Пошук

Ринок вакансій: кого шукають працедавці?

Дата: 16.11.2022 09:25
Кількість переглядів: 119

Станом на 11.11.2022 року за даними «Єдиного порталу вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/), де налічувалося 123,9 тис. пропозицій роботи від провідних українських сайтів з працевлаштування (work.ua, robota.ua, novarobota.ua, PidBir, grc.ua, Jooble), Львівщина увійшла до топ-5 областей з найбільшою кількістю вакансій, поступившись місцем Київщині. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, у базі вакансій обласної служби зайнятості найбільше – 360 –пропозицій роботи зафіксовано для швачок, 280 – для слюсарів різного профілю (у тому числі сантехніків, з аварійно-відновлювальних робіт, інструментальників, електромонтажників, з обслуговування теплових мереж, з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, механоскладальних робіт) і 200 – для водіїв автотранспортних засобів.

Також пропонується робота операторам котельні (150 вакансій), електромонтерам (140), операторам автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок (120), гірникам (100), верстатникам деревообробних верстатів (36), електрогазозварникам (32), монтерам кабельного виробництва (32), трактористам (30), токарям (22 вакансії) та ін.

Вакантними залишаються інженерні посади для спеціалістів з охорони праці, технічного нагляду, комп’ютерних систем, інженерів-конструкторів, програмістів, електроніків, технологів тощо. Окрім того, на роботу запрошуються бухгалтери, завідувачі складом або господарством, інспектори (у тому числі пенітенціарної системи), майстри виробничих дільниць, менеджери (управителі) зі збуту, агенти комерційні тощо.

У сфері громадського харчування та торгівлі бракує кухарів (116 вакансій), пекарів (57), барменів (30), офіціантів (28), кондитерів (20), касирів торговельного залу (85), продавців продовольчих товарів або продавців-консультантів (57 вакансій).

Установи охорони здоров’я запрошують на роботу понад 60 лікарів (з ультразвукової діагностики, анестезіологів, невропатологів, рентгенологів, хірургів, сімейних лікарів, терапевтів), 25 сестер медичних і 30 молодших медичних сестер.

Заклади сфери освіти готові забезпечити роботою 55 вчителів, 22 вихователів і 15 викладачів.

Для осіб без професії чи спеціальної підготовки вільними залишаються місця праці двірників (125), підсобних робітників (47), вантажників (23), прибиральників (20).

 Із повною базою вакансій можна ознайомитися на сервісі «Єдиний портал вакансій» сайту ДЦЗ (https://jobportal.dcz.gov.ua/), профілі «Львівська обласна служба зайнятості» у соціальній мережі «Фейсбук» (https://bit.ly/3WYKFl1), телеграм-каналі ДЦЗ «Робота зараз: Державна служба зайнятості» (https://t.me/worknowdcz) або у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – https://bit.ly/3yvyNfE).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень