Пошук

«єРобота»: на розвиток бізнесу 230 підприємців отримають від держави 54 млн. грн.

Дата: 22.11.2022 11:26
Кількість переглядів: 133

Упродовж останніх трьох хвиль розгляду документів, поданих учасниками програми «єРобота» для отримання мікрогрантів на започаткування або розвиток бізнесу, Львівщина за кількістю схвалених позитивних рішень стабільно обіймає друге місце після Київської області.

Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. За його словами, від старту програми, тобто з липня цього року, 229 осіб, бізнес-плани котрих розглядала комісія Львівського обласного центру зайнятості, вибороли право на отримання державних коштів для організації або розбудови підприємництва. Найбільш поширені види діяльності: переробна промисловість, надання послуг у сферах освіти, охорони здоров’я, краси, відпочинку, харчування, комп’ютерного програмування, робота у сфері торгівлі та ін. Дехто з учасників програми буде пекти хліб і хлібобулочну продукцію, виготовляти вироби з дерева, шити одяг, займатися вирощуванням свійських тварин та іншими видами сільського господарства.

З-посеред заявників – 49 фізичних осіб, бажаючих започаткувати власну справу, 147 діючих підприємців і 33 юридичні особи, котрі розширять межі бізнесової діяльності. Майже 70% учасників програми – особи віком від 20 до 40 років, 80 % – з вищою освітою. Кожен з них отримає фінансування у розмірі до 250 тис. грн, а загальна сума грантової допомоги на Львівщині становить майже 54 млн грн. Відповідно до поданих бізнес-планів в області буде створено 529 нових робочих місць.

Переможці перших чотирьох хвиль розгляду заяв уже отримали кошти, які використовують на закупівлю необхідного обладнання, матеріалів, сировини, програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу, реклами, оренди нежитлових приміщень, лізингу та ін.

Охочі стати підприємцями та бізнесмени з досвідом можуть скористатися урядовою ініціативою, подавши через портал «Дія» (https://is.gd/KT7RoW) заяву і бізнес-план у термін до 12.12.2022 року.

 

 Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень