, реалізовувати нові проєкти та залучати нові інвестиції в громаду.

 

 

 

 

 

 

              

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень