Пошук

Сокальська ДПІ інформує: Чи звільняються від оподаткування ПДВ на період дії воєнного стану на території України, операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоци

Дата: 29.04.2022 13:50
Кількість переглядів: 149

Відповідно до п.п. 69.24 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) тимчасово, з 01 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування ПДВ, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

Водночас, згідно з п.п. 69.25 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ звільнення від оподаткування, встановлене, зокрема, п.п. 69.24 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ не застосовується до операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаною державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень