Пошук

Наша громада розвиває міжнародну співпрацю

Дата: 31.10.2022 15:33
Кількість переглядів: 164

Делегація Великомостівської територіальної громади на чолі з міським головою Ярославом Ройком відвідала з робочим візитом Miasto i Gmina Wasilków

Метою візиту було налагодження співпраці та тривалого партнерства між громадами. Беручи до уваги етнічну та культурну близькість Польщі та України, а також бажання взаємно розвивати взаємовигідне співробітництво, ґміна Васильків і Великомостівська громада готові налагодити контакти і розвивати різні форми співпраці, тим самим сприяючи подальшому розвитку економічних і соціальних відносин.

Для представників нашої громади влаштували ознайомчу екскурсію містом Васильків та розповіли про основні аспекти життя громади.

Відвідали дитячий садок та школу, розповіли про роботу добровільної пожежної дружини, показали проєкти, які були реалізовані за програмою «Громадський бюджет», а також об’єкти спортивної інфраструктури та підприємства, які є великими платниками податків у місцевий бюджет.

Adrian ?uckiewicz - Burmistrz Wasilkowa презентував свою громаду та поділився досвідом залучення коштів для реалізації проєктів. Розповів про ті проєкти, які вже вдалося реалізувати, а також про найближчі плани.

Сторони провели перемовини про взаємовигідну співпрацю між громадами, за результатами яких було підписано угоду.

Дана угода передбачає, що Сторони працюватимуть в напрямку економічної, екологічної, культурної, наукової, гуманітарної та правової допомоги, особливо спільного творення, розвитку і поширення європейських стандартів в наших громадах.

Договірні Сторони також визнають важливу роль молодого покоління у формуванні нових відносин і сприятимуть розвитку дружніх відносин між молоддю обох Сторін.

Наші громади сприятимуть і заохочуватимуть до співпраці в таких галузях:

- культура, наука, спорт, освіта та інформація,

- засоби масової інформації, а також сприяння поширенню книг, газет і аудіовізуальної передач іншої Договірної Сторони,

- культурні обміни в різних формах, щоб сприяти розвитку співпраці між культурними установами і організаціями,

- розвиток співпраці між школами, в тому числі в обміні студентами і стажерами,

- організації навчань, конференцій та семінарів для представників неурядових організацій, місцевого бізнесу і органів місцевого самоврядування,

- розвиток підприємництва,

- промоція і поширення ідеї соціальної інтеграції та інформаційного суспільства,

- партнерства в рамках спільних проектів прикордонного співробітництва.

Між громадами вже є домовленість подавати заявки на спільні міжнародні конкурси, які мали би принести реалізацію цікавих проєктів для розвитку наших громад.

Щиро дякуємо за організацію зустрічі та попередні домовленості нашому доброму другу Зеновій Сірик та заступниці бурмістра Dominika Jocz-Lenkiewicz



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень