Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує: про оподаткування іноземних доходів фізичних осіб (Закон України від 30.11.2021 р. №1914-IX)

Дата: 17.11.2022 15:20
Кількість переглядів: 94

З 01.01.2022 набрав чинності Закон України від 30.11.2021 р. №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон №1914).

Зокрема Законом №1914  викладено в новій редакції пп. 170.11.1 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) . Відповідно до внесених змін у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб – отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставкою, визначеною п. 167.1 ПКУ (18 відсотків) , крім:

а) доходів, визначених пп. 167.5.4 ПКУ: дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, корпоративних правах, нарахованих нерезидентами, інститутами спільного інвестування та суб’єктами господарювання, які не є платниками податку на прибуток. Ці доходи оподатковуються за ставкою, визначеною пп 167.5.4 ПКУ (9 відсотків);

б) прибутку від операцій з інвестиційними активами, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.2 ПКУ;

в) прибутку контрольованих іноземних компаній, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.13 ПКУ;

г) виплат у грошовій чи негрошовій формі у зв’язку з розподілом прибутку, або його частини, джерелом яких є утворення без статусу юридичної особи, створене на підставі правочину або зареєстроване відповідно до законодавства іноземної держави (території) без створення юридичної особи, що оподатковуються в порядку, визначеному п. 170.11-1 ПКУ.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Звертаємо увагу, що сервіс «InfoTAX» інформує про необхідність сплати податків, в т.ч. податку на нерухоме майно. Також, за допомогою сервісу доступною є інформація про надходження квитанції №2, як підтвердження факту прийняття звітності, зокрема і органами Пенсійного фонду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень