Пошук

Відбувся тренінг для молоді у Великомостівському ОЗЗСО

Дата: 16.11.2022 13:26
Кількість переглядів: 123

Фото без опису15 листопада у Великомостівському ОЗЗСО І-ІІІст. відбувся другий тренінг для молоді на тему «Психологічне здоров’я підлітка в час війни».

Ми знову зустрілися з Вікторією, психологом БФ «Карітас Краматорськ», які є партнерами проєкту, що реалізується у нашій громаді за кошти «Київського Діалогу».

Зустріч із молоддю розпочалася знайомством, кожен із учасників називав своє ім’я, розповів чому саме так його/її так назвали, означає це ім’я, а також молоді люди поділилися тим, що або хто приносить їм відчуття радості та свої асоціації зобразили малюнком.

Під час тренінгу молоді розповіли про емоційні та фізичні стани, про те, які у стресових ситуаціях можуть бути відчуття у тілі, а також емоції, які можуть відчуватися і про те, що такі відчуття є природніми та нормальними.

Молодь була відкритою до спілкування, охоче ділилася своїми спостереженнями, емоціями, життєвими ситуаціями. Проаналізували також яким чином конструктивно виходити із конфліктних ситуацій та запобігати їх виникненню.

Згодом тренерка поділилася з молоддю методами подолання стресових відчуттів та на практиці спробували техніку медитації та «Дихання по квадрату». Дівчата та хлопці спостерігали розслаблення в тілі, а також відчуття теплоти та комфорту. Сподіваємося, що у напружених ситуаціях вони зможуть застосовувати ці методи, відчути спокій та комфорт.

Учасники тренінгу порівняли свій емоційний стан, очікування та свої знання «до» та «після». Як виявилося, у багатьох учасників покращився настрій, з’явилися нові приємні емоції, відчулося розслаблення, спокій та впевненість, а також нові знання та досвід.

Дякуємо нашим партнерам Caritas Краматорськ за співпрацю та зустрінемось через тиждень, у Реклинецькому ЗЗСО І-ІІІст., де відбудеться третій заключний тренінг для молоді.

Нагадаємо, що молодь нашої громади реалізує два переможні проєкти, на кожен з яких отримала кошти в сумі близько 20 тис. грн. від «Київського Діалогу»

Це проєкти:

Серія тренінгів «Психологічне здоров’я підлітка в час війни»

Теренова гра «Листопадовий чин»

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтовних на реформи, за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень