Пошук

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує: Змінили прізвище чи адресу – повідомте податкову!

Дата: 02.12.2022 08:51
Кількість переглядів: 117

Відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 29.09.2017 року №822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків» фізичні особи зобов’язані подавати відомості про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо), які вносяться до облікової картки платника податків, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР.

Заяву за формою № 5ДР громадяни можуть подати особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Також звертаємо увагу, що Заяву за формою №5ДР фізичній особі – платнику податків можна подати дистанційно (в електронній формі з копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру) за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» через меню «ЕК для громадян» за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень