Пошук

В області – 11,8 тисяч безробітних

Дата: 11.05.2022 08:57
Кількість переглядів: 855

Як свідчать статистичні дані, у січні-квітні цього року, порівняно з аналогічним періодом торік, ринок праці Львівщини зазнав суттєвих змін: майже вдвічі зменшилася чисельність безробітних (із 45,6 тис. до 23,0 тис. осіб), на 30% (з 4,6 тис. до 3,3 тис.) зменшилося число працедавців, які заявили про потребу в кадрах, на 36,4% скоротилася кількість заявлених вільних робочих місць і вакантних посад (з 18,5 тис. до 11,7 тис. вакансій).

«Станом на 01.05.2022 року за сприяння обласної служби зайнятості роботу шукали 11,8 тис. безробітних, для котрих у базі вакансій налічувалося 3,3 тис. вакансій. Тобто на одне вільне місце праці в середньому конкурували 4 особи. На початку травня торік конкуренція була значно гострішою: диспропорція між попитом і пропозицією робочої сили сягала позначки один до семи», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Він також зазначив, що за видами економічної діяльності, про найбільшу потребу в кадрах заявили підприємства переробної промисловості (32,6%), торговельні заклади (13,3%), установи сфери постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (9,4%), державного управління, оборони, обов’язкового соціального страхування (9%), транспорту (7,1%), охорони здоров’я (5,7%).

До топ-10 професій, за якими найлегше працевлаштуватися, увійшли швачки, оператори верстатів та установок, водії автотранспортних засобів, касири торговельного закладу, двірники, електромонтери, продавці продовольчих товарів, кухарі, монтери кабельного виробництва, охоронники.

Загалом упродовж чотирьох місяців поточного року служба зайнятості забезпечила роботою 4,3 тис. осіб, у тому числі 3,7 тис. безробітних. Більш як тисячу безробітних охоплено професійним навчанням, майже сто – громадськими та іншими роботами тимчасового характеру.

Станом на сьогодні прийняте рішення про надання 37 фірмам і компаніям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 67 вимушено переміщених осіб. Загальна сума перерахованих працедавцям коштів становить 156 тис. грн. Варто зазначити, що урядова програма стартувала наприкінці квітня й активно набирає темпи. Нею можуть скористатися суб’єкти господарської діяльності, які забезпечують роботою переселенців, перебувають на обліку як платники єдиного страхового внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подали податкову звітність за IУ квартал 2021 року або річну звітність за минулий рік. Компенсація надається у розмірі 6500 гривень упродовж двох місяців з дати працевлаштування ВПО. Деталі – за посиланням https://bit.ly/3rLlpAI .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень