Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення в межах закупівлі UA-2022-07-29-007181-a
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Назва предмета закупівлі: ДК 021:2015 код 15110000-2 М'ясо (М’ясо)
ЄДРПОУ: 44560356.
Вид процедури: відкриті торги.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб закладів освіти Відділу освіти, культури та туризму Великомостівської міської ради Львівської області.
1. Найменування товару - М’ясо яловичини
Кількість товарів – 1300 кг.
Вимоги щодо якості:
Якість товару повинна відповідати вимогам ДСТУ 4426:2005 «М’ясо. Яловичина у відрубах. Технічні умови», ДСТУ 6030:2008 «М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах і четвертинах. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших нормативних документів на відповідний вид продукції.
М’ясо яловичини повинне бути:
- охолоджене;
- з задньої або спинної або грудної частини;
- без кістки;
- свіжим та якісним (мати характерний м’ясний запах, колір поверхні – від рожевого до темно- вишневого; без стороннього запаху; без залишків внутрішніх органів, шкіри, згустків крові, бахромок м’язової та жирової тканин, побитостей, синців, забруднення).
Товар повинен постачатися напівфабрикатами, великими кусками.
- Найменування товару – Куряче філе
Кількість товарів – 2400 кг.
Вимоги щодо якості:
Якість товару повинна відповідати вимогам ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», Наказу міністерства охорони здоров'я України № 694 від 06.08.2013 «Про затвердження Гігієнічних вимог до м`яса птиці та окремих показників його якості», діючим ГОСТ, ГСТУ, ДСТУ або ТУ У, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших нормативних документів на відповідний вид продукції.
Куряче філе повинне бути:
- охолоджене;
- без кістки (може включати хрящ (м’який кінчик грудини) до 2 % ваги);
- без шкіри;
- свіжим та якісним (чистим, без будь-яких видимих чужорідних матеріалів, бруду та крові; без стороннього запаху; без видимих плям крові, за винятком дрібних та незначних; без серйозних ударів).
- Найменування товару – Четвертина куряча
Кількість товарів – 1100 кг.
Вимоги щодо якості:
Якість товару повинна відповідати вимогам ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», Наказу міністерства охорони здоров'я України № 694 від 06.08.2013 «Про затвердження Гігієнічних вимог до м`яса птиці та окремих показників його якості», діючим ГОСТ, ГСТУ, ДСТУ або ТУ У, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших нормативних документів на відповідний вид продукції.
Четвертина куряча - Охолоджені червертини птиці, зі строком придатності не менше ніж 80% від загального строку придатності. Запах - властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. Зовнішній вигляд - без згустків крові, з чистою поверхнею, без залишків кишечника та репродуктивних органів всередині, зовнішня поверхня суха, не завітрена, жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см, без переломів стегнових кісток.
Загальні вимоги
Умови поставки: партіями, за заявками Замовника, протягом 2022 року або до повного виконання сторонами договірних зобов’язань. Доставка товару виконується силами і за рахунок Учасника. Поставка продукції виконується протягом 3 (трьох) календарних днів з моменту одержання Учасником письмової/усної заявки Замовника будь-яким способом (по телефону, листом, по факсу, або по електронній пошті тощо), якщо інший строк поставки не буде узгоджений сторонами додатково.
Товар повинен бути свіжим та якісним, не повинен містити небезпечні для організму речовини, до складу яких входять штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо.
Залишки терміну зберігання отриманих продуктів повинні бути не менше 80% до загального терміну зберігання.
Товар повинен бути фасований у тару із матеріалів, дозволених до застосовування центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров'я для контакту з харчовими продуктами.
Замовник має право при поставці кожної окремої партії товару вимагати проведення незалежної експертизи та лабораторних досліджень щодо якісних показників товару та їх відповідності вимогам замовника за рахунок Учасника. В такому випадку Учасник зобов’язаний вжити заходів щодо забезпечення відбору та доставки проб товару до лабораторії та здійснити оплату відповідних лабораторних досліджень на умовах та у строки, визначені замовником. Замовник залишає за собою право вибору лабораторії, що здійснюватиме дослідження товару щодо якісних показників. Учасник повинен скласти та надати відповідний гарантійний лист в складі пропозиції.
Транспортний засіб для перевезення товару повинен бути чистим та проходити санітарну обробку з використанням засобів чищення та/або дезінфекції. Водії та особи супроводжуючі товар повинні мати санітарну книжку з результатами медичного огляду та санітарний одяг.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення: Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на підставі Довідки Головного управління статистики у Львівській області № 13-06/841/10-22 від 14.07.2022 р. про середні ціни на продукти харчування на споживчому ринку Львівської області у червні 2022 року
Очікувана вартість закупівлі складає: 685 400, 00 грн. (Шістсот вісімдесят п'ять тисяч чотириста грн. 00 коп.) з ПДВ
« повернутися до розділу «Обґрунтування характеристик предмета закупівлі»