Пошук

Медична реабілітація за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 26.08.2022 11:53
Кількість переглядів: 1013

Фото без описуЗ червня Фонд соціального страхування України відновив направлення українців на реабілітаційне лікування, яке було вимушено призупинено після початку повномасштабного вторгнення росії.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних  закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності.

Пройти реабілітацію за кошти Фонду можуть усі застраховані особи, для яких лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, де вони перебувають, визначена така потреба.

ФССУ фінансує повний курс проходження медичної реабілітації за широким спектром профілів, зокрема, за профілем нейрореабілітації, м’язово-скелетної реабілітації, кардіо-пульмонарної реабілітації, при порушенні перебігу вагітності та ін.

Звертаємо Вашу увагу, що направлення на реабілітаційне лікування за кошти Фонду здійснюється зі стаціонару лікарні.

Як пройти реабілітацію за кошти Фонду:

  • якщо ви перенесли важке захворювання або травму та все ще знаходитесь у стаціонарі лікарні, для відновлення здоров’я може бути необхідно продовжити лікування в реабілітаційному відділення санаторно-курортного закладу;
  • для застрахованих осіб (працевлаштованих, самозайнятих тощо) курс такої реабілітації оплатить Фонд соціального страхування України;
  • потребу у відновному лікуванні визначить лікарсько-консультативна комісії закладу охорони здоров’я, де ви перебуваєте – лікарі оцінять ваш стан, та в разі потреби реабілітації повідомлять про це фахівців Фонду;
  • Вам нададуть перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю Вашої хвороби, не знаходяться в тимчасовій окупації та розташованих в регіонах максимально наближених до місця перебування (проживання) осіб,які направляються;
  • самостійно оберіть санаторно-курортний заклад для проходження лікування;
  • Фонд узгодить з санаторієм наявність вільних місць, після чого буде укладено тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і пацієнтом, на підставі якого вас направлять на реабілітаційне лікування.

За детальною інформацією звертайтесь до фахівців Сокальського відділення УВД ФССУ у Львівській області, що знаходиться  за адресою:

м. Сокаль, вул. Шептицького, 65 або за контактним номером телефону:

( 257) 7 – 34 - 69 .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень