Пошук

Сокальська ДПІ інформує щодо подання заяви на єдиний податок за ставкою 2 відсотки

Дата: 13.04.2022 13:57
Кількість переглядів: 183

Фото без описуСокальська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує платникам податків,що прийняття заяв на перехід на спрощену систему оподаткування платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу триває.

Так, платники податків мають право подавати заяви про застосування спрощеної системи оподаткування третьої групи після 01 квітня 2022 року. Це передбачено нормами Закону України від 24 березня 2022 року № 2142 - IX«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

У разі подання заяви, починаючи з 01 квітня 2022 року, такі суб’єкти господарювання будуть зареєстровані платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу з наступного робочого дня після подання заяви.

Подавати заяву рекомендуємо через меню «Заяви, запити для отримання інформації», або «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету за формою J/F 0102003.

Реєстрація суб’єкта господарювання платником єдиного податку зі ставкою 2 відсотки доходу здійснюється шляхом внесення до Реєстру платників єдиного податку. На сайті Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua)в «Реєстрі платників єдиного податку» (вхід можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС (http://tax.gov.ua)реалізована можливість щодо перевірки належності суб’єкта господарювання до платників єдиного податку зі ставкою 2 відсотки доходу.

Фізична особа-підприємець – платник єдиного податку першої, другої, третьої групи,а також юридична особа може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою J/F1302101.

У разі надсилання запиту за формою J/F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу» платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг з реєстру платників єдиного податку за формою J/F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень