Пошук

Пам'ятка для внутрішньо-переміщених осіб

Дата: 23.03.2022 11:55
Кількість переглядів: 106

Фото без описуРеєстрація. Внутрішньо переміщені особи (або їх законні представники), які прибули на територію Великомостівської громади після 24 лютого 2022 року повинні з’явитись не пізніше 24 годин після прибуття у Великомостівську міську раду або у відповідні старостинські округи для реєстрації. При собі потрібно мати документи, що посвідчують особу.

Чоловікам віком від 18 до 60 років не пізніше 24 годин після прибуття у громаду, потрібно з’явитися до І відділу Червоноградського РТЦК та СП за адресою: м. Сокаль, вул. Семенюка, 2 (тел. 0932078815) для взяття на тимчасовий військовий облік.

Також необхідно інформувати міську раду та старостинські округи, коли переміщена особа змінює фактичне місце проживання/перебування.

Важливо, ці правила поширюються і на родичів та друзів жителів громади.

У випадку ігнорування вищезазначеного, буде скеровано відповідну інформацію в правоохоронні органи для вжиття заходів.

Перша домпомога. По потребі допомагаємо з пошуком житла, забезпечуємо на перший час: одягом, їжею (по потребі), дитячим харчуванням, підгузниками, засобами гігієни.

Медичні послуги. У м. Великі Мости за адресою вул. Львівська, 25 працює КНП «Центр первинної медичної допомоги». Там ви зможете обрати для себе та своєї родини сімейного лікаря, який надаватиме первинну медичну допомогу, у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади.

Контактний телефон - 067 659 6092

Якщо у вашій сім’ї очікується народження дитини, вам необхідно дізнатися про найближчий заклад охорони здоров᾽я (жіноча консультація, пологовий стаціонар тощо) та в перші дні навідатись до них.

Жіноча консультація проводиться у КНП «Великомостівська міська лікарня»

Контактний телефон – 098 612 0181

Освіта. У закладах загальної середньої освіти організовано освітній процес за дистанційною формою навчання. Батькам, які бажають щоб їх діти долучились до навчального процесу, просимо звернутись до закладів загальної середньої освіти за місцем тимчасового проживання. Щоб дізнатись про найближчий до вас заклад освіти, зверніться у відділ освіти, культури та туризму Великомостівської міської ради або за телефоном 098 721 2709.

Також для діток дошкільного віку працює чергова група у Великомостівському ЗДО «Соняшник» за адресою: вул. Базарна, 3 тел. 067 154 3259.

Допомога психолога. Якщо у вас або одного із членів сім’ї під час переміщення на іншу територію спостерігаються тривожні симптоми страху, тривоги, апатії, ви можете скористатись послугами психолога, для довідок можна зателефонувати за номером 093 700 4872.

Мова. Якщо вам або членам вашої сім’ї потрібна допомога в удосконаленні розмовних навиків у спілкуванні державною мовою або у вас виникли труднощі у складанні документів державною мовою, за допомогою можна звернутись у Великомостівську міську раду або за тел. 093 700 4872

Правова допомога. Якщо вам або членам вашої сім’ї потрібна безкоштовна консультація з правових питань, можете звертатись за тел. 063 965 2343 або 0800213103.

Соціальна сфера. У громаді функціонує КУ «Центр надання соціальних послуг», фахівці якої надають послуги сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та обслуговують одиноких громадян похилого віку. Звертатись за адресою: вул. Базарна, 2 або за телефоном 098 861 2779 Графік роботи: Пн – Пт 8.30-17.00год.

Пошук роботи. Як вимушеним переселенцям знайти роботу на Львівщині.

Земляки, які переселилися на Львівщину через війну, з пошуком роботи вам допоможуть у наших територіальних підрозділах центру зайнятості.

У них є база вакансій підприємств, які працюють у Львові та області. Також вони мають інформацію про потреби у працівниках виробництв, які переїхали на Львівщину з інших областей.

Навідайтеся у найближчий підрозділ у м. Сокаль, вул. Святого Володимира, 4 тел. (03257) 2-12-75, 7-34-36, 2-80-19.  Візьміть з собою документи, які маєте. Звичайно, добре, щоб це були паспорт, трудова книжка, документи про освіту.

Спеціаліст центру поставить вас на облік і підшукає роботу відповідно до ваших знань і навичок.

Якщо виникне потреба у перекваліфікації чи додатковому навчанні для підвищення професійного рівня – допоможуть наші заклади профтехосвіти.

Додаткова інформація: (032) 297-16-97 (Львівський обласний центр зайнятості)

Система оповіщення. У м. Великі Мости працює система оповіщення «Повітряна тривога» та «Відбій повітряної тривоги» завжди передається тривалий звуковий сигнал (уривчасте звучання електросирен, тривалістю до п’яти хвилин), аналогічний сигнал подається про «Відбій повітряної тривоги».

Припинення першого звукового сигналу сирени не означає що небезпека минула. Необхідно перебувати у безпечному місці до часу передачі голосового повідомлення «Відбій повітряної тривоги».

Сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії:

- Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття.

- Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.

- Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги! Не виходьте доки не буде дана команда «Відбій повітряної тривоги!»

Наголошуємо, що інформує про повітряну тривогу офіційний телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ» https://t.me/dczloda.

Також інформацію про тривогу можна отримувати зі спеціального мобільного додатка "Повітряна тривога". Він сповіщає про небезпеку у конкретному регіоні України.

Важливі контакти.

Черговий (цілодобовий) телефон Великомостівської ради 093 700 4872

Поліцейські офіцери громади 067 297 2996, 068 319 5153, 068 010 1818

Наші сторінки у соціальних мережах, де публікується актуальна інформація, оголошення, новини стосовно громади:

- у Фейсбук: Великомостівська територіальна громада https://www.facebook.com/vmgromada

- у Телеграм: Великомостівська територіальна громада https://t.me/+eAVV03SFl31mZjEy

Офіційний сайт Великомостівської територіальної громади: https://vmgromada.gov.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень